Op de allerlaatste zondag van het jaar is het tijd voor een terugblik op 2017

In deze Sunday Stories wil ik terugblikken op het afgelopen jaar. Oh wat ben ik aan het zoeken naar positieve woorden, maar dat is best lastig. Zo vond ik 2016 al een jaar om uit de boeken te laten verdwijnen, maar 2017 was eigenlijk niet heel anders. Het hele jaar hoor ik “het heeft tijd nodig en dus in dat opzicht ben ik blij om aan een nieuw jaar te beginnen.

oud, botox, wijzer

Als we het dan toch over het afgelopen jaar hebben, dan denk ik dat dit mijn meest uitgesproken uitspraak was. Natuurlijk roep ik altijd forever 29 maar deze maand ben ik toch 36 geworden en dat is geen pretje, ouder worden. Waarom? Niet vanwege de rimpels hoor, lang leven de bolle wangetjes want die vullen de rimpels wel op. En anders is er nog altijd Botox. Nee bij ouder worden, hoort ook wijzer worden. Laat dat maar achterwege!

too old for that shit

Wijzer is namelijk niet altijd iets positiefs. Een volledig jaar zonder werk, zonder 60 uur per week werken, zonder elke paar maanden naar Azië vliegen en zonder de dagelijkse druk die dat met zich mee brengt kan ik namelijk niet zeggen dat ik goed uitgerust ben. Het is een dubbel gevoel, er zijn vaak momenten waarop ik de stress mis. Samenwerken met collega’s, verplichtingen waar je geen zin in hebt maar blij bent als je het toch weer geflikt hebt en je nuttig voelen blijken toch belangrijke onderdelen van het dagelijks leven. Althans voor mij dan.

Wijzer, dat resulteert in mooie conclusies maar helaas ook in pijnlijke. Afscheid nemen hoort daar bij, maar ook nieuwe mensen ontmoeten. Op het gebied van werk hoop ik op deze manier door te gaan en straks te weten wat ik ga doen als ik later groot ben. Een tweede carrière moet kunnen toch? Vol goede moed ben ik, want ik ben op de goede weg. Positieve dagen, leuke momenten en oprecht ergens van genieten gaat een stuk beter. Ook voel ik me niet meer schuldig om in de ziektewet te zitten, mede dankzij de ontzettend prettige begeleider vanuit het UWV. Ook al jullie reacties op mijn post op facebook hebben mij echt ontzettend goed gedaan. Een zee van positiviteit!

Mijn blog startte ik ooit om andere vrouwen te motiveren en te inspireren. Zelfs mannen, want het gaat erom dat je jezelf accepteert, precies zoals je bent. Natuurlijk heeft iedereen zijn of haar onzekerheden, of had het graag iets anders gezien. Maar uiteindelijk ben jij dit, hier en nu. Straks ben je misschien anders, maar nu niet. Dus hou van jezelf, zoals je nu bent. Ik kwam tot deze conclusie na een bezoek aan het Stedelijk Museum in Amsterdam waar Mayra de Wilde kunstwerken belichtte met haar visie. Ook dit is een blog uit 2017 waar ik met trots op terug kijk.

Sunday stories: selflove

 

the gram

Het jaar 2017 is ook het jaar waarin ik over de 10K ging op instagram, met een kleine 12.500 volgers sluit ik het jaar af. Een dubbel gevoel want instagram vind ik ontzettend leuk! Mijn eigen foto’s plaatsen en jullie leuke reacties erop. Maar ook andere inspirerende accounts volgen. Ook hierin heb ik een waardevolle les geleerd: zit niet continue op die telefoon! Ik stoor me ontzettend aan mensen die de hele tijd op hun telefoon zitten wanneer je gezellig wat aan het doen bent. Voor mij was dit enorm afkicken en dat heb ik volledig gedaan. Er gaan dagen voorbij waarop ik zelden of niks doe online! Dit doet mij erg goed en helpt me op, want het leven is niet één groot feest, wat wel zo lijkt online. Mocht je meer willen lezen over mijn instagram leven van 2017 lees dan eens dit blogje over de instagram tag die ik invulde.

instagram tag 2017

Instagram draait met name om mooie plaatjes, inspiratie & een heleboel positiviteit & body positive (mits je de juiste accounts volgt). De foto’s komen tot stand door heel veel foto’s te maken & flink kibbelen met Dennis. Toch gaat er een heleboel mis hoor, en fotogeniek ben ik ook niet. Het meest hilarische blog van het afgelopen jaar vond ik mijn Bloopers Blog. Go ahead & laugh!

Bloopers!

 

fashion in fun

Dit jaar heb ik niet met regelmaat geblogt. De ene keer kwamen veel posts online, met regelmaat en ritme maar soms verscheen er helemaal niks online. Een nieuwe mindset, het hóeft namelijk niet persé. Bovendien gaat kwaliteit over kwantiteit, ik schrijf veel liever een goed blog dan een half kladje omdat het moet. In de periodes waarin er minder online verscheen kreeg ik veel lieve berichtjes van jullie, zo attent. Daar doe ik het voor!

Het afgelopen jaar stonden er maar liefst 55 (!) outfit posts online. Ik vind het zelf altijd erg leuk om terug te zien, ik kan namelijk de ene dag heel casual zijn en de volgende dag zin hebben in jurkjes en hakjes en strikjes. Dat zie je in zo’n overzicht heel erg goed terug. Wanneer mensen me vragen wat mijn style is, dan weet ik ook nooit zo goed wat te zeggen. Jij wel? Omschrijf me eens, zou ik ontzettend leuk vinden om te lezen. Mocht je trouwens dit overzicht willen zien, die vind je hier bij alle outfits van 2017. Om de volledige look te bekijken, meer foto’s te zien en waar ik het heb geshopt klik dan op de foto van de outfit. Zo ga je direct naar de juiste blog post.

Na zoveel blogs te hebben geschreven moet ik ook wel eventjes terug kijken. Ze betekenen allemaal iets voor me, veel foto’s zijn gemaakt op leuke of bijzondere plekken. Ik denk dat als ik echt moet kiezen dat ik dan dit blog wel heel speciaal vind. Ik maakte foto’s in een badpak. Tijdens het schieten van de foto’s voelde ik me zo lekker in mijn vel, het ging dan ook allemaal erg makkelijk. Geen gemopper en gekibbel, we waren in enkele minuten klaar. Deze foto’s vind ik zelf erg mooie geworden, iets waar ik met trots op terug kijk. Zowel naar de foto’s als mijn gedachtes en gevoelens tijdens het schieten; body positive!

gingham badpak

beauty over 30

De laatste paar jaar heb ik mijn oude hobby weer opgepakt. Tijdens mijn jonge jaren wilde ik altijd visagiste worden maar besloot te gaan studeren. Ik las alle boeken van Kevin Aucoin, want ja, YouTube was er toen nog niet. Na een carrière in modeland van ruim 10 jaar zit ik on a crossroad. Het afgelopen jaar heb ik me meer verdiept in beauty producten. Nu ik de 30 al even gepasseerd ben verzorg ik mijn huid een stuk beter. Naast make up reviews en tutorials heb ik me ook gericht op reviews van mooie producten als cremes en reinigingsproducten in de beauty corner. Een nieuwe wending op mijn blog, wat vind jij daarvan? Onlangs ben ik naar een open dag geweest voor een make up opleiding, van A tot Z. Ontzettend interessant en ik kwam vol energie er vandaan, maar what to do? Wil ik dit echt? Gelukkig heb ik nog even om te beslissen.

Ook werd ik me meer bewust van beauty producten, de ingrediënten en wat daar allemaal bij komt kijken. Ik denk dus dat het blog waar ik het meest trots op ben gaat over dierproefvrij en de verschillen tussen vegan en vegetarische make up producten.

De feiten over dierproefvrij, vegetarisch en vegan make up & cosmetica

Ik plaatste enkele filmpjes op YouTube dit jaar, iets wat ik graag meer zou willen doen. Het is gek, ik plaats allerlei foto’s op mijn blog en instagram, tot aan lingerie en bikini’s. Maar een filmpje opnemen vind ik dan weer spannend! Tot dusver staan er meer beauty gerelateerd vlogs online, maar het lijkt me ontzettend leuk om ook meer over mode te gaan vloggen. Mocht je nog vragen of inspiratie hebben, laat het me vooral weten!

 

kerst kilo’s

Waar we heel December worden geïndoctrineerd dat we massaal eten moeten inslaan, genieten van de dagen en vooral veel eten met friends & family. Pepernoten, taai taai poppen en vervolgens oliebollen en kerstkransjes worden we al wekenlang mee doodgegooid. Heb je ze gekocht en gegeten? Goed zo! Ik hoop dat je er van genoten hebt. Nu de marketing afdelingen van grote ketens dat gerealiseerd hebben en een topomzet gedraaid, kunnen ze nu aan de volgende beginnen. De sportschool, diëten en afvalboeken, maar ook sportkleding en light producten in de schappen van de supermarkt.

2017

Je leven wordt niet bepaald door je gewicht of door je kledingmaat, wat mensen ook zeggen. Trap niet in de verleidingen, want weet je wat het resultaat is? Je gaat het niet volhouden, ook al redde je buurvrouw dat wel. Dan wordt je steeds minder fanatiek en voor je het weet zit je niet meer in het regime. Je baalt dat het niet gelukt is, je voelt je een mislukkeling en wat ga je doen: op de bank zitten en vreten. “Want het maakt toch allemaal niks uit”. Klinkt herkenbaar he? Het is ook bewezen dat lijnen en veel sporten je niet gelukkig maken. Voor jezelf zorgen daarentegen wel. Sporten omdat jij dat wilt, maar regelmatig goed bewegen kan ook gewoon. Gezond eten omdat je zin hebt je lichaam goed te voeden. Niet knagen op een wortel waar je helemaal niet van houd.

Oud & Nieuw

Als je me kent dan weet je dat ik niet van Oud & Nieuw houd. Ik verander dan in een soort Gargamel! Ik heb namelijk niks met goede voornemens, want waarom zou je moeten wachten tot 1 januari voordat je wél iets gaat doen? Dat slaat toch nergens op? Dat is hetzelfde als op vrijdag zeggen “maandag begin ik weer met lijnen” en je dan vervolgens volproppen. Werkt niet. Been there, done that. Wat ik jullie mee wil geven is dat je geen nieuw jaar nodig hebt om te veranderen. Een betere versie van jezelf te worden kan op elke dag van het jaar en daar heb je geen knalfeest met vuurwerk en champagne voor nodig. Wat ook je doelen zijn voor 2018, laat het los. Ga er voor, compleet, 100% en met passie, maar laat het tijdsbestek los.

 

Een spetterend uiteinde & een heel gelukkig, gezond en vrolijk 2018 gewenst

 

Photo by freestocks.org on Unsplash

5 Responses

 1. Anne-Marie

  Ik volg je altijd graag. Je bent zo mooi maar vooral ook heel erg jezelf. Mag je trots op zijn! Fijn 2018, dat het maar echt een beter jaar voor je mag worden.

  Reply
  • Josine Wille

   Dankjewel Anne-Marie, het afgelopen jaar wel een paar getwijfeld of mezelf zijn nou zo’n goed idee is. Dus je reactie doet me erg goed! Het wordt hopelijk een spetterend jaar, dat wens ik jou ook! Liefs Josine

   Reply
 2. marleen

  Ik vind dat zo leuk aan jouw blog, je bent jezelf, je plaatst supertoffe fashionfoto’s maar daarnaast ook gewoon fijne artikelen! De allerbeste wensen voor 2018! 🙂

  Reply
 3. sammie

  Oh, ga zo even je blooper artikel lezen volgens mij ken ik die nog niet 🙂
  Wat een prachtig aantal volgers heb je op Instagram, gaaf! Je foto’s zijn trouwens ook altijd prachtig dus het verbaasd me niet 🙂
  Gelukkig nieuwjaar en de beste wensen voor 2018.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.