SEARCH

babykamer update: het wiegje maakt plaats voor een ledikantje én wat meer kleur

babykamer update: het wiegje maakt plaats voor een ledikantje én wat meer kleur

Met ruim vier maanden moest het wiegje al worden vervangen voor het ledikantje. Een goed excuus om de babykamer een update te geven en meer kleur toe te voegen [inclusief vlog]

De tijd vliegt voorbij en Charlotte is inmiddels alweer zeven maanden. Ik kan het bijna niet geloven! Ze doet het ontzettend goed, is een lief en zoet meisje en groeit als kool. De uitdrukking “kleine meisjes worden groot” had ik pas verwacht over een jaar of zestien. Helaas kan ik dat nu al zeggen, dit kleine meisje was al snel uit d’r wiegje gegroeid. Het werd tijd voor een ledikantje, waarin je vrij -en vooral veilig- kan bewegen en slapen.

HET VOORDEEL VAN EEN NIEUW BEDJE, OOK OPNIEUW STYLEN

Het was echt even slikken, toen ik het wiegje uit de kamer haalde en we het ledikantje naar binnen reden. Weer een mijlpaal in haar zo korte leventje. Een mooie mijlpaal, maar wel een moeilijke voor deze hormonale mama! Om het voor mezelf iets leuker te maken, besloot ik dat als we dan toch het bedje veranderen, ook de decoratie een touch up kan krijgen. Een goed excuus om het kamertje opnieuw in te richten. Wat meer kleur en meer opbergruimte creëren was het doel, het is goed gelukt al zeg ik het zelf!

bekijk hier hoe Charlotte’s kamertje eerst was

VAN WIEGJE NAAR LEDIKANTJE

Het wiegje waar Charlotte in heeft geslapen, is hetzelfde wiegje waar ik in heb geslapen als baby, net als mijn broer en zus. Dat vond ik natuurlijk ontzettend bijzonder, maar ik wist van tevoren dat ze vrij snel toe zou zijn aan een ledikantje. Deze had ik nog niet aangeschaft. Eerst maar eens meemaken hoe dat is, met zo’n kleine baby en een piepklein kamertje maar ook bekijken wat handig is in gebruik.

Haar wiegje was ovaal, wat ik erg fijn vond, want je kunt makkelijk rondom lopen, geen hoeken en ook zo knus. Het bleek ideaal in het kleine kamertje, want de kastenwand gebruik ik niet vaak, maar als ik er bij moet dan is het fijn dat alles makkelijk op te schuiven is.

Toen Charlotte ongeveer drie maanden was en ze ook niet meer ingebakerd mocht slapen begon ze ook al een beetje met rollen tijdens het verschonen. Ik wist toen dat ik me voor moest gaan bereiden -vooral emotioneel- op een ledikantje. Na vier maanden ging ze spelen met de spijltjes, ze begon te trekken aan het hemeltje en lag regelmatig met d’r hoofdje tegen het hoofdeinde, het was zover. Omdat het ovale wiegje ons zo goed was bevallen wilden we graag weer zoiets. En met wieltjes, want dit bedje verschoven we ook vanwege de kastenwand. Onze keuze viel op het Stokke Sleepi bedje.

babykamer inrichting
knuffel konijn little dutch
kamer van charlotte

Het bedje kun je ook als wiegje gebruiken, maar aangezien wij een ledikantje wilden hebben we het eerste verlengstuk direct in gebruik genomen. Wat zo ideaal is aan dit bedje is dat je het kunt aanpassen en uitbreiden. Het tussenstuk kan er straks uit, waardoor ze zelf in en uit bed kan stappen. Daarna is er nog een verlengstuk, voor wanneer ze langer wordt. Je kunt tot begin pubertijd met dit bed doen.

bedje Stokke Sleepi Mini & uitbreidingsset
hoeslaken zeeman
laken Fedde & Kees
deken Elodie Details via Babymatters
zwart wandrek kwantum
klamboe Jollein
mobiel Wibra

meer kleur

Wit, ik wilde alles wit. Haar kamertje, haar kleding, maar dat bleek niet makkelijk. Bij het aanschaffen van spulletjes kwam er langzaam aan wat zwart bij, waaronder de hartjes op de muur. Het geheel werd zo heel sereen, heel puur. Ik was er heel blij mee, een mooi knus kamertje voor Charlotte. Steeds kocht ik iets meer kleur, ook kreeg ik leuke spulletjes voor haar met kleurtjes. Met het veranderen van haar bedje, besloot ik ook wat kleur toe te voegen. Oud roze tinten gecombineerd met wat meer natuurproducten, als hout en bamboe.

Het goede excuus voor het opnieuw stylen van Charlotte’s kamertje en het toevoegen van kleur, gaf ook de kans om eens goed te bekijken wat nu praktisch was of wat er nog ontbrak. Het kleed op de vloer was erg fijn tegen het kraken van de vloer, als we ’s nachts even gingen kijken. Het witte kleed was veel te besmettelijk, dus koos ik voor een gekleurd kleed. Deze is zo fijn om op te liggen en te spelen, zowel voor ons als Charlotte, dat we deze nu in de huiskamer gebruiken. Voor haar kamer moet ik nog een leuk kleed vinden, voor nu ligt er een klein kleedje wat prima werkt.

babykamer styling

opbergzak Elodie Details via BabyMatters
opberg appel H&M kids
lamp Nijntje
kruk Karwei

Die piepkleine keertjes zijn inmiddels iets minder klein. Alles paste in de bovenste lade maar nu niet meer, inmiddels heb ik beide lades nodig. Ik wilde dus wat meer opbergruimte creëren voor als het straks alleen maar erger wordt. Grotere kleding, jassen, maar ook speelgoed. De grote roze opbergzak is ideaal! Het is van een stevige stof, er kan ontzettend veel in en het kan dicht. Je kunt het knopen zodat de kleine er niet bij kan, maar open staat het ook heel leuk. Nu heb ik er al haar speelgoed in gedaan wat ze gekregen heeft voor 1 jaar of ouder. De appel vond ik er leuk bij staan -zelf had ik vroeger een bloemkool als opbergbak. Sentiment!

babykamer styling commode

bamboe wandkast tuinexpres
spiegel & zeeppomp roze H&M
zeeppomp zara home
fotolijstje Hema
hydrofieldoek Elodie Details via Babymatters

De commode is niet veel veranderd, behalve van locatie. Wel kwam ik er achter dat ik echt wat meer bewegingsruimte nodig heb! Charlotte kan inmiddels zitten, kruipen en begint al met staan. Verschonen en aankleden zijn dus echt een gevecht, want liggen is voor baby’s! Om ruimte te creëren besloot ik deze wandkast op te hangen om daar haar zeep en cremes in op te bergen. Ook kan ik er snel even wat neerleggen, waar ze met haar grijpgrage handjes van af moet blijven.

Het geeft de kamer wat meer warmte, maar is toch modern. De stoere skateboard trucks hangen er nog gewoon, inmiddels gebruik ik dit vaak om haar kleertjes op te hangen. Ik leg altijd een paar luiers binnen handbereik en die heb ik nu in het tasje met bloemen gedaan. De poster ken je misschien ook, die zat op een groot bord. Ik kocht deze poster houders en vond het een leuke combinatie.

Overal in haar kamer heb ik leuke spulletjes neergezet of opgehangen die ze nu draagt of nog niet past. Zo wisselt alles zo af en toe en kan ik iets langer genieten van de kleertjes waar ik echt verliefd op ben. Nog steeds verschoon ik haar in het verschoonmandje, wat ik nog steeds ideaal in gebruik vind. Elke keer leg ik er een andere doek in, maar deze is toch het fijnst! Zo ontzettend zacht, hoe vaak je het ook wast. En de vogeltjes vindt ze geweldig en gaat ze altijd aan pulken.

kinderkamer styling
wand decoratie

houten plankje Olli Ella
kledinghangertjes zeeman
roze letterbord Action
tasje zara kids
boekensteun H&M kids
fototoestel Little Dutch

bekijk hier mijn vlog met de baby room tour, zoals het was:

Josine Wille
Hi, welcome on theBiggerBlog.com! Read all about my passion for fashion, love for beauty & make up and much more.. Let me know what you think, I love to receive your messages. With love, Josine

You May Also Like

Leave a Reply