mijn maternity shoot

mijn maternity shoot

Ik deed een maternity shoot toen ik 38 weken in verwachting was, samen met een professionele fotograaf. Iets wat ik heel spannend vond! Ik laat je de resultaten zien en vertel je mijn ervaring

Het klinkt misschien gek, maar ik had nooit verwacht zo’n shoot te doen. Dat is toch niks voor mij? Dat dacht ik echt, daarnaast maak ik genoeg foto’s voor mijn blog. In het begin van mijn zwangerschap werd mij gevraagd of ik een shoot wilde doen voor een magazine. Ik zei ja, maar merkte dat ik dat toch wel heel spannend vond. Op het laatste moment bleek dit niet door te gaan en opeens realiseerde ik me dat ik me er toch op verheugd had na al die weken. Ik besloot om alsnog een eigen shoot te organiseren en zo kwam ik in contact met Cindy. Ik laat je het eindresultaat zien en vertel je hoe ik dit heb ervaren.

voorbereiding voor de shoot

De shoot is op het laatste moment gepland en dus had ik maar enkele dagen om te bedenken wat ik precies wilde, maar ook wat ik aan zou doen. Ik ging aan de slag op Pinterest om ideeën op te doen, er waren zoveel mooie opties dat ik niet wist wat ik moest kiezen. Mijn oog viel steeds op foto’s in het bos met een zwangere dame in een mooie, grote jurk. Waar haal ik nu zo’n jurk vandaan binnen enkele dagen? Overal heb ik gekeken, op elke webshop die ik kon vinden. Helaas waren de juiste opties in mijn maat uitverkocht, of het moest gemaakt worden, of het moest uit China komen waardoor het niet ging lukken in enkele dagen. Huren was ook geen optie, ik had geen tijd voor passessies. Ik baalde zo enorm dat ik dit weer allemaal op het laatste moment aan het regelen was!

Dit moest ik toch op een creatieve manier kunnen oplossen? Ik besloot allerlei jurken te bestellen en thuis te gaan passen. Ook dacht ik outside the box en bestelde ik aangesloten jurken, waaronder dus deze dieprode fluwelen jurk. Wat was dat wennen, in zo’n nette jurk. Dit soort dingen draag ik zelden: een hoge split, flink wat cleavage, volledig aangesloten en dan ook nog eens fluweel! Met FaceTime belde ik mijn vriendin en mijn zus en deden we een passessie. Dit rode gewaad was toch echt het allermooiste en dat zou het worden. Ondanks dat ik mezelf ook prachtig vind in de jurk, werd ik er wel onzeker van.

“Fluweel tekent en ik ben nu niet bepaald strak, zou dat wel mooi worden? Ja! Besloot ik. Want dit ben ik, dit is mijn lichaam waar ik al jaren van hou precies zoals het is en nu nog meer omdat het het eerste huisje is van onze kleine wurm.”

Mocht je zelf een shoot willen doen en echt niet weten hoe je dat aan moet pakken, dan kun je dit ook met Cindy overleggen. Er zijn veel verschillende thema’s mogelijk, maar ook verschillende styles. Ook kun je in het najaar ervoor kiezen om studio fotografie te doen, als het weer niet mee zit. Ze kan voorbeelden laten zien, bijvoorbeeld door een moodboard te creëren op Pinterest. Zo kun je zelf zien wat er mogelijk is en wat de opties zijn.

lees ook: de zwangerschapsbuik, mijn grootste misvatting over zwanger zijn

De laatste tijd draag ik regelmatig mijn haren in de krul, dus ook hiervoor. Mijn make up deed ik zoals ik het meestal draag, met alleen wat extra accent op mijn wimpers met wat extensions. Mijn sierraden hield ik eenvoudig, alleen de gouden ring die ik van Dennis heb gekregen en simpele gouden oorbelletjes. Een 20 denier panty, want blote benen leek me iets te koud en simpele zwarte laarsjes. Ik ben er klaar voor. Vervolgens bekeek ik mezelf van top tot teen in de spiegel. Vol licht aan en goed naar mezelf kijken. Dit ben ik, inclusief B-buik, inclusief bobbels en inclusief putjes.

mijn maternity shoot
Josine Wille zwanger

EEN KLIK MET DE FOTOGRAAF

Je zou misschien denken dat ik niet camera schuw ben, maar ergens ben ik dat wel. Echt fotogeniek zou ik mezelf niet willen noemen, wanneer ik foto’s maak voor mijn blog heb ik de regie zelf in handen. Daarnaast tellen al die jaren ervaring van foto’s maken ook mee en weet ik inmiddels wel wat ik moet doen. Vaak maak ik mijn blog foto’s samen met Dennis of met een vriendin. Ik kijk dan regelmatig op de camera of het plaatje een beetje klopt met wat ik in mijn hoofd heb en dan gaan we weer door. Op dat moment bepaal ik dus zelf of de setting mooi is, of er dichtbij genoeg gefotografeerd wordt, of toch iets verder af, enzovoorts. Door foto’s te maken met een professionele fotograaf, moet je je er aan overgeven. Vertrouwen dat wat zij doen goed gaat en vertrouwen op hun expertise en ervaring. Wat ik wel ben is een preciezieneus en zeer kritisch, dus dit is iets wat ik heel erg moeilijk vond.

Het is dus erg belangrijk dat je een klik hebt met de fotograaf. Pas wanneer je je echt op je gemak voelt, dan voel je je vrij om foto’s te maken. Om jezelf er aan over te geven. De juiste fotograaf zorgt daar dan ook voor. Telefonisch maakte ik een afspraak met Cindy en we hadden direct een klik. We maakten een afspraak om foto’s te maken. Ik gaf aan dat ik graag foto’s wilde in een bos en vlak bij mij is een prachtig bos en dus kwam ze mijn kant op. We begonnen met een kopje thee en leerde elkaar even kennen, vervolgens gingen we op pad om de foto’s te maken. Eenmaal in het bos bekeek ze de setting en gingen we de foto’s maken.

Heb interesse om foto’s te maken met Cindy? Volg haar dan op instagram en facebook. Naast zwangerschapsfotografie doet ze ook veel andere prachtige concepten zoals:

 • gezinsfotografie
 • fresh48, eerste foto’s van jou en je kindje vlak na de bevalling
 • newborn, een fotoshoot van jou en je baby bij jou thuis

TIJDENS DE FOTOGRAFIE

Van te voren heb ik aangegeven wat mijn onzekere punten zijn en wat ik juist fijn vind om te benadrukken. Op dat moment realiseerde ik me wel dat ik teveel de regie naar mezelf probeerde te trekken. Dus gaf ik ook aan dat ze vooral daar ‘omheen’ mocht werken, mits dat lukte. Al snel merkte ik dat dat helemaal vanzelf ging. Cindy gaf aan waar ik moest staan in verband met lichtval en setting en zonder me er mee te bemoeien deed ik braaf de stapjes naar voren en opzij. Ze begon me allerlei vragen te stellen waar ik eigenlijk van schrok, ik raakte van mijn apropos en moest enorm lachen. Al snel merkte ik dat ik alles los liet. Hoe het ook zou worden, dit ben ik op dit moment. Deze spontaniteit zie ik terug in de foto’s en ik ben daar zo blij mee!

De locatie waar je de foto’s maakt is ook van belang voor de setting. Er zullen mensen voorbij lopen en zich er zelfs mee bemoeien, of commentaar geven, positief of negatief. Laat deze mensen niet jouw moment verpesten, of je onnodig onzeker maken. Dit is jouw moment en pak deze, dit komt nooit meer terug. Of zoals ik eigenlijk probeer te zeggen: heb schijt aan de rest van de wereld en kies op dit moment voor jezelf!

plus size pregnancy
mijn maternity shoot
mijn maternity shoot

MIJN TIPS

Je hoeft echt geen fotomodel te zijn voor mooie foto’s. Het grote geheim zit ‘m echt in de fotograaf. Die weet wat ze moeten doen om het beste in jou naar voren te krijgen. Het is dan ook belangrijk dat je van te voren afspreekt wat je in gedachte hebt, zodat je niet andere foto’s krijgt dan het plaatje wat in je hoofd zit. En die klik, die ik eerder besprak, is heel belangrijk. Verder zijn er nog een paar kleine dingen die je zelf kunt doen:

 • zorg dat je je volledig op je gemak voelt bij de fotograaf. Stoor je je ergens aan of ben je onzeker of iets, vertel het gewoon. Je komt er altijd samen uit en het is altijd beter voor het eindresultaat.
 • geef aan wat je niet mooi vind aan jezelf, of wat je onzekere punten zijn. De fotograaf kan daar rekening mee houden en je er eventueel op wijzen tijdens het shooten.
 • bereid je goed voor, zorg dat je er mooi uit ziet zoals je jezelf graag vereeuwigd wilt zien op foto’s.
 • ben niet te kritisch op jezelf en ben realistisch. Bekijk hoe jij jezelf het mooiste vind van top tot teen en durf te kijken naar jezelf, zoals je echt bent. Een foto maakt je niet 10 kilo slanker, een foto tovert niet je oneffenheden weg. Dit ben jij en je bent mooi precies zoals je bent.

Lees hier een compleet overzicht met plussize proof winkels & plussize proof zwangerschapskleding 

Dit blog is geschreven in samenwerking met byCindyFotografieMijn mening is hier niet door beïnvloed. We hebben vooraf een goed gesprek gehad, we hadden direct een klik doordat ze zelf ook een nieuwe moeder is en de onzekerheden herkent. Daarnaast is ze goed in haar vak, te zien aan de foto’s op haar social media. Hou deze goed in de gaten, want er komen leuke winacties voorbij! 

Josine Wille
Hi, welcome on theBiggerBlog.com! Read all about my passion for fashion, love for beauty & make up and much more.. Let me know what you think, I love to receive your messages. With love, Josine

You May Also Like

7 Comments

 • Nynke 21 December 2018 14:18

  WAUW, WAUW, WAUW, wat een prachtige foto’s van een prachtige vrouw! Echt stunning!!

 • Mirjam 20 December 2018 20:02

  Prachtig, josine wat ben je mooi!!

 • Marsha 17 December 2018 16:08

  Wat een prachtige foto’s! Echt heel mooi!

 • Anne-Marie 17 December 2018 01:53

  Wat een prachtige foto’s. Zo sfeervol en sereen. Een mooie herinnering aan een bijzondere tijd!

 • Bonsje 16 December 2018 21:23

  Wat ben je ontzettend mooi! Ik durfde dit niet maar als ik dit zie… toch wel een beetje spijt

 • Hanneke 16 December 2018 14:50

  Práchtig‼️ Mooi gemaakt door Cindy …‼️…

 • Debbie 16 December 2018 11:16

  Wauw! Jij bent sowieso al prachtig en de foto’s zijn helemaal prachtig geworden!

Leave a Reply