Ga je op vakantie en ben je onzeker over jezelf, over hoe je eruit ziet of hoe anderen je zien? Ik geef je tips hoe je hier meer om kunt gaan en meer kunt genieten van je vakantie

Stop! Ho! Ga niet weg voordat je dit gelezen hebt of lees het onderweg, kan ook. Deze zomervakantie tips zorgen er (hopelijk) voor dat je nog meer geniet van je vakantie. Ik geef je enkele tips die je zouden kunnen helpen aan een nóg leukere vakantie. Zeker als je wat onzeker bent, dan kan dit je misschien helpen om meer te genieten en minder te piekeren.

maak foto’s, óók van jezelf!

Je kunt alles kopen, maar mooie herinneringen niet. Dus verstop je niet en maak foto’s want dan kun je er ook nog eens met veel plezier naar terug kijken. Je vakantie is een welverdiende break waar je met veel plezier aan terug denkt. Daar wil je naar terug kijken, jij maar ook je familie of vrienden waarmee je op pad bent. Verstop je niet en ga ervoor, ik geef je een paar tips:

 • ga je met een groepje op de foto? Misschien ben je enige met een grote(re) maat, ga dan eens zijwaarts staan. Zet je ene been voor en sla je armen om je vrienden heen. Hierdoor lijkt je stiekem iets smaller, zeker wanneer de rest van de groep slank(er) is dan jij. Natuurlijk is dat helemaal niet nodig, maar misschien helpt het je om toch die leuke foto’s te maken. 
 • maak geen foto’s in de felle zon, daar zie je soms meer dan de werkelijkheid. De zon werkt als een vergrootglas op putjes en bultjes vanuit de verkeerde hoek. Ga ik de schaduw staan of loop even heen en weer tot je een betere hoek hebt gevonden, het werkt echt.
 • als er een foto is gemaakt, kijk dan naar de totale foto en niet meteen naar die buik. Of die armen. Of die onderkin. Niet tevreden, dan maak je er nog 10! Lang leve de digitale camera. 
 • oefening baart kunst, dus maak een boel foto’s en speel met de poses. Kijk eens naar foto’s in een tijdschrift, of naar bloggers en kopieer de poses. Oefen desnoods even in de spiegel.
zomervakantie tips


badkleding

Dat eerste bikini momentje in de zomer is toch altijd weer even wennen, soms eng zelfs. Welke maat je ook hebt, veel mensen moeten zich er even overheen zetten na al die dikke winterlagen te hebben gedragen. Dus zorg ervoor dat je op pad gaat met de juiste badkleding. Gun jezelf een mooi setje waardoor je zekerder in je schoenen staat straks op het strand of aan het zwembad. Wanneer je je mooi voelt, straal je dat ook uit.

op vakantie ken je niemand, je bent anoniem

Een goede voorbereiding is het halve werk. Naast goedzittende badkleding is een goede mindset ook heel belangrijk. Nu kan ik je wel vertellen dat zo’n beetje elke vrouw, ongeacht haar maat, onzeker is maar je eigen onzekerheid opzij zetten gaat niet zo makkelijk. Ik geef je een paar tips:

 • ik neem altijd een omslagdoek mee, of pareo. Het is perfect om op te liggen, als kussentje voor je hoofd, wanneer je aan het verbranden bent en je wilt schaduw. Ook is het fijn om even om te slaan wanneer je aan de wandel gaat. Je hebt nog steeds een beach look en toch ben je wat meer bedekt mocht je dat fijner vinden.
 • een kaftan, kimono of opengewerkt jurkje zijn een leuke optie wanneer je even wat gaat drinken bijvoorbeeld en niet in je bikini wilt zitten.
 • je bent op vakantie en de mensen om je heen zie je waarschijnlijk nooit meer. Hou dat in gedachten en geniet!
 • neem een extra set badkleding mee op vakantie, mocht er iets gebeuren dan heb je een back up. Vaak is mijn maat niet (makkelijk) te koop waar ik ben en dus heb ik altijd een extra setje bij me.
 • wat doe jij als je op het strand ligt? Ik kijk heerlijk om me heen, wat hebben anderen aan, wat zijn anderen aan het doen, etc. Dat doen de mensen om je heen ook, denk dus niet meteen dat ze naar je staren. Misschien kijken ze wel omdat je er zo goed uit ziet.
 • lees hier het complete overzicht met alle plus size proof bikini’s, badpakken en tankini’s

Nu is er altijd een kans dat mensen negatief reageren, dat kan. En dat kan ook iedereen overkomen, ook mensen met een kleinere maat. Laat dat niet je dag of zelfs je vakantie verpesten. Want bedenk je toch eens, waarom zou iemand negatief op jou reageren vanwege je figuur of gewicht? Wat schiet die persoon er mee op? Niks. Het is dus waarschijnlijk afgunst dat jij heerlijk geniet met je mooie lijf. Tegen die mensen zeggen we bedankt!

vliegen met een grote(re) maat

Ga je met het vliegtuig op vakantie? Voor veel curvy girls zijn die stoelen toch altijd wel een dingetje. Ik heb veel gevlogen, voor werk maar ook privé. Een goede voorbereiding is het halve werk, dit zijn mijn tips:

 • kies niet voor de voorste rij stoelen, hierbij zit het tafeltje verwerkt in de armleuning wat betekent dat de stoel smaller is. Bij de nooduitgang is dit niet altijd zo, die zitten soms in een ‘gewone’ rij. Kijk goed op het overzicht met stoelen voor je kiest.
 • vlieg je samen met iemand? Zorg dat je naast diegene zit door tijdig in te checken. Tijdens de reis kan dan de leuning omhoog en geeft je wat meer ruimte.
 •  is de riem te kort? Vraag de stewardess om een riemverlenging, deze wordt ook wel gebruikt door zwangere dames. Deze kun je ook online kopen, zodat je deze altijd bij je hebt. Hier vind je een goedkope optie.
 • tot maat 52 heb ik gedragen op de heupen en altijd gevlogen. Destijds alleen bij een binnenlandse vlucht in China een probleem gehad met de riemlengte, de stoelen bij Thai en Malaysia vond ik vrij smal. Met KLM, Singapore Air, Jet air, Delta, Transavia, Finair en Emirates zaten allemaal prima. Natuurlijk niet breed, maar goed genoeg. Onlangs vloog ik met EasyJet en kwam erachter dat de armleuning van de window seat omhoog kan, zo heb je nòg meer ruimte.
zomervakantie tips

de vakantie challenge, doe je mee?

Tot slot wil ik jullie uitdagen, doen jullie mee? De vakantie challenge is eigenlijk een test voor jezelf. Verleg je eigen grens en draag of doe eens dat wat je normaal nooit zou doen. Draag je nooit blote armen omdat je je schaamt? Trek eens een hemdje aan. Nooit rokjes of jurkjes zonder legging, doe eens wild en trek een wielrenbroekje aan en ga met blote benen en knieën. Ga je nooit zwemmen omdat je niet in badpak durft, doe het eens gewoon desnoods om 6 uur ’s morgens. Zorg dat het een leuk gestylde outfit wordt, dat alles klopt en dat alleen je angst en onzekerheid je nog in de weg staat. Op vakantie ken je niemand, je bent anoniem. Desnoods laat je alle camera’s thuis, maar doe het. Gewoon één keertje. Wedden dat het heerlijk voelt?

9 Responses

 1. Tamara

  Trek je mooiste zomerjurk aan! Blote benen en armen, een hippe bikini of anders badpak. Zwem! En geniet van de zon en de zomer! Zoooooo zonde om het niet te doen,je hebt enkel jezelf ermee.

  Reply
 2. Naomi

  Pfff de bikinistress is al begonnen en het duurt nog zeker 66 dagen voordat we gaan… We gaan voor de eerste keer op vakantie met onze dochter… Met deze hele mooie en lieve dochter kwam gratis “striae” (tijdens de zwangerschap dan)… & Omdat ik Indisch bloed heb worden al mijn littekens….. tromgeroffel: P A A R S ! !
  Dan verdwijnt je mooie zwangere buik…. heb je extra vel over… lijkt je buik nu met extra vel én striae een tijdschrift in braille…. en nu nog in een bikini…..

  Maar goed dat mijn dochter het niet uit maakt hoe is er uit zie en mijn man me nog net zo mooi vindt als voor de zwangerschap… Nu ik zelf nog…

  Reply
 3. Mirjam

  Mijn vakantie challenge is het strapless H&M jurkje bestellen en dragen tijdens mijn vakantie in Curacao over 2 maandjes, en dan zonder legging!! 🙂

  Reply
  • theBiggerBlog - Josine

   Oh wat een goed idee! Gaat je lukken..! xx

   Reply
 4. ricardo

  Goede tips geef je mee. Ik ga dit jaar niet op vakantie, in ieder geval niet deze zomer maar goed hier in Nederland kunnen we eindelijk ook een beetje van de zomer genieten nu!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

%d bloggers like this: