dit is dé kleur van 2018

dit is dé kleur van 2018

Elk jaar wordt er een kleur gekozen door kleureninstitutie Pantone. Dit jaar is dit dé kleur van 2018: Ultra Violet

Elk jaar vertel ik je over de trendkleur van het komende jaar. Het kleureninstituut Pantone is de koploper op het gebied van trends en kiest elk jaar een nieuwe kleur uit. De kleur van 2018 heet Ultra Violet en heeft het pantone nummer 18-3838.

kleur van 2018pantone legt uit De kleur ultra violet laat de mysteries van de kosmos zien en is complex en contemplatief. Het staat voor de intriges die ons te wachten staan en de ontdekkingen die verder gaan dan waar we nu zijn. De uitgestrekte en onbegrensd nachtelijke hemel staat symbool voor wat er mogelijk is. Het inspireert om een wereld buiten de onze na te streven.

 

De raadselachtige tonen paars staan al eeuwenlang symbool voor tegenstrijdigheden, on-conventionaliteit en artistieke richting. Muziek iconen als Prince, David Bowie en Jimi Hendrix gebruikten Ultra Violet om hun persoonlijke individualiteit te uiten binnen de muzikale pop cultuur in de Westerse wereld.

De diepte van PANTONE 18-3838 Ultra Violet, genuanceerd en vol emoties. Het symboliseert experimenteren en non-conformiteit, waardoor individuen hun unieke stempel op de wereld kunnen zetten en grenzen verleggen via creatieve afzetmarkten. Historisch gezien is er een mystieke of spirituele kwaliteit verbonden aan Ultra Violet.

De kleur wordt vaak geassocieerd met mindfulness-oefeningen, die een hoger niveau bieden aan diegenen die hun toevlucht zoeken in de overdreven gestimuleerde wereld van vandaag. Het gebruik van paars getinte verlichting in meditatie ruimtes en andere verzamelplaatsen geeft energie aan de gemeenschappen die zich daar verzamelen en inspireren verbinding. 

“inventive and imaginative, Ultra Violet lights the way to what is yet to come”

aldus de kleuromschrijving van pantone

Individuen over de hele wereld worden gefascineerd door kleur. Ze realiseren zich wat kleur kan doen, de onderliggende gedachte erachter en kracht van een kleur. Ontwerpers en merken moeten worden gestimuleerd om kleur te gaan gebruiken, om te inspireren en invloed uit te werken. De Color of the Year zorgt ervoor dat er een eenduidige strategische richting in de wereld wordt gegaan voor trend en ontwerp.

dit is dé kleur van 2018

ultra violet kleuromschrijving

Wat vind jij van deze kleur? Het is een verademing vergeleken met de Greenery van het afgelopen jaar. Al viel het op modegebied erg mee hoeveel je zag van deze specifieke kleur groen. Het kwam terug in prints of als accentkleur, maar niet als volledige items. De kleur Ultra Violet is een kleur die op meerdere manieren te interpreteren is, omdat het eigenlijk geen echte kleur is. Van lila tot aan diep donker paars, het is een schakering van kleuren. In 2016 koos Pantone voor het eerst ooit twee kleuren voor dat jaar. Dit lijkt er indirect op, want Ultra Violet komt eigelijk ook op meerdere kleuren neer en de kleuren van 2016 zie je ook dit jaar weer terug als kleurschakering.

lees ook: dit is dé kleur van 2017
lees ook: dit is dé kleur van 2016

dit is de kleur van 2018 ultra violet pantone trends kleuren mode

bron: pantone.com

Josine
welkom op theBiggerBlog; een plussize fashion blog met een liefde voor eerlijke beauty producten. Een eeuwige lust naar reizen en recentelijk toegevoegd de perikelen als plussize mama

You May Also Like

2 Comments

  • Danielle 11 December 2017 14:27

    Mijn haar dan toch lila verven? 😉

Leave a Reply