met mijn maatje 48 in een XL van Hema, shop your shape of toch niet? [outfit]

met mijn maatje 48 in een XL van Hema, shop your shape of toch niet? [outfit]

Al jaren is mijn motto ‘shop your shape, not your size’. Ik winkel echt overal en nu, op aanraden van een vriendin, zelfs bij de Hema die normaliter tot een maat 44 gaat! Maar de maten zijn veranderd, eindelijk Hema!

Als wandelende zuurstof ging ik op pad voor croissantjes. Ik had heerlijk gedoucht en me aangekleed voor de warme dag die zou komen in het Franse land. Geen make up op nog, wel een zonnebril. Dennis en ik stapten in de auto om verse croissants te halen in het centrum(pje). Ik vind het altijd zo leuk daar en ik zag allerlei plekjes waar ik al eerder foto’s maakte voor mijn blog. Ik wist dat mijn ouders gezellig met Charlotte aan het keuvelen waren, dus we konden best een paar minuutjes later thuis komen. Nog even snel foto’s maken dan! Ik heb tenslotte een nieuwe jurk aan.

Wanneer het echt warm weer wordt, is comfortabel echt een vereiste voor mij. Ik smelt, letterlijk. Dit jurkje kocht ik in een opwelling en om eerlijk te zijn verbaasde het me dat het goed zat. Het is voor mijn doen erg kleurrijk, maar wanneer het echt zonnig is, vind ik dat soms best leuk. Wel vond ik het jurkje best tekenen bij mijn buik, iets waar ik toch nog aan moet wennen na mijn zwangerschap. Ik vind het niet erg, ik zit er niet mee, maar het valt me wel op. Mijn buik was het eerste huisje voor Charlotte, dus haten doe ik het niet. Maar als ik heel eerlijk ben, een beetje verdoezelen doe ik wel.

lees ook: body positive vakantie tips

De laatste tijd maak ik daarom steeds vaker foto’s van de zijkant. Tot een paar jaar geleden vond ik mijn bolle buik minder mooi. Zo sinds mijn zwangerschap ben ik het meer gaan waarderen en ook accepteren. Door vaker foto’s te maken, ook van mijn zogenaamde minder mooie kanten, leer ik mezelf beter kennen en houden van elke centimeter. Zo zie je maar, ook ik heb echt nog wel mijn onzekerheden. Wel weet ik dat ik mijn lichaam niet haat en ook zeker niet zal straffen om deze extra kilo’s. Accepteren en vooral waarderen, ook al kost dat wat meer moeite.

Josine staat in de zon op een Frans pleintje in een gestreepte jurk met allerlei kleurtjes.
plus size fashion blogger in zuid Frankrijk in een jurk van hema met strepen en witte sneakers
op een zonnige plein voor het gemeentehuis, in een gestreepte jurk met allerlei kleurtjes en een zonnebril op

wat draag ik?

Het jurkje is gemaakt van viscose tricot, een stretch stof wat heel fijn draagt, ook op warme dagen. Het stofje is wel wat dun, waardoor het iets meer tekent. Schijnbaar heeft Hema de maten aangepast en is een XL dus maat 48! Ik kocht dit jurkje bij Hema, op aanraden van een vriendin die een ontzettend leuk jurkje daar vandaan had. Wij dragen ongeveer dezelfde maat. Dus helemaal geen gevalletje shop your shape, not your size! Want eindelijk heeft Hema gewoon onze maat! Onder de jurk draag ik een wielrenbroekje van katoen stretch, wat ik iets hoger optrek. Ideaal vind ik dat, zowel tegen inkijk als tegen schurende dijbenen. De sneakers zijn toe aan vervanging, maar ze zitten zo fijn deze Nike AF1, een klassieker.

jurk Hema
sneakers Nike AF1
wielrenbroekje Forever21 Plus
zonnebril boetiekje Tenerife

Josine Wille
Hi, welcome on theBiggerBlog.com! Read all about my passion for fashion, love for beauty & make up and much more.. Let me know what you think, I love to receive your messages. With love, Josine

You May Also Like

4 Comments

 • Remma 22 June 2019 10:53

  Ik zie hem niet in de webshop van de Hema

  • Josine Wille 27 June 2019 21:53

   Klopt, kon ‘m daar ook niet vinden. Misschien in de winkel nog wel?

 • Malou Rouwhof-Beld 21 June 2019 09:33

  *rent meteen naar Hema*

Leave a Reply