Elk jaar bepaalt kleureninstituut Pantone de kleur van het jaar. Voor 2020 is dit Classic Blue; een betrouwbare en tijdloze keuze

Al meer dan 20 jaar voorspelt Pantone de kleur van het jaar. Deze wordt toegepast op verschillende gebieden. Natuurlijk op mode, maar wordt ook gebruikt in de beauty-industrie en interieur-business. De kleur op zichzelf wordt toegepast, maar ook kleur nuances ervan en combinaties. Naast deze kleur van 2020 worden er ook altijd kleurenpaletten opgesteld, waarbij de combineerbare kleuren worden bepaald.

Classic Blue de kleuromschrijving

De tijdloze blauw-toon, genaamd Pantone 19-4052 Classic Blue is elegant in zijn eenvoud. Het is een rustgevende kleur wat een ontspannend en vredig effect heeft op de geest. We leven in tijd waar we behoefte hebben aan vertrouwen. Deze kleur blauw geeft een gevoel van vastigheid en geborgenheid. Een betrouwbare kleur blauw waar je altijd op kunt vertrouwen. Dit is de vrije (en verkorte) vertaling van hoe de kleur wordt omschreven.

PANTONE 19-4052 Classic Blue

Instilling calm, confidence, and connection, this enduring blue hue highlights our desire for a dependable and stable foundation on which to build as we cross the threshold into a new era.

de omschrijving van Classic Blue

De naam zegt het zelf al, classic blue, oftewel klassiek blauw. Het is eigenlijk een heel neutrale kleur; eerder een basis kleur zelfs. De achterliggende gedachte, zoals de omschrijving al weergeeft, is stabiliteit en vertrouwen. Iets waar we allemaal wel behoefte aanhebben in deze drukke en soms onstuimige tijden. De kleur is heel bruikbaar, op elk gebied. Dit is dan ook een kleur waarvan ik verwacht dat deze volop zal worden gebruikt. Het combineer ook heel makkelijk, zowel met koele tinten als taupe tinten, maar ook met warme tinten als perzikroze en paarstinten. Alhoewel dit een goede basiskleur is, combineert het ook heel mooi met zwart of met bruin. Een heel commerciële kleur, voor het eerst sinds tijden.

Lees ook: dit iskleur van het jaar 2019

Lees ook: dit is dé kleur van het jaar 2018

Lees ook: dit is dé kleur van het jaar 2017

Lees ook: dit is dé kleur van het jaar 2016 

dit is de kleur van 2020 volgens pantone de trendkleur van het nieuwe jaar
Bron: Pantone

Leave a Reply

Your email address will not be published.