SEARCH

draag jij de juiste maat? shop tips & trucs & zie er nog beter uit; inside & out

draag jij de juiste maat? shop tips & trucs & zie er nog beter uit; inside & out

Het klinkt misschien ongeloofwaardig, maar zoveel vrouwen dragen niet de juiste maat. Hoe kan dat? En beter, hoe los je het op! Ik geef je mijn tips om er nog beter uit te zien, inside & out

Herken je jezelf hierin: wanneer je in een winkel loopt, ga je standaard naar het einde van het schap, want daar hangt de grootste maat. Of je pakt blindelings de medium want dat draag je altijd. Want of je nu een klein maatje draagt of de grootste, de juiste maat kan essentieel zijn voor hoe je jezelf presenteert. Ongeacht welk figuur wij vrouwen hebben, in veel gevallen dragen we niet de goede maat. Waarom is dat toch? Is het een keuze, als een soort statement? Dan is dit bericht niet voor jou. Wanneer je je bewust bent van je maat en draagt bewust te groot dan is dat jouw style.

KRITISCHE BLIK OP DE VERKEERDE PLEK

Om verschillende redenen pakken vrouwen al snel de verkeerde maat. Daarnaast winkelen vrouwen liever zelf, in plaats van hulp van een verkoopster. Dit alles samen zorgt voor een kritische blik op de verkeerde plek. Hoezo? Omdat je naar jezelf in de spiegel kijkt op een andere manier. Vind jij je buik niet mooi? Dan is dat het eerste wat je bekijkt wanneer je iets past in een winkel. Je kijkt niet goed (genoeg) of de maat goed zit en of de verhoudingen kloppen bij jouw figuur. Als het ware ben je hier blind voor, want het enige wat telt is het verdoezelen van dat buikje. Of meiden met een flinke buste leggen de focus daar op, verhullen of juist benadrukken. Een smalle taille moet vaak altijd benadrukt worden, brede schouders juist weer niet en ga zo maar door. 

“je moet uit die cirkel komen van; ik ben alleen mooi als ik slank ben” 

Waarom weet ik niet, maar sommige vrouwen willen het liefst onzichtbaar zijn? Als je zo ongelukkig bent met jezelf, moet je er absoluut wat aan doen. En dan bedoel ik niet afvallen, nee je moet zorgen dat je blij wordt van naar jezelf kijken in de spiegel. Het woordje ‘moet’ is een bewuste keuze, want wanneer je deze knop om kunt zetten ben je zoveel gelukkiger! Goed in je vel zitten is veel belangrijker, je moet uit die cirkel komen van ik ben alleen mooi als ik slank ben. Het is gewoon niet waar! Het gaat er om dat je je goed voelt, zoals je eruit ziet hier en nu. Zodra je van jezelf houd zul je dat ook uit gaan stralen. Mooi zijn heeft geen weegschaal en kledingmaatje is alleen maar een nummertje.

lees ook: wat is body positivity, self love & body confidence (en hoe krijg ik dat voor elkaar?)

Natuurlijk is het niet altijd even makkelijk om dit van vandaag op morgen te realiseren. Dat kost tijd en heel veel moeite. Maar je kunt het! Vind een manier om jouw weg te vinden naar self love. Omring jezelf door positieve mensen, laat mensen je niet afzeiken op basis van je uiterlijk. Maar doe het zelf ook niet. En zeker niet op basis van je gewicht! Je mag er zijn, weet dat.

quote body positive, thebiggerblog, Josine Wille, body positive, body positivity, self confident, self confidence, zelfverzekerd, flatteren, maatnummer, pasvorm, te grote kleding, te kleine kleding, slanker maken hoeft niet, size tags are nothing but a number, maatnummer, slank zijn is niet beter, dik is oke, dik oke,

HET MAATNUMMER GARANDEERT NIET DE JUISTE PASVORM

De grootste maat in het rek is niet altijd de goede maat. Zelfs niet altijd wanneer het goed lijkt te passen. Mijn motto is al jaren shop your shape, not your size. Bekijk een kledingstuk eerst voor je het gaat passen. Leer ook je eigen lijf kennen en ‘leer’ wat je leuk vind en waar jij een gelukkig zelfbeeld van krijgt. Een kledingmerk bepaalt zelf welk maatje er in hun kleding genaaid wordt. Dan verschilt grootte van kleding ook nog eens van land tot land. Ook kan een kledingstuk er iets te klein of te groot uitkomen. Al deze punten bij elkaar zorgen ervoor dat je dus niet blindelings op een maatje in je nek moet vertrouwen. Ga je kleding passen, bekijk het item en neem dan ook een andere maat mee de paskamer in. Kijk verder dan het printje, de kleur of het merk.

“dat iets past betekent niet dat het leuk is”

Verliefdheid maakt blind en dat geldt ook voor kleding! Of het nu gaat om het merk of hoe het eruit ziet. Dat iets past betekent niet dat het leuk is of mooi staat. Het is een oud gevoel, wat ik zelf maar al te goed herken. Uit een periode waarin het ontzettend moeilijk was om ‘leuke’ dingen te vinden in mijn maat. Wanneer ik iets paste had het eigenlijk al een voldoende, daarna ging ik pas kijken hoe het daadwerkelijk zat. Dit is de verkeerde volgorde en moet ik heel soms nog wel eens corrigeren bij mezelf.

lees ook: body positive zomervakantie tips

FLATTEREN IS NIET NODIG

Het klinkt misschien tegenstrijdig, dat flatteren niet nodig is maar je wel de juiste maat moet kopen. Hoe zit dat dan? Natuurlijk heeft het één wel wat te maken met het ander. Maar de juiste maat dragen flatteert eigenlijk automatisch. En zoals ik dit blog al begon, hou jij van oversized en baggy dan is dit niet voor jou bedoelt. Het doel van jezelf leuk kleden is jezelf presenteren op een manier waarop jij jezelf graag ziet. Helaas is ons vrouwen allemaal geïndoctrineerd dat dit gelijk staat aan ‘optisch slanker lijken’. Een zelfverzekerde vrouw met een glimlach op haar gezicht is veel leuker om naar te kijken, dan een onzekere dame in een verhullende tent.

“dikker lijken is helemaal niet erg”

Trouwens, dikker lijken is helemaal niet erg. Je hoeft echt niet altijd een outfit te dragen wat flatteert. Soms heb ik ook gewoon zin in een bepaald kledingstuk, waar ik niet perse slanker in lijk. En dat is oke. Maar voor de onzekere meid die wel graag optisch slanker voor de dag komt is het verstoppen in een heel groot, wijd kledingstuk echt niet de oplossing. Sterker nog, je wordt optisch alleen maar groter van zo’n soepjurk. Laat je eens adviseren, kijk rond, bekijk blogs, zoek op instagram of Pinterest. Er zijn genoeg mooie voorbeelden van vrouwen die er prachtig uitzien in aangesloten of goed zittende kleding. Vergeet niet, ook dit is een proces! Gun jezelf de tijd om kleine stapjes te nemen.

Gebruik deze check list wanneer je weer lekker gaat shoppen en in een pashokje of thuis voor de spiegel beland:

  • hoe zitten de schouders, zitten de schoudernaden op de juiste plek?
  • zou ik een maat kleiner kunnen proberen? Trek het even aan om het verschil te zien.
  • kijk niet als eerste naar jouw min punt, probeer jezelf compleet te zien bij de eerste blik in de spiegel
  • draag goed ondergoed: de juiste BH en een mooie slip of string doet wonderen voor de pasvorm maar ook voor je zelfvertrouwen

bekijk ook mijn VLOG over hoe een BH écht hoort te zitten. Het doet wonderen!

TRENDS KUNNEN JE HELPEN JE STYLE TE ONTDEKKEN

Tot slot, er leuk uitzien betekent niet dat je een trendsetter moet zijn. Of überhaupt de trends volgen. Een leuke outfit is echt niet altijd mode gerelateerd. Het enige wat een trend kan veroorzaken is dat je een style of kleur vind waar je helemaal verliefd op bent en wat echt bij je past. Of dat er een bepaalde shape in de mode is, wat echt bij je past. Daarom is het zo belangrijk om regelmatig uit je comfort zone te stappen en iets nieuws probeert.

De laatste mode staat niet iedereen, dit geldt voor alle maten. Helaas kan niet iedereen de laatste trends aan. Maar dat maakt niet uit, want er fashionable uitzien betekend niet automatisch er goed uit zien. Daarbij, elk seizoen heeft verschillende trends en styles, zoek er eentje die bij je past. Wil je je eigen style ontwikkelen, praat dan eens met een stylist of bezoek een winkel waar je de kleding doorgaans allemaal leuk vind. Laat je adviseren en pas de adviezen van de verkoopster met een blanco mindset. Laat je eens verrassen!

Photo by Becca McHaffie on Unsplash
Josine Wille
Hi, welcome on theBiggerBlog.com! Read all about my passion for fashion, love for beauty & make up and much more.. Let me know what you think, I love to receive your messages. With love, Josine

You May Also Like

Leave a Reply