Het nieuwe jaar brengt nieuwe mode trends, waaronder dé kleur van het jaar. Dit jaar is dat niet één kleur, maar twee! Iets wat nog nooit eerder gebeurde

Elk jaar vertelt kleureninstituut Pantone ons wat de kleur van het jaar gaat worden. Het afgelopen jaar hebben de mooie tinten in marsala gehad, diep rood en bruin tinten. Het is altijd weer een verrassing wat de nieuwe kleur zal zijn en hoe deze geïnterpreteerd zal worden door de mode industrie. De kleur van het jaar slaat namelijk niet alleen op mode, maar ook op design en interieur. Het wordt dus heel breed ingeschat.

Voor 2016 krijgen we niet maar één kleur, nee we krijgen er twee! Dit is nog nooit eerder gebeurd, hoe noem je zoiets dan? De precieze namen zijn Rose Quartz en Serenity. De kleuren worden door Pantone zo omschreven:

“Rose Quartz is a persuasive yet gentle tone that conveys compassion and a sense of composure. Serenity is weightless and airy, like the expanse of the blue sky above us, bringing feelings of respite and relaxation even in turbulent times.”

Dus een subtiele rose en een luchtige blauw, samen gecombineerd tot nog mooiere kleuren. Prachtig! Toch verbaasd het me. De kleur marsala sprak me meteen aan en zag ik ook wel in alle aspecten, van mode tot aan interieur. Deze kleuren zijn even wennen nog, maar dat is het leuke van mode! Elke keer wat anders. Ik ben benieuwd wat de merken hier mee hebben gedaan en hoe dit terug komt in de collecties.

De kleuren los van elkaar zijn erg mooi, maar wel heel licht en zacht. Hoe wordt dit vertaalt naar interieur zonder te licht te worden? Hoe zal dit voor kleding eruit gaan zien zonder te zomers te ogen? Het mooie aan deze kleuren is dat er erg veel effect gecreëerd kan worden door het gebruik van verschillende materialen. Glanzende materialen, metallics maar ook (nep)zijde en stoffen met een grove structuur zullen ook belangrijk zijn in deze nuances.

dit is dé kleur van 2016

wat vind jij van deze kleuren?

lees ook: dit is dé kleur van 2017

 

 

source: pantone | images: unsplash.com

3 Responses

  1. Debbie

    Ik was ook verbaasd dat het 2
    Kleuren zijn. Marsala heb ik meteen in mijn hart gesloten, maar met deze 2 weet ik t nog niet. Misschien inderdaad een kwestie van wennen?

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.