wintersportkleding tot maat 60 inclusief tips

wintersportkleding tot maat 60 inclusief tips

Op wintersport of in de sneeuw? De leukste ski- & snowboardkleding tot maat 60 inclusief tips wat je nodig hebt en hoe je het draagt

De winter komt er aan en voor mij hoort daar wintersport bij, maar ook in eigen land kan het soms flink koud worden. Wintersportkleding boven maat 42 is lastig te vinden of heel saai. Of je nu richting de Alpen rijd of voor kou in eigen land goed voorbereid wilt zijn, dit zijn de merken die je shopt tot maat 60.

3 checkpunten voor de beste wintersportkleding

 1. Het belangrijkste is dat het goed zit en je er goed in kunt bewegen. Of je nu gaat skiën of snowboarden, het moet comfortabel zitten en je moet goed kunnen bewegen. Je kleding mag geen restricties bieden. Ga je voor het eerst op wintersport dan zul je vaker in aanraking met sneeuw komen (vallen en opstaan). Zorg dat je kleding goed ademt.
 2. De basis van je wintersport outfit is thermo kleding. Het voordeel van thermokleding is dat dit gemaakt is van een speciale stof die je lijf warm houdt en tegelijkertijd snel droogt. Wanneer het koud is moet het je warm houden, maar wanneer je hebt gesport (en dus zweet) wil je ook dat het reguleert. Kies dus voor thermo in plaats van een gewoon shirt en legging. Ik draag al jaren die van anwb.
 3. Goede sokken doen ook wonderen en ook hier zijn verschillende opties in te krijgen. Skisokken kunnen zelfs helpen bij de doorbloeding van je voeten, waardoor je dus minder snel koude voeten krijgt. Ook zul je minder vermoeide voeten hebben en gaan ze minder/niet tintelen na hevige inspanning. Ik spreek uit ervaring en zweer bij de sokken van Falke.

welke merken & waar?

Er zijn natuurlijk ontzettend veel merken die wintersportkleding verkopen, maar niet alles gaat ook in plussize. Waar kun je terecht? Hier een lijst:

wintersportbroeken

Een goede ski- of snowboard broek zit als gegoten. Koop dit nu niet een maatje kleiner of groter, koop gewoon echt je maat. Laat je ook vooral geen broek aansmeren van de heren afdeling* wanneer je maat niet beschikbaar is, maar zoek verder. Een paar shopping tips tijdens het passen:

 • doe je themo kleding aan of draag een legging, die je als basis gebruikt bij het passen
 • bij het passen, check of de broek wel echt over je skischoenen of softboots zullen past
 • spring, ga gehurkt zitten, doe een regendans. Check hoe de broek zit, hoe debiel je er dan ook uit ziet

Er zijn veel verschillende broeken te krijgen. Bedenk wat je gaat doen en of de broek daarvoor geschikt is. Zo zijn er broeken met en zonder bretels, maar ook verschillende modellen. Ook zijn er merken die lengtematen verkopen, erg handig als je -net als ik- niet zo erg lang bent. Maier verkoopt lengte maten bijvoorbeeld.

* wanneer je een recht figuur hebt, of met name volume van boven dan zul je wellicht kunnen slagen op de herenafdeling. Over het algemeen vallen die broeken wat rechter. 

wintersportjassen

Een goede skijas kan knap lastig zijn om te vinden. Ook hierbij geldt dat het echt goed moet zitten, praktisch moet zijn en ook over je kleding moet passen. Let goed op je eigen figuur bij passen van een jas. Een paar shopping tips tijdens het passen:

 • wanneer je een jas past, zorg dat je je ski- of snowboard broek eronder aan hebt. Deze neemt aardig wat ruimte in namelijk
 • check of de jas een zakje met goede sluiting of rits heeft op de borst of op de armen, dit heb je nodig voor de skipas
 • pas ook de capuchon, bekijk of deze gesteld kan worden zodat het niet afwaait. Klinkt stom, maar wacht maar tot je de eerste keer in een sneeuwbui terecht komt!
 • doe je armen in de lucht, swing uitbundig van links naar rechts. Net alsof je op de ski’s staat, je moet er goed in kunnen bewegen
 • laat je eigen ‘regels’ los. Zo draag je zelf het liefst een lange jas, maar misschien past bij jouw figuur wel een korte jas veel beter

Wanneer je gaat snowboarden en je veel zult zitten, zorg dan dat je niet een al te lange jas kiest. Zo hebben snowboardjassen vaak een extra bescherming op de onderkant, aan de achterkant van de jas, omdat dit gedeelte veel in de sneeuw zal zitten. Er zijn ook jassen die je vast kunt maken aan de broek, of een sneeuwvanger hebben, zoals dat heet. Dan zit er een extra deel in de jas, die je voor kunt sluiten en die als het ware je buik en rug afsluit voor als er veel sneeuw tegen je aan komt.

Nu ik dit blog aan het schrijven ben, krijg ik enorm zin om op wintersport te gaan. Ik probeer elk jaar te gaan, ook is het maar een weekendje in Willingen, Duitsland. Vorig jaar kocht ik een pak; een jas en een broek bij matchen. Nog nooit eerder heb ik zo’n pak kunnen kopen die helemaal goed zit. Of dat ik keuze had, wat ontzettend fijn! Benieuwd naar mijn ski outfit? Hieronder zie je mijn blog van vorig jaar (de broek en jas staan overigens ook hier tussen).

check hier één van mijn favoriete skipakken

ben jij van plan om op wintersport te gaan?

wintersportkleding grote maten goedkoop skijack snowboardbroek skibroek thebiggerblog
Josine
welkom op theBiggerBlog; een plussize fashion blog met een liefde voor eerlijke beauty producten. Een eeuwige lust naar reizen en recentelijk toegevoegd de perikelen als plussize mama

You May Also Like

Leave a Reply