web analytics

The Body Shop eye palette Down To Earth: review, swatches en mini make up tutorial

Dit palette heb ik al een tijdje in huis, maar ik vind een review schrijven pas fijn wanneer ik het een tijdje heb gebruikt. Ik moet bekennen dat ik het de afgelopen weken bijna dagelijks heb gebruikt, of heb gecombineerd met een ander palette. Een goed teken dus!


eye palette Down To Earth


Geheel onverwachts ontving ik een pers pakketje. Onder andere zat dit palette erin, dat werd geleverd in een kartonnen doosje. Het palette zelf is een rechthoekig doosje van hoogglanzend zwart plastic. Het voelt zwaar aan en dat vind ik toch altijd wel een beetje luxe! Er zit een grote spiegel in, wat ik toch wel heel fijn vind in gebruik.

Er zitten 8 verschillende kleuren in en zijn gebaseerd op aardetinten. Vandaar ook de naam Down To Earth. In eerste instantie riep ik heel enthousiast op mijn insta storiesen ze zijn allemaal mat”, dat klopt niet helemaal. In eerste instantie dacht ik dat, maar na het aanbrengen blijken er toch wat subtiele glansjes in te zitten. Eerlijk is eerlijk, ik ben geen glans-fan maar deze kleuren zijn prachtig.


eye palette Down To Earth


De kleuren hebben geen naam en zijn dus lastig te benoemen. Normaliter zou ik de bovenste en de onderste rij doornemen, maar eigenlijk gebruik ik het palette anders. De linker twee kleuren zij de lichtste kleuren en die vind ik fijn om als basis te gebruiken. De bovenste kleur onder mijn wenkbrauwen en de onderste kleur op het bewegend oog lid.

De volgende twee kleuren hebben een wat gele ondertoon. Mijn huid heeft dat ook, dus deze kleuren gebruik ik meer om te blenden. De derde rij zijn koele tonen. De bovenste kleur is een bruine kleur, die donker is maar door de glans niet heel donker oogt. Deze gebruik ik graag om accent te leggen in de arcade boog. De onderste kleur is meer een taupe en ook deze is erg mooi om te blenden. Op de foto ogen ze iets paarser dan ze in werkelijkheid zijn.

Tot slot de laatste rij, deze is heel donker. Het kan redelijk subtiel worden aangebracht, maar ook heel donker. De bovenste kleur is een bruine tint, maar een beetje een pruim kleurige toon, erg mooi. De onderste kleur is heel donker en zou ik off black noemen. Deze gebruik ik als eyeliner, of wanneer ik een zwaardere make up look wil.


eye palette Down To Earth


Ik heb de swatches op mijn arm aangebracht. Om eerlijk te zijn vind ik dit altijd zo lastig, het is zo anders dan op mijn gezicht. Je kunt zo wel goed de kleuren zien én de diepte van de kleuren. Dit is overigens gewoon 1 streep make up direct vanuit het palette, dus geen extra laagjes.

review het palette vond ik direct al mooi, dus eigenlijk kon er weinig mis gaan. Wel heb ik de laatste tijd meerdere make up paletten aangeschaft en gekregen. Inmiddels ben ik dus wel iets kritischer geworden.

Zoals je kunt zien in mijn video blend deze oogschaduw heel mooi. De opbouw van de kleuren passen erg goed bij elkaar. Je zou dus alle kleuren in één make up look kunnen verwerken. Dat doe ik eigenlijk zelden, alles uit één palette. Het enige wat ik mis is een goede high lighter. De lichtste kleur is daarvoor te mat (het is ook nooit goed he?).

de eerste keer het eye palette gebruikt

Benieuwd naar mijn reactie toen ik de eerste keer dit eye palette gebruikte? Ik testte deze toen ik een vlog opnam over pukkels en oneffenheden weg werken. Bekijk de volledige vlog, of start bij de oog make up look op 11:00 minuten:

make up van The Body Shop

The Body Shop heeft een enorm jeugd sentiment bij mij. Het is een prachtig merk wat ik door de jaren uit het oog verloren ben. De laatste tijd ben ik bewuster bezig met biologisch eten en beauty producten is dan niet direct iets waar ik dan aan denk. Enkele maanden geleden ontving ik een pers pakketje met TBS producten erin. Sindsdien realiseer ik me dat ook op beauty gebied er nog een boel te verbeteren is!

  • niet op dieren getest
  • 100% vegan, dat wil zeggen, geen dierlijke producten gebruikt om dit product te maken

lees hier mijn eerste review van TBS make up, met andere producten

make up the Body Shop

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

%d bloggers like this: