Toen Charlotte 8 weken oud was deden we een new born fotoshoot. Zo mooi om op terug te kijken, zo lief en zo puur

Je knippert met je ogen en de weken vliegen voorbij. Voor ik het wist was Charlotte al een paar weken oud! Ik besloot dat ik haar prachtige new born gezichtje vast wilde leggen. Ik kwam weer in contact met Cindy van byCindy Fotografie, die ook mijn maternity shoot heeft gedaan en we besloten alsnog een fotoshoot te doen. Het was zo fijn dat Cindy bij ons thuis kwam. We kennen elkaar, we voelden ons op ons gemak én nu kon ze eindelijk ons prachtige eindresultaat zien na de zwangerschapsshoot.

wel of geen newborn shoot doen?

Lang heb ik getwijfeld of ik wel of niet een fotoshoot zou doen met Charlotte. Ik wist niet of ik dat wel wilde, of ik er wel geld aan uit wilde geven en hoe dat allemaal zou verlopen. Ook dacht ik, ach, dat regel ik dan wel. Achteraf heb ik spijt dat ik het niet direct geregeld heb voor mijn bevalling, dat was stukken makkelijker geweest. Uiteindelijk heb ik een moeilijke start gehad in onze kraamweek en ook daarna ging het nog niet helemaal soepel. Hierdoor duurde het even voor ik aan de shoot toekwam. Als ik eerlijk ben heb ik zelfs spijt dat we niet een fresh 48 shoot hebben gedaan meteen na de bevalling, waarbij je kindje nog zo lekker ‘kneedbaar’ is en je prachtige foto’s kunt maken. Dus neem mijn advies en plan vooruit.

Mocht je in verwachting zijn, neem dan van mij aan: regel het! Plan een shoot in op basis van je uitgerekende datum, of je dat direct wilt doen of na een paar weken, het kan allemaal. Er zijn verschillende pakketten beschikbaar. Mocht je het iets boven je budget vinden, vraag het dan als kraamcadeau aan familie of vrienden. Want net als mijn zwangerschapsshoot, is dit zo bijzonder om te hebben en om naar terug te kijken. Het klinkt cliche, maar deze tijd komt nooit meer terug. Leg het vast!

een fijn moment samen

Cindy kwam bij ons thuis langs en we bespraken onze wensen. We bekeken de kamers waar we de mooiste foto’s konden maken. Na een kort gesprek gingen we aan de slag. Cindy gaf aan dat het leukst effect geeft wanneer wij, Dennis en ik, met Charlotte gingen knuffelen zoals we dat normaal ook doen. Zij zou dan foto’s maken en zo leuke, spontane beelden creëren zonder teveel geposeerd te zijn. Het was erg leuk om met z’n drietjes zo aandachtig bezig te zijn, iets waar je de eerste weken niet altijd bij stil staat. Hoe je zo snel al een (h)echt team vormt met je partner en kindje, zo mooi!

Van alle dagen was Charlotte uitgerekend deze dag enorm van de leg. Ze huilde opeens veel, uit het niets, ze was onrustig en ontevreden. Ik was daar erg verdrietig om, ik baalde enorm dat het juist die dag zo was! Nu kijk ik er met een glimlach op terug, want ook dit is het echte leven. Het laat zien hoe wij met onze dochter omgaan, hoe we haar troosten als ze verdrietig is. Wat we allemaal doen om haar te helpen, vieze luier? Of toch honger? Om haar te troosten gaf ik haar borstvoeding, wat ook is vastgelegd en ik heel speciaal vind. Natuurlijk had ik haar graag zien lachen op de foto’s en verliefd naar ons kijken, zoals ze dat zo vaak doet. Maar dat een professionele fotograaf dat niet heeft kunnen doen, betekent niet dat we niet zulke foto’s hebben.

een mooie collectie foto’s, ook van de moeilijke momenten

Gezien de omstandigheden die dag was ik zo benieuwd naar het eindresultaat. Als nieuwbakken mama met een flinke wond van de keizersnede was ik niet heel mobiel en ik was bang dat dat te zien zou zijn op de foto’s. Want in die periode had ik echt absoluut nog veel last van opstaan, of zitten op bed zoals we doen op de foto’s. Gelukkig is overal rekening mee gehouden en zie je onze pure zelf. Er waren vooral hele mooie foto’s van Dennis samen met Charlotte, dat vind ik zo mooi, zo dierbaar. Tenslotte ben ik tijdens mijn verlof elke dag samen met onze dochter geweest en moet hij veel meer van haar missen dan ik. Deze foto’s vind ik dan ook extra speciaal.

Wat zo leuk is aan deze foto’s is om het verschil te zien van toen met nu. Laat staan straks over een jaar of een paar jaar! Hoe fantastisch is het om te zien hoe Charlotte gegroeid is, wat nu al goed te zien is op de foto’s.

baby voetjes

WIN EEN NEW BORN SHOOT MET JOUW KINDJE

Wat vind ik het toch leuk om iets weg te mogen geven, om mijn volgers zo te verwennen! Ik mag een fotoshoot weggeven, een new brown shoot waarbij jouw gezin en je kindje net zo worden gefotografeerd. Een absolute aanrader. Hoe doe je mee?

 1. reageer onder dit bericht waarom jij wilt winnen
 2. volg byCindy op instagram: bycindyfotografie en/of op facebook
 3. volg mijn #momtalk op instagram: josinewille

wat kun je winnen?

Natuurlijk doet Cindy veel meer dan alleen new born shoots. Bekijk ook eens haar website voor alle details en opties. Ik mag een new born shoot weggeven ter waarde van €195,- en mocht je andere ideeën hebben dan kun je het pakket altijd uitbreiden. De winactie loopt tot eind mei en de winnaar krijgt een persoonlijk bericht. De voorwaarden om mee te doen zijn: je bent 18 jaar of ouder en je bent woonachtig in Nederland.

tip: boek je nu een shoot bij By Cindy Fotografie en gebruik je de code ‘thebiggerblog’, dan ontvang je deze maand maar liefst 10% korting op je pakketprijs!’

new born fotoshoot
banner

33 Responses

 1. Daniëlle

  Wat een gave prijs!

  Ik ben in verwachting van ons 2e zoontje. En door het overlijden van mijn vader heb ik om eerlijk te zijn nog geen seconde bij deze zwangerschap stil kunnen staan. Dus dat betekent dat we ook nog totaal niet hebben nagedacht over foto’s en dat soort dingen.

  Ik volg jullie al een tijdje en ben gek op de foto’s van Cindy! Vooral die van jou in die prachtige rode jurk!

  Ik ben in juli uitgerekend dus dit zou wel echt heel gaaf zijn om te winnen!

  Reply
 2. Sharon

  Wat een prachtige foto’s! Tijdens mijn zwangerschap had ik heel graag foto’s willen laten maken maar ik ben ruim 4 weken te vroeg bevallen waardoor dat helaas niet meer mogelijk was. Nu is ons meisje 9 weken oud en lijkt het me zo fijn om mooie foto’s van haar te hebben en niet alleen op mijn telefoon

  Reply
 3. Ki

  Wij verwachten ieder moment ons allereerste kindje! Ik vind het mega spannend maar kijk er vooral onwijs naar uit.

  Mijn vriend en ik zijn beide niet zo van de foto’s, maar dat is natuurlijk mega zonde in zo’n bijzondere periode.

  De shoot lijkt mij fantastisch.

  Reply
  • Josine Wille

   Gefeliciteerd! Wat leuk! Zeker bijzonder en idd, gewoon alle gene opzij zetten en veel foto’s maken. En ook filmen trouwens, zo tof om terug te zien.

   Reply
 4. Tamar

  Wauw wat even gave foto’s! Ik dacht eigenlijk precies hetzelfde: zo een newborn fotoshoot is niks voor mij. Maar dit vind ik echt heel mooi! Niet te geposeerd, maar puur en echt. Ik ben 17 september uitgerekend en ik zou daarom heel graag deze newborn shoot willen winnen voor ons zoontje! 😀 Net gehoord dat het een jongen is dus moet nog wel wennen om dit te kunnen zeggen haha! Zo leuk!!!!

  Reply
  • Josine Wille

   Ohh een jongen! Wat leuk! Dat dacht ik trouwens al meteen toen ik je zag 🙂 Had je zelf dat gevoel ook al? Nou ik ga voor je duimen hoor, xx

   Reply
 5. Le

  Even onder een alias .
  Mijn lieve vriendinnetje is zwanger van een meiden tweeling. Zo bijzonder! Ook het proces er naar toe. Dat hebben wij van de zijlijn mogen meebeleven.
  Een tweeling zwangerschap gaat niet altijd over rozen, de zorgen over de groei van de kindjes, maar ook wel een beetje overweldigd wat er allemaal nodig is en aangeschaft moet worden. En dat 2 keer.

  Hoe tof zou het dan ook zijn als we deze shoot voor haar zouden winnen!

  Ik ga heel hard duimen. En jou lekker blijven volgen natuurlijk

  Reply
 6. Laura

  Prachtige foto’s! Bij onze eerste zoon ook de “newborn” shoot tijdens een nachtvoeding nog gauw geregeld. Nu zwanger van zoon nr2 en wil het nu wel beter regelen. Zou dan ook graag winnen om dit keer het echte pasgeboren rimpelbabytje mooi vast gelegd te hebben met hopelijk een trotse grote broer ernaast! Er lijkt mij namelijk niks mooiers, om later op terug te kijken, dan professionele plaatjes te hebben van mijn twee jongens in hun eerste dagen als broers

  Reply
 7. Mariette Zegwaard

  Wat een super lieve foto’s van Charlotte! Prachtig kindje, ondanks de afwezige glimlach
  Ik zou het super leuk vinden om de shoot te winnen, al duurt het nog wel even voordat onze kleine zich laat zien

  Reply
 8. evelien

  Wauw!! Wat een prachtige shoot Josine, prachtige momenten om te koesteren.
  Liefs,
  Evelien

  Reply
 9. Jacky

  Ik wil dr voor altijd klein houden, dus dan noemen we het gewoon newborn oké? Vind jouw fotos (deze en preggo) zo tof en zo’n mooie sfeer! Hoe heerlijk om die ook van ons gezinnetje te hebben – met Mn vent die nooit op selfies wil enzo

  Reply
  • Josine Wille

   Haha, die term newborn rekken we zolang mogelijk uit! En idd, die stoere mannen van ons die dan opeens toch smelten he? Zo mooi!

   Reply
 10. Neletta

  Oo wat geweldig om dit te mogen weggeven.. Ik zou ‘m graag winnen. Bij mijn dochter 3 jaar geleden was de bevalling zo pittig en traumatisch dat ik heel lang niet mezelf was en geen tijd hiervoor had.
  Gelukkig is bij de bevalling van mijn zoontje 3 weken geleden alles goed gegaan en kan ik zeggen dat mijn trauma verwerkt is. Wat voelt het goed om weer jezelf te kunnen zijn na de bevalling en echt van elk moment te kunnen genieten!

  Succes smet kiezen Josine, wat een klus!

  Liefs Neletta

  Reply
  • Josine Wille

   Wat een heftig verhaal Neletta! Wat fijn om te horen dat je opnieuw een kindje hebt gekregen en dat nu alles beter is gegaan. Gefeliciteerd!

   Reply
   • Stefanie

    Ik zou graag de fotoshoot winnen voor mijn net geboren dochtertje Bente! Zoals hoogstwaarschijnlijk elke moeder zou zeggen, wil ik deze allerknapste leukste en ons lieve meisje vastleggen! We zitten zo op een roze wolk sinds de geboorte tweede paasdag en inderdaad een shoot is er nog niet van gekomen. Ik maak 100 foto’s met m’n telefoon om dat mooie meisje vast te leggen maar dat kan echt niet tippen aan zo’n fotoshoot! De lege wand van ons huis kan wel een mooie grote foto van ons meisje gebruiken!

 11. Romy

  Wauw, wat een prachtige foto’s! Ik vind het stiekem juist mooi dat ook de mindere momenten (zoals op de foto waar Charlotte huilt) zijn vastgelegd. Die zijn er ook natuurlijk. De andere foto’s zien er vooral heel mooi en liefdevol uit. En wat heeft Charlotte een prachtige ogen. Ik kan me voorstellen dat je heel blij bent dat je deze foto’s hebt. Kinderen worden zo snel groot en dan is het prachtig om haar juist nu te kunnen vastleggen.

  Reply
  • Josine Wille

   Dankjewel lieve Romy! Inderdaad, het echte leven is zo ook vastgelegd. Nu ben ik er ook heel blij mee hoor, toen even balen hihi xx

   Reply
 12. Kim

  Wij willen graag winnen zodat we mooie foto’s hebben voordat kyle weer naar zee gaat! Zou super leuk zijn 🙂

  Reply
 13. Manouk

  Wat een prachtige foto’s Josine! Het lijkt mij ook heel gaaf om straks met mijn kleintje een newborn shoot te doen. (Ik ben 5 september uitgerekend.) Het zou helemaal te gek zijn als we zo’n shoot zouden winnen. Ik duim!

  Reply
 14. Sanne

  De reden waarom ik dit doodgraag zou willen winnen…
  Omdat mijn partner super slecht is in foto’s maken en er een grote kans is dat er maar weinig wondermooie foto’s zullen zijn van mij en mijn zoontje. (Van hem en zijn zoontje daarentegen… 😀 )

  Reply
 15. Margot

  Prachtige foto’s en zeker mooi dat het niet geposeerd is!

  Ik ben ook ontzettend blij en trots dat ik zwanger ben van ons eerste kindje! Een Newborn shoot lijkt me fantastisch want zoals je zegt: ze zijn maar zo’n kleine periode zo klein! Dikke kus

  Reply
 16. Debby

  Ik zou dit echt super graag willen winnen voor mijn nichtje Jacq-Anne. Ze is in oktober uitgerekend ❤️

  Reply
 17. Gwen

  In juli verwachten wij ons eerste kindje, een zoon!
  Het lijkt mij heel mooi om samen met hem mooie foto’s te maken om de eerste tijd samen te herinneren, want zoals je zegt het zijn echte toverballen die kleintjes.
  In een tijd dat alles digitaal gaat ben ik bang dat er vergeten word foto’s te maken, of wel gemaakt maar dan vergeten ergens op een pc. Mijn doel is dan ook om echte foto albums te maken, en hoe tof is het om daar echte foto’s van een fotografe in te gebruiken!

  Reply
 18. Debby Hamersma

  Wat een mooie foto’s zeg! Ik snap je gevoel helemaal dat je in eerste instantie graag had gewild dat ze blij was op de foto’s, maar nu zijn het juist hele mooie natuurlijke foto’s. Geen nep gedoe of gepruts met Charlotte om haar weer vrolijk te krijgen. Dit is zoals het is!

  Ik zou heel graag deze newbornshoot willen winnen. Ik ben de laatste week al op zoek gegaan naar een fotograaf, maar heb nog niks gevonden. Ook omdat het best prijzig is en er zoveel keus is. Ik ben momenteel bijna 19 weken zwanger en dat is niet geheel vanzelfsprekend, voor niemand, maar zeker niet voor mij. Ik ben in 2015 gestopt met de pil in de hoop zwanger te worden, maar helaas blijf mijn menstruatie uit. Na een jaar zijn we naar de huisarts gegaan die ons doorstuurde naar het ziekenhuis. In het ziekenhuis kregen we te maken met een arts die vond dat we nog jong waren (toen 23) en nog genoeg tijd hadden en dat ik eerst maar eens 10 kilo moest afvallen. Ik was tenslotte jong dus, zei ze, kun je makkelijk afvallen. Ik voelde me niet serieus genomen en durfde daarna zo’n 2 jaar niet meer terug te gaan naar het ziekenhuis. Ik probeerde me te focussen op andere dingen, ging wel af en toe naar de huisarts, maar begreep nooit waarom ik maar 2x per jaar ongesteld werd. Eind 2017 was ik het zo zat en maakte ik me zo’n zorgen. Ik wilde gewoon weten wat er aan de hand was. Uiteindelijk zijn we direct naar de fertiliteitsarts gestuurd en daar zijn we wel prettig behandeld. Ik bleek PCOS te hebben. Er kwam een jaar van ziekenhuis behandelingen die helaas niet aansloegen. Van pilletjes tot mezelf elke dag moeten injecteren. Helaas had ik maar 1 keer in dat jaar een eisprong. Het was geen makkelijk jaar. Toen in september 2018 zei de arts tegen mij; ‘we weten echt niet wat we nog kunnen doen, probeer echt de komende maanden een paar kilo af te vallen want dat kan soms helpen voor je hormonen waardoor medicatie ineens wel aanslaat. Ik voelde me zo slecht, maar juist in die periode dat ik geen behandelingen kreeg raakte ik plotseling zwanger. Wat zijn we dankbaar voor dit wonder en wat wil ik het daarom graag vastleggen op foto’s, omdat we nooit mogen vergeten hoe bijzonder dit kindje is!

  Reply
 19. Claire van Boxtel

  Wat een super mooie foto’s, ik bel zelf ook wat voller en merk dat ik geen foto’s heb van mezelf met onze kleine Fosse. En als ik deze foto’s dan zie mis ik dat wel heel erg dus lijkt het me super gaaf om dit te winnen.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.