Hema wenkbrauw pommade [review]

Hema wenkbrauw pommade [review]

Is de Hema wenkbrauw pommade een goed alternatief voor het huidige product wat ik nu gebruik?

Op verschillende social media zag ik dit nieuwe beauty product van Hema voorbij komen, de wenkbrauw pommade. Allerlei merken hebben dit inmiddels in hun collectie, maar toch blijf ik trouw mijn huidige product van Anastasia Beverly Hills gebruiken. Aangezien dit zes keer zo duur is, letterlijk, leek het me een goed moment om tóch mijn trouwe merk even opzij te zetten en deze te testen.

wenkbrauw pommade van Hema

Voor diegene die denken, waar heeft ze het nu weer over? Wenkbrauw pommade is een product wat in een potje zit en wat je aanbrengt op je wenkbrauwen met een speciaal penseeltje. Het is als het ware een soort klei-achtige substatie wat je in allerlei kleuren kunt kopen. Hiermee kun je je wenkbrauwen bijkleuren of intekenen. Door het gebruik van een wenkbrauw borsteltje kun je het iets vervagen of lichter maken.

Jarenlang heb ik mijn wenkbrauwen bijgetekend met een wenkbrauwpotlood, overigens altijd die van Hema gebruikt. Tot destijds die hele wenkbrauw hype op kwam zetten en ik toch de overstap maakte naar de pommade. En wat een verschil was dat! Wanneer ik oude foto’s terug zie dan ben ik blij dat ik dat ooit gedaan heb. Maar sindsdien ben ik wel van kleur veranderd (net als mijn haar), maar niet van merk! Ik heb tussendoor wel eens goedkopere alternatieven aangeschaft maar daar was ik nooit echt tevreden over. Aangezien Hema cosmetica niet op dieren is getest, vond ik het een goed excuus om dit uit te proberen, naast het gigantische prijsverschil natuurlijk. Was het het waard?

Voor de meest eerlijke vergelijking heb ik de pommade aangebracht met hetzelfde penseel als wat ik normaal gebruik. Het is namelijk altijd even wennen, een nieuw penseel, maar een nieuw product ook. Dus op deze manier had ik het gereedschap wat ik gewend was, met een nieuw product. Ik kocht de kleur blond, deze past het beste bij mijn haarkleur en natuurlijke wenkbrauwkleur. De naam zegt dus niks, want ik ben eigenlijk een brunette. De bruin tinten vond ik iets te warm, te rood als het ware en deze was goed assig, zo leek het op het eerste gezicht.

 

Hema wenkbrauw pommade

review

Ik vond de substantie vrij dun, ofwel vloeibaarder dan ik gewend ben, maar dat is ook zo wanneer je de pommade van Anastasia Beverly Hills voor het eerst gebruikt. Het droogt doorgaans een beetje uit in de loop der tijd. Ik ben benieuwd of dit product dat ook zal doen, of zo zal blijven. Hoe dan ook, het brengt dus makkelijk aan. Wel vind ik de kleur iets minder sterk pigment hebben dan ik gewend ben. Eerlijk is eerlijk, de huidige pommade die ik gebruik is dan ook een tint donkerder. Doordat het iets minder pigment heeft, kun je het wel makkelijker opbouwen. Dit vond ik op zich wel een voordeel, want dat werkt iets makkelijker met shapen en geeft een natuurlijker effect. Zoals je hieronder kunt zien heb ik weinig wenkbrauw van mezelf en zijn ze beide niet hetzelfde dus het vergt altijd best wat werk, die wenkies van mij!

eerste indruk

  • brengt makkelijk aan, het is wel iets vloeibaarder
  • heeft iets minder pigment, maar dat is wel handiger met shapen
  • de kleur past goed bij mijn huid en haarkleur maar is alsnog wat roder

De foto’s die ik maakte zijn in daglicht gemaakt en hebben geen filter. In het echt vind ik de kleur bij mijn huid en haarkleur passen, maar op de foto oogt het iets roder. Dat is iets wat ik normaal niet erg mooi vind en ook destijds de reden is geweest voor de assige tint van Anastasia Beverly Hills. Ik heb dit product nu een aantal dagen gebruikt en ik ben tevreden hoe goed het blijft zitten gedurende de dag.

  • € 5,-
  • shop hier

    ingrediënten: CYCLOPENTASILOXANE, TALC, CYCLOHEXASILOXANE, POLYETHYLENE, ISODODECANE, BIS-DIGLYCERYL, PARAFFIN, TRIMETHYLSILOXYSILICATE, SILICA, CERA MICROCRISTALLINA, SILICA [NANO], TOCOPHERYL ACETATE, SYNTHETIC WAX, CI 77891, CI 77492, CI 77499, CI 77491 


Hema wenkbrauw pommade Hema wenkbrauw pommade Hema wenkbrauw pommade


de totale look

Na het aanbrengen van een dag creme, primer en foundation poeder ik mijn look af. Ik gebruik blusher en vervolgens teken ik mijn wenkbrauwen bij. Dat is de basis voor mijn gezicht. Vervolgens breng ik de make up en mascara aan op mijn ogen, wat mijn oog make up look compleet maakt. Vandaag ging ik voor aardse tinten gecombineerd met taupe kleuren, allemaal van hetzelfde palette. Dit oogschaduw palette vind ik ideaal voor dagelijks gebruik en de meeste kleuren zijn mat, of niet extreem shimmer, precies wat ik mooi vind.

De make up producten die ik draag heb ik ook eerder ge-reviewd. Lees ze hier terug:

 

Benieuwd naar mijn review over de Anastasia Beverly Hills pommade? Lees waarom ik van kleur veranderde en bekijk ook mijn video van mijn wenkbrauw routine:

Josine
welkom op theBiggerBlog; een plussize fashion blog met een liefde voor eerlijke beauty producten. Een eeuwige lust naar reizen en recentelijk toegevoegd de perikelen als plussize mama

You May Also Like

Leave a Reply