the Body Shop | eye palette Down To Earth [review]

the Body Shop | eye palette Down To Earth [review]

The Body Shop eye palette Down To Earth: review, swatches en mini make up tutorial

Dit palette heb ik al een tijdje in huis, maar ik vind een review schrijven pas fijn wanneer ik het een tijdje heb gebruikt. Ik moet bekennen dat ik het de afgelopen weken bijna dagelijks heb gebruikt, of heb gecombineerd met een ander palette. Een goed teken dus! Het palette is van the Body Shop, wat we allemaal kennen van de heerlijke body butters en gezichtsproducten. Wist je dat ze ook prachtige oog make up hebben, van goede kwaliteit?


eye palette Down To Earth


Geheel onverwachts ontving ik een perspakketje. Spontane cadeautjes zijn altijd leuk! Onder andere zat dit palette erin, dat werd geleverd in een kartonnen doosje. Het palette zelf is een rechthoekig doosje van hoogglanzend zwart plastic. Het voelt zwaar aan en dat vind ik toch altijd wel een beetje luxe! Er zit een grote spiegel in, wat ik toch wel heel fijn vind in gebruik. Zeker bij het opmaken van mijn ogen vind ik het fijn om het palette zelf in handen te houden.

Er zitten 8 verschillende kleuren in en zijn gebaseerd op aardetinten. Vandaar ook de naam Down To Earth. In eerste instantie riep ik heel enthousiast op mijn insta storiesen ze zijn allemaal mat”, dat klopt niet helemaal. In eerste instantie dacht ik dat, maar na het aanbrengen blijken er toch wat subtiele glansjes in te zitten. Eerlijk is eerlijk, ik ben geen glans-fan maar deze kleuren zijn prachtig en heel subtiel.


eye palette Down To Earth


De kleuren hebben geen naam en zijn dus lastig te benoemen. Normaliter zou ik de bovenste en de onderste rij doornemen, maar eigenlijk gebruik ik het palette anders. De lichtste kleuren zijn mat en vind ik fijn om als basis te gebruiken, onder mijn wenkbrauwen en richting mijn ooghoek. De warme kleuren -plat gezegd, beige en bruin- hebben een wat gelige ondertoon. Mijn huid heeft dat ook en vind ik niet altijd mooi om te benadrukken. Deze gebruik ik om het middelste deel van mijn ooglid wat op te lichten, of aan de binnenkant van mijn ooghoek. De overige kleuren gebruik ik eigenlijk als ‘paartjes’ zoals ik heb aangegeven met peilen.

bekijk mijn Halloween make up video waarbij ik dit palette gebruikte! 

De twee uiterste kleuren zijn erg donker, nog donkerder dan hoe het overkomt op de foto. Deze breng ik aan met een klein kwastje die ik vooraf nat maak. Ik gebruik dit dan als een eyeliner zowel boven als onder mijn ogen, dit is minder hard dan een eyeliner of potloodje en geeft een mooi vervaagd effect. Met een blend penseeltje gebruik ik de overige donkere tinten om te blenden aan de buitenkant van mijn bewegend ooglid en iets omhoog, om mijn arcade boog te accentueren. Hieronder zie je de swatches op mijn huid.Ik heb de swatches op mijn arm aangebracht. Om eerlijk te zijn vind ik dit altijd zo lastig, het is zo anders dan op mijn gezicht. Je kunt zo wel goed de kleuren zien én de diepte van de kleuren. Dit is overigens gewoon 1 streep make up direct vanuit het palette, dus geen extra laagjes.

review

Het palette vond ik direct al mooi, dus eigenlijk kon er weinig mis gaan. Wel heb ik de laatste tijd meerdere make up paletten aangeschaft en gekregen. Inmiddels ben ik dus wel iets kritischer geworden. Ik heb nog nooit eerder oogschaduw van the Body Shop gebruikt en was me niet bewust van de kwaliteit. Dus of het goed of slecht bevonden werd was mij ook niet bekend, een schone lei dus! Over het algemeen vond ik het palette erg prettig werken, een grote spiegel, grote pans en een mooie pigmentatie. Nu was niet elke kleur even gepigmenteert, maar blenden wel allemaal erg mooi. Donkere kleuren neigen snel naar vlekkerig, maar ik vond dat erg meevallen.

  • er zit een fijne grote spiegel in het palette, wat ik erg fijn vind werken
  • de kleuropbouw is erg mooi en goed bruikbaar, wel mis ik nog een lichte tint (highlighter)
  • de pigmentatie is over het algemeen erg goed, de kleuren zijn niet vlekkerig en blenden mooi

Ik heb dit palette gekregen, maar op basis van mijn ervaring ermee zou ik het ook zeker zelf aanschaffen. De kleuren zijn ideaal, assig, taupe tinten maar ook enkele warme tinten, heel bruikbaar. Ik kan het zelf niet testen, maar ik denk dat dit palette ook erg mooi zal zijn op de donkere huid.

de eerste keer het eye palette gebruikt

Benieuwd naar mijn reactie toen ik de eerste keer dit eye palette gebruikte? Ik testte deze toen ik een vlog opnam over pukkels en oneffenheden weg werken. Bekijk de volledige vlog, of start bij de oog make up look op 11:00 minuten:

make up van The Body Shop

The Body Shop heeft een enorm jeugd sentiment bij mij. Het is een prachtig merk wat ik door de jaren uit het oog verloren ben. De laatste tijd ben ik bewuster bezig met biologisch eten en beauty producten is dan niet direct iets waar ik dan aan denk. Enkele maanden geleden ontving ik een pers pakketje met TBS producten erin. Sindsdien realiseer ik me dat ook op beauty gebied er nog een boel te verbeteren is!

  • niet op dieren getest
  • 100% vegan, dat wil zeggen, geen dierlijke producten gebruikt om dit product te maken

lees hier mijn eerste review van TBS make up, met andere producten

make up van the Body Shop | mijn eerste indruk

 

 

Josine
welkom op theBiggerBlog; een plussize fashion blog met een liefde voor eerlijke beauty producten. Een eeuwige lust naar reizen en recentelijk toegevoegd de perikelen als plussize mama

You May Also Like

Leave a Reply