oneindige to-do lijstjes, onvoldaan voelen en me de bulten werken zonder op adem komen. Ik ben er klaar mee, het roer moet om!

oneindige to-do lijstjes, onvoldaan voelen en me de bulten werken zonder op adem komen. Ik ben er klaar mee, het roer moet om!

Helemaal klaar met oneindige to-do lijstjes die worden doorgeschoven naar volgende week. Continue moe en onvoldaan voelen terwijl ik me de bulten werk en maar niet uit die cirkel komen. Sinds half December is het roer om; zo doe ik dat

Halverwege December ben ik gaan nadenken over wat ik nu wil en hoe ik dat kan bereiken. Het overlijden van mijn lieve oma gaf mij een duwtje in de rug. Vier het leven en maak er iets moois van. Zoals het ging kon niet meer: oneindig werken, belangrijke dingen ‘even tussendoor doen’ en te weinig quality time met mijn gezin. Dat kan beter maar hoe? Echte antwoorden heb ik niet, maar ik dacht, laat ik bij het begin beginnen: tijd vrij maken dingen waar ik blij van wordt.

oneindige to-do lijstjes telkens verschuiven

Het afgelopen jaar heb ik bijna dagelijks in mijn agenda geschreven, zo eentje met papier, data en een pen. Ik schrijf al mijn afspraken op, maar ook wat ik wil doen inclusief mooie herinneringen. Te vaak kwam het voor dat ik de lijstjes moest doorschuiven en opnieuw plannen, week na week, omdat het gewoon niet gebeurde. Ik geef eerlijk toe, veel van deze taken wilde ik niet doen, ik zag er tegenop en dan was werken een makkelijk excuus om er niet aan toe te komen. Dit waren niet allemaal rotklusjes, maar ook leuke dingen. Vervolgens dan weer opnieuw inplannen en er een rotgevoel er aan overhouden. Dat werkt niet motiverend dus het roer moet om!

Plannen, plannen, plannen maar dan goed. Voor 2021 heb ik wederom een agenda gekregen van A-journal, net als vorig jaar. Dit jaar koos ik voor een andere indeling, die ik nog veel fijner vind dan die van vorig jaar. Zonder er teveel over uit te wijden, er is naast een weekplanning ook ruimte voor algemene to-do’s, wie te bellen of mailen en wat fijne momenten waren die week. Ik plan de dagen zo in dat het realistisch is wat ik moet doen op een dag. Hierdoor vink ik zoveel meer af, wat me een stuk positiever maakt en ook productiever.

lees ook: mijn 2020 agenda (die ik ook in 2021 weer koos)

mijn 2020 agenda onderop en de nieuwe bovenop!

teveel part time (= net niet) bloggen

Het aantal artikelen die online verschijnen zijn een stuk minder, kwaliteit over kwantiteit hanteer ik al een tijdje. Dat werd wel heel weinig, maar waarom eigenlijk? Ik nam er simpelweg de tijd niet voor of stelde het uit omdat ik geen inspiratie had voor het schrijven. Onderwerpen en ideeën genoeg, maar het kwam er niet uit. Aangezien mijn blog grotendeels uit fashion bestaat was dat ook echt een gebrek aan creativiteit. Of de uiting daarvan dan dus.

Het komt er op neer dat ik minder werk en daardoor veel productiever ben.

Beter beloven durf ik nog niet, maar ik ben goed op weg. Plannen en vaker nee zeggen doet wonderen. Het komt er op neer dat ik minder werk en daardoor veel productiever ben. Ja, lees dat nog maar eens. Dus door minder te werken, doe ik veel meer. Ik maak meer tijd vrij voor mezelf, om tot rust te komen en te doen waar ik blij van wordt. In mijn geval betekent dat even niks doen, maskertje op en chillen (lees: Boggle spelen op mijn telefoon #nerdalert).

Creatief bezig zijn is ook iets waar ik blij van wordt, lekker poedelen met mooie beauty producten, borduren en ook naaien heb ik weer opgepakt. Meer rust, meer me-time en veel meer vinkjes op mijn to-do lijst maken me een blijer mens. Doordat ik minder werk aan mijn free lance projecten, heb ik dus eindelijk wat meer lucht. Mijn creativiteit wordt geprikkeld en dus krijg ik ook weer zin om meer fashion looks te maken en vast te leggen. Hoe en wanneer is nog wel een dingetje dezer dagen, maar is de perfecte locatie nu echt zo belangrijk? Nee toch!

mijn innerlijke zelf is ook belangrijk

Voor ik aan deze alinea begin wil ik nog even benadrukken dat ik absoluut tegen goede voornemens ben. Eigenlijk is het meer een geval van toeval dat het samenvalt met het nieuwe jaar. Het komt er dus op neer dat ik mijn innerlijke zelf beter behandel. Ik zou bijna zeggen “omdat ik het waard ben” lekker afgezaagd, maar het is wel zo. Nu ga ik dus zo’n twee keer per week een flink stuk wandelen met Charlotte en op regenachtige dagen blijf ik binnen en doen we allerlei leuke dingen. Zo deelde ik laatst op instagram hoeveel lol we hebben gehad door mini yoga te doen. Wat hebben we gelachen en tegelijkertijd lekker bewogen.

volg je me al op instagram?

Het lastige onderwerp is voeding, want lijnen en diëten doe ik niet aan. Neutraal met voeding omgaan is iets waar ik hard aan werk sinds ik het boek The Fuck It Diet heb gelezen, maar is best een uitdaging. Lief zijn voor mezelf betekent ook lief zijn voor mijn lijf en daar valt voeding ook onder. Ook wat dat betreft moest echt het roer om. Ontbijten sla ik zelden over en het avondeten doen we als gezin, vers eten koken en even een momentje met z’n drietjes. De lunch en tussendoortjes sla ik vaak over met als resultaat dat ik ga snaaien. Kan prima zo nu en dan maar gewoon wat eten tussendemiddag en genoeg drinken op een dag is een gezondere optie. Niet vanwege aankomen maar omdat mijn lijf gevoed moet worden en de juiste voedingsstoffen binnen moet krijgen op een dag. Ook iets waar ik blijer van wordt en dus wederom meer positieve energie!

shop hier: het boek The Fuck It Diet [affiliate link]

de werk knop leren uitzetten

Als free lancer ben je nooit klaar en als blogger kun je uren blijven schrijven over allerlei onderwerpen. De updates van de vele mensen die ik graag volg op instagram bijhouden en inhoudelijk reageren plus zelf blijven delen; alles bij elkaar is meer dan fulltime. Daarnaast ben ik ook partner, moeder en mezelf maar een dag heeft maar 24 uur. Leren loslaten vind ik moeilijk want ik maak alles graag af, anders blijft er zo achter in mijn hoofd iets hangen wat knaagt. De werk knop even ‘uitzetten’ lukt me inmiddels al aardig in combinatie met nee zeggen.

mijn tips om werk los te laten:

  • schrijf op wat je nog moet doen – zo kun je je hoofd echt even helemaal leeg maken, want het staat ergens. Je kunt het niet vergeten.
  • zet je telefoon (even) uit – heb je moeite met in het moment blijven of ben je snel afgeleid door de piepjes en pingeltjes. Even uit, al is het maar een half uurtje.
  • hanteer een (avond)klok – sta extra vroeg op om een paar uur te knallen, of zet juist een klok als eindtijd die je niet mag overschrijden.
  • relatieveer je werk – soms denk ik wel eens “krijg ik stokslagen als ik iets te laat aanlever?” Nee. Dan kan ik die sneer ook wel aan. Het lijkt soms zo belangrijk maar het kan best even wachten, je bent een mens, je moet soms even opladen.
  • realistisch plannen – schrijf in je agenda op wat realistisch is om af te krijgen. Splits grote opdrachten in kleinere taken. Zo krijg je meer gedaan en geeft het positievere flow.

tip doe de gratis uitstelgedrag challenge van Cynthia & structuurjunkie, je vindt ‘m hier

Josine
welkom op theBiggerBlog; een plussize fashion blog met een liefde voor eerlijke beauty producten. Een eeuwige lust naar reizen en recentelijk toegevoegd de perikelen als plussize mama

You May Also Like