Baby’s zijn net toverballen, ze veranderen zo snel! Wij wilden Charlotte ook op film laten vastleggen zoals ze nu is. Toen ze een half jaar was lieten wij een video van ons gezin maken en deze mag ik met je delen

Voor de geboorte van Charlotte heb ik me niet verdiept in wat ik wilde, qua fotografie of videografie. Achteraf heb ik daar enorm spijt van, dus papa’s en mama’s in spé, leer van mijn fout! Ik heb natuurlijk een prachtige shoot gedaan met mijn zwangere buik. Daarna heb ik snel nog een shoot geregeld tijdens mijn verlof, maar toen was kleine Charlotte alweer acht weken. Achteraf had ik graag een new born shoot of video gehad. Natuurlijk hebben we zelf veel foto’s gemaakt en korte filmpjes, de beelden zijn er wel! Maar niet zo prachtig als een professionele opzet.

bekijk de video hier:

heb je geen instagram? bekijk dan de video hier

hoe komt zo’n video tot stand?

Een video als deze duurt misschien niet heel lang, maar er gaat veel tijd zitten in het maken. Hoe gaat het in z’n werk? Esmee komt bij je thuis, of op de desgewenst locatie, om te filmen. Je maakt kennis en spreekt kort door wat je graag wilt terug zien in de video of op de foto’s. Ik gaf aan dat ik het fijn zou vinden als onze dagelijkse routine naar voren zou komen, dus lekker wassen, verschonen, veel knuffelen en lekker eten. Vervolgens gingen we aan de slag met Charlotte en Esmee volgde ons met de camera.

Je hebt na een paar minuten al niet meer door dat ze er is. Nu is onze kinderkamer ontzettend klein, dus daar passen we niet met z’n allen in, maar buiten dat ging alles heel natuurlijk. En dat zie je terug in de video. Na een uurtje was Esmee klaar met alle beelden, checkte ze of ze echt alles had en ging ze aan de slag. Ze hield ons op de hoogte wanneer we de beelden konden verwachten. Toen ze ons het filmpje stuurde kregen we tranen in onze ogen, zo mooi hadden we dit niet verwacht, prachtig en puur. Tegelijkertijd heeft ze ons precies zo vastgelegd als we zijn, ook met Charlotte.

zelf ook zo’n video? dat kan!

Ik mag een New Born Video Shoot weggeben! Op instagram kun je meedoen

Wat ben ik blij met deze video. Ik kan er geen genoeg van krijgen! Wil je nu zelf ook zo’n video laten maken, van je pasgeboren baby of is je kleintje al wat ouder? Dat kan allemaal, overleg met Esmee wat je wilt. Alles is bespreekbaar. Bekijk ook haar site, de link hieronder, waar je verschillende voorbeelden ziet. Of bekijk haar instagram account waar ze de filmpjes en foto’s deelt (in overleg met de ouders).

zomeractie: boek nu je video of photoshoot + video en krijg € 100,- korting!

deze video & foto’s zijn gemaakt door Esmee | Luxshots.nl

professioneel versus zelf doen

Natuurlijk kun je makkelijk alles zelf doen, maar we leven in een digitale wereld. Hoe vaak laat jij je foto’s tegenwoordig ontwikkelen? Zet je ze überhaupt wel eens op je computer of harde schijf? Ik moet mezelf echt dwingen het regelmatig te doen, en te uploaden naar iCloud. Het maken van een foto album is me nog niet gelukt, hopelijk binnenkort. De video’s editten al helemaal niet. Gewoonweg geen tijd! Dit zijn voor mij de redenen om het door een professioneel iemand te laten doen:

 • het scheelt veel tijd; foto’s uitzoeken of een video editten is veel werk
 • het is een stuk minder moeite; je hoeft je eigen materiaal niet te regelen, geen apparaten aan te schaffen. Je hoeft er allemaal maar te zijn en te lachen, nou ja, dat is wel zo leuk!
 • het is mooier; tenzij je zelf een pro bent (en dan nog) is het zoveel mooier als iemand anders het doet. Die kijkt er anders tegen aan en kan het veel onafhankelijker opzetten en maken.

bekijk ook:

De foto’s en videos in dit blog mogen niet worden gedownload gebruikt voor andere doeleinden. Dit geldt ook voor screen shots of andere vormen van kopiëren.

8 Responses

 1. Lotte

  Ach, zo ontzettend mooi Josine! Wat hebben jullie toch een heerlijk, vrolijk meisje! Geweldig om dit zo op video vast te leggen, mooie beelden!

  Reply
 2. Sofie

  Ik kan mij voorstellen dat je dit filmpje nu je zo ellendig in bed ligt iedere dag wel een keer bekijkt en dat dan even een geluksmomentje is. Omdat ik natuurlijk ontzettend jaloers ben op dit mooie filmpje wil ik dit natuurlijk winnen voor Dirkje die nu bijna 6 maanden oud is en al heel snel straks geen baby meer is .

  Reply
 3. Romy

  Ik heb zelf geen kleintje, dus de prijsvraag laat ik voorbijgaan 😉 Maar ik wilde even zeggen dat ik de video zó mooi en bijzonder vind. Wat dierbaar om zoiets te hebben voor later als Charlotte groter is. En wat is het een prachtig meisje! <3 Van harte gefeliciteerd met deze mooie mijlpaal!

  Reply
 4. Alma

  Oh wat zou ik dit gaaf vinden om te laten maken voor haar papa die telkens 5 wk op zee zit. Zo kan hij elke x even thuis beleven…. eigenlijk vind ik het juist Met 6 mnd leuk omdat we juist van die was the 1e week al veel foto’s hebben. Onz dochter is 5 mei geboren en het lijkt me zo gaaf tijdens de vrije weken van mijn man te laten maken!

  Reply
  • Josine Wille

   Van harte gefeliciteerd met jullie meisje. Jeetje wat heftig om zoveel alleen te moeten zorgen voor die kleine. Ik snap het helemaal, hoe geweldig zou dit zijn! Liefs

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

%d bloggers like this: