SEARCH

stylish in de sneeuw, een plussizeproof ski overall [outfit]

stylish in de sneeuw, een plussizeproof ski overall [outfit]

Even moest ik met mijn ogen knipperen. Zie ik dat nu goed? Een ski overall in de curve collectie? Verliefd! Die móest ik hebben. Maar durf ik dat ook aan?

Het klinkt misschien gek voor sommigen, dat ik onzeker ben over mijn outfit. Maar dat gebeurd mij ook nog steeds wel eens. Ik ben trots op mijn lichaam en waardeer het. Toch zijn er dagen waarop ik ook even de moed bij elkaar moet rapen en mezelf toe moet spreken yes you can! Bepaalde onzekerheden gaan gewoon niet weg. Één daarvan is mijn buik, daarom draag ik weinig bodycon jurken, rokken of zoals in dit geval, een strakke overall.

“shop your shape, not your size”

De liefde voor mode is altijd sterker dan mijn onzekerheid. Hierdoor durf ik veel meer en probeer ik ook alles gewoon, welke maat ook. Zoals mijn moeder altijd al zei toen ik een dikke kleine Josine was in een paskamer met een twijfelachtig nummertje in het kledingstuk: gewoon even passen, je weet het nooit. Zo dacht ik ook over dit pak. Het was liefde op het eerste gezicht en ik bestelde het in de enige beschikbare maat 48. Ik schommel tussen 46 van boven tot aan 50 van onder.

Met een oude vertrouwde gedachte dat pas ik toch niet wachtte ik vol enthousiasme het pakket af. Ja hoor, het paste. Ik was zó gelukkig! Maar durf ik dit wel? Tenslotte is wintersport toch wel een wereldje van slanke sportieve mensen! Net als al het andere in het leven besloot ik voor mezelf te kiezen. Ik vind het mooi, het zit lekker en comfortabel én ik kan er prima in bewegen!

ski overall
josine wille

zie ook: het complete overzicht van plussize proof wintersportkleding tot maat 60

asos skipak

Het grappige is dat nu ik een kindje heb, die buik me zoveel minder kan schelen. Hier droeg ik mijn kindje! Ironisch genoeg is er weinig veranderd aan mijn buik, mijn huid was al vrij slap en ook striae had ik al. Misschien nog wat opgezet, wat boller, maar dat was ervoor ook al in mindere mate. Die negen maanden ontzwangeren vind ik dan ook heel normaal. En toch voel ik me nu gewoon helemaal oké met diezelfde buik!

Het pak is gemaakt uit een stuk, oftewel een ski overall. Je weet wel, zo eentje die ze vroeger ook maakten in de jaren ’90. Ik had nooit verwacht dit ooit nog te dragen, zo zie je maar weer! Het materiaal is een scuba-achtige stof, zo’n dik waterafstotend materiaal. De binnenkant is geborsteld, zoals dat heet en is heerlijk zacht. Het stretcht enorm. Dus ondanks dat het aangesloten zit voelt het helemaal niet zo. De ritsen zijn speciaal zodat het geen water doorlaat. Er zitten overal handige zakjes voor je skipas. De capuchon is ook heerlijk; eindelijk niet zo’n kolossaal ding maar gewoon eentje die past! Het is maat 20, oftewel een Europese maat 48. Dat overall is een stuk fijner dan ik dacht, aangezien mijn brede heupen en de gladde skibroek altijd mijn jas ‘naar boven’ schuift. Hieronder vind je de shop link.

ski overall asos curve & gelijkaardig
zonnebril boetiekje Tenerife
schoenen via zalando

Josine
welkom op theBiggerBlog; een plussize fashion blog met een liefde voor eerlijke beauty producten. Een eeuwige lust naar reizen en recentelijk toegevoegd de perikelen als plussize mama

You May Also Like

Leave a Reply

two × one =