SEARCH

zo ziet onze babykamer eruit

zo ziet onze babykamer eruit

Benieuwd naar hoe onze babykamer eruit ziet? Ik laat je het kamertje zien en vertel je waarom ik voor dit interieur en deze meubels heb gekozen

Wat ben ik blij met het eindresultaat! Maar om eerlijk te zijn heeft het echt maanden geduurd voordat het kamertje af was. Niet omdat het nu allemaal zoveel werk was hoor, maar die uitgerekende datum leek zo ver weg, we hebben nog wel even. En dan opeens is het bijna zover, merk je aan je lichaam dat je het niet goed meer trekt en dan moet het toch echt bijna af zijn. Ik deelde al eerder onze klus-perikelen in het artikel over 38 weken zwanger zijn maar ik kan dan nu eindelijk melden dat het ons gelukt is. De baby kamer is al eventjes klaar en de baby mag komen!

lees ook: de laatste loodjes, 38 weken zwanger

WELKE STYLE? ER IS ZOVEEL LEUKS

Wat zijn er toch veel leuke spullen te koop voor een babykamer! Eigenlijk kan ik niet kiezen, ik vind zoveel stylen leuk. In het begin van de zwangerschap, toen ik het geslacht nog niet wist, besloot ik dat ik alles wit wilde. Wit is mijn favoriete kleur, daarnaast vind ik het ook heel rustig, tijdloos en vooral genderloos. Ik vind roze spulletjes voor meisjes op zich prima, maar het hoéft van mij niet. We kwamen nogal laat op gang met het uitzoeken van een baby uitzet en dus hadden we nog geen inspiratie opgedaan in winkels. Ik besloot te beginnen op Pinterest, waar ik een bord aanmaakte met ideeën. Al snel merkte ik dat mijn voorkeur uitging naar een zelfde mix als ons interieur thuis, een mix van oude en nieuwe items.

ZEER KLEIN KAMERTJE

We wonen niet groot, beneden is het lekker ruim maar boven hebben we een Mansarde kap. Dit betekent dus deels schuine wanden, maar wel gelukkig hoge plafonds. Ons huis stamt uit 1900 ongeveer, is dus een oud huis met veel oude details. De vorige bewoner heeft bijna alles opgeknapt, de vloeren recht gemaakt en alles gestuukt. Zo is een boel erg mooi, maar sommige klus-dingen was minder onze smaak. De slaapkamer hebben we destijds meteen opgepakt, ook de voorraad kast verbouwd tot linnenhok, de badkamer hebben we opgeknapt. Alleen dus dat ene extra kamertje, daar stonden alleen spullen voor mijn blog. Al die schoenen, de handtassen verzameling, administratie, de was en vooral veel troep!

Opeens wilde ik de vloer wit, zo lekker sereen. Dus na het puinruimen, wat we vroeg in de zwangerschap al hadden gedaan, begon ik met schuren zodat Dennis het kon witten. We deden een proefje in de kast, waar dezelfde planken liggen. En toen opeens, toch maar niet. Vloertje dus toch weer in de olie en het inrichten kon beginnen.

“Ondanks al ons gemopper op elkaar kijk ik er met een glimlach op terug”

Het is maar een klein kamertje, met een schuine wand, hoeken en een heel groot raam. De indeling is dus niet heel gunstig, dus zoveel opties zijn er niet om het kamertje in te richten. Allereerst hebben we de inbouwkast opgeknapt, die de vorige bewoner erin had gemaakt maar nooit had afgewerkt. Met een scheef huis en ongelijke afmetingen was dat een flinke klus, maar we zijn erg blij met het resultaat. Echt zoiets wat je eigenlijk direct had moeten doen bij de verhuizing! De radiator bleef in het zicht dus ook daar wilde ik een ombouw voor maken (ook al drie jaar) en hebben we dan eindelijk gedaan. Vraag niet hoe, als twee onervaren klussers. Ondanks al ons gemopper op elkaar kijk ik er met een glimlach op terug.

zo ziet onze babykamer eruit

HETZELFDE WIEGJE WAAR IK IN LAG

Toen mijn ouders vertelden dat mijn oude wiegje nog op zolder stond was ik positief verrast. Ik had geen idee of ik het wel leuk zou vinden. Het wiegje was bekleed met stof en had een grote kap erop, met allerlei roeseltjes en strikjes, echt niks voor mij! Toen ik de bekleding eraf haalde bedacht ik me dat dit nog best eens wat zou kunnen worden! Door de wieg niet opnieuw te bekleden, maar op te knappen en de kap eraf te laten werd het een mandje. We gingen aan de slag, begonnen met schuren, gaatjes opvullen en opnieuw overspuiten. Het was perfect! Als mama-leek kreeg ik toen wel de opmerking dat de baby toch iets beschermd zou moeten worden. Ik besloot te gaan voor een hemeltje, in plaats van een kap. Wat ben ik trots op het eindresultaat.

“Ons kindje slaapt straks in dezelfde wieg als haar tante, oom en moeder hebben geslapen”

De mandjes als wieg zijn overigens een trend, wat blijkt. Ik ben naar een beurs geweest en zag daar ook al een paar dergelijke wiegjes staan, die net zo oud bleken als mijn wiegje, ruim 40 jaar oud. Maar wat blijkt, ze gaan opnieuw in productie bij enkele merken dus straks zijn ze weer leverbaar. Een zelfde wiegje in naturel bruin lijkt me ook prachtig! Een tweedehands wiegje -of iets wat zo oud is- blijkt wel lastiger. Ik heb uiteindelijk een matrasje op maat laten maken bij Baby-Dump, waarbij je het materiaal zelf kunt kiezen. Ik heb er normale lakentjes en dekentjes bij gekocht, die ik om het matrasje heen heb gevouwen.De molton en matrashoes van tricot bleken perfect te passen, wat een mazzel. De kussentjes liggen er nu natuurlijk puur voor de sier, maar moeten er straks natuurlijk uit.

zo ziet onze babykamer eruit

DE INRICHTING

Wat zijn er toch ontzettend veel leuke ideeën voor een baby kamer! Ik vond het zo ontzettend moeilijk om te kiezen, want overal waar ik keek waren weer andere leuke ideeën. Omdat het kamertje klein is, wilde ik het rustig houden en bleef ik bij mijn eerste voorkeur, wit. Ik vind dat mooi combineren met het hout. En zoals ik altijd zeg “ik hou van saai” zonder dat negatief te vinden.

Zo af en toe liet ik Dennis wat foto’s zien of ideeën van Pinterest en toen kwamen de verlossende woorden: “ik had eigenlijk gehoopt dat jij dat gewoon zou doen”. Mensen, ik kreeg gewoon een vrijbrief om alles zelf in te richten! Een serieus geluksmomentje, want we zitten eigenlijk wel altijd op één lijn maar tijdens de sikkeneurige klus-momentjes door was het fijn dat ik mijn eigen ding kon doen!

“ik had eigenlijk gehoopt dat jij dat gewoon zou doen”

Oké het wiegje was er, het hemeltje had ik ook inmiddels gevonden. Eentje die niet te druk was, zonder tierelantijntjes, perfect! En nu dan de rest. Ik besloot niet meer te googlen voor inspiratie, maar te kijken wat er op mijn shopping-pad kwam. Zo kon ik nergens een mooie commode vinden. De enige die een beetje leuk was, kostte 900€ -ik heb wel vaker de duurste smaak! Ik zocht op wat de voorwaarden zijn van een commode en eigenlijk kwam het er op neer dat het oppervlak om de baby te verschonen groot genoeg moest zijn en de totale kast hoog genoeg. Weer een mazzel momentje, want ik had mijn ogen al gericht op een simpel kastje van Ikea; toch iets voordeliger. De belangrijkste elementen zijn er, meer past er tenslotte ook niet in!

zo ziet onze babykamer eruit

Omdat alles wit is, wilde ik de natuurlijke materialen terug laten komen. Tijdens mijn speurtochten naar leuke verschoonkussens kwam ik uit op een verschoonmandje! Hoe origineel, wellicht ontzettend onpraktisch, maar dat zien we dan wel. Ik ben namelijk nogal van het principe dat wat je hebt, is handig en daar leer je mee omgaan. Want laten we eerlijk zijn, ik heb nergens ervaring mee, dus het is allemaal een kwestie van wennen en aanleren straks. Het mandje heeft een licht katoenen matrasje, waar ik een hydrofielluier omheen heb gewikkeld. Daarnaast heb ik mandjes van Ikea, waar ik straks spulletjes in kan opbergen die fijn zijn om in de buurt te hebben.

De luieremmer leek me ook heel handig in gebruik (en mooi). Deze staat op een krukje, zodat ik niet steeds hoef te bukken. In de lades zitten verdeeldozen van Ikea waar alles in verdeeld is. De bovenste lade is voor verschonen, de eerste maatjes kleding en andere benodigdheden waar je makkelijk bij moet kunnen. De tweede lade ligt vol met praktische zaken, als extra voorraad luiers, spullen voor in bad, de hydrofieldoeken, washandjes en spuugdoekjes. De onderste lade is vooralsnog deels leeg. Er liggen wat spullen als een flessenwarmer, kleertjes in grotere maten, schoonmaak artikelen voor flesjes en nog meer van zulke spullen. Het raakt vanzelf vol, gok ik zo!

DECORATIE & AANKLEDING

Nu de grote lijnen zijn bepaald, werd het tijd voor decoratie. Al snel wist ik dat ik de hartjes op de muur wilde, van boven iets meer en uitlopend naar minder. De stickers komen makkelijk van de muur, dus mochten we het zat worden dan is de muur zo veranderd. Boven de commode wilde ik een plankje om wat leuke spulletjes op te zetten. Ik vond dit plankje voor een prikkie en hingen we op met gouden haakjes, een klein maar leuk detail. Toen we ruimte moesten maken in de huiskamer voor de box, moest dit zwarte kastje weg. Ik zette het tijdelijk even boven en bleek precies op dat smalle wandje te passen. Perfect om de lamp neer te zetten. Ik heb echt niks met Nijntje, helemaal nada, maar deze lamp vind ik zo leuk! En schijnt ideaal te zijn, gezien de afstandbediening en dim-functie.

Iets wat ik heel erg leuk vind maar nooit echt een plekje voor vond in mijn huis, zijn deze skateboard trucks. Mijn vriend skate al zo ongeveer zijn hele leven en vertrouw me, dat is lang! Hoe leuk is het om zoiets te verwerken in het kamertje? Ik kocht speciaal zwarte en heb het opgehangen aan de wand, nu is het een kapstok. Er aan hangt het eerste pakje wat we kochten, iets waar ik op slag verliefd op was. Verder zie je ook nog een klein spuugdoekje met een gehaakt poppetje, wat mijn moeder in de luiertaart had gestopt. Het is gekocht bij Arbeid Adelt in Haarlem, een winkel waar mijn moeder altijd ‘heel even naar binnen’ wilde toen ik klein was. En nu dus ook weer, om iets te kopen voor haar kleinkind.

 • hartjes op de muur van AliExpress
 • Nijntje lamp via Prenatal 
 • zwarte plank van Kwantum
 • zwart kastje van Action
 • boekenhouders van H&M
 • skateboard trucks als kapstok
zo ziet onze babykamer eruit
zo ziet onze babykamer eruit

Iets wat ik niet gewend ben, is genoeg ruimte hebben om spullen op te bergen. Ik kom altijd ruimte kort en nu niet, ik heb zelfs nog lades half leeg. Dat komt vanzelf weer vol! Het enige wat ik niet heb is een plek om kleding op te hangen, maar ik mis het dusver niet. Het jurkje wat je ziet heeft mijn vader gekocht en vind ik zo schattig! Die krijgt een speciaal plekje. Aan de deur heb ik nog een ophangrails waar ik nog items op kan hangen en ook komt er een kapstokje achter de deur, voor jassen en dergelijke. Qua kleur verwacht ik dat het vanzelf mee veranderd. Straks met zon 5-6 maanden zal het wiegje plaats moeten maken voor een ledikantje en kan ik altijd nog kleur toevoegen.

zo ziet onze babykamer eruit
baby kamer
Josine Wille
Hi, welcome on theBiggerBlog.com! Read all about my passion for fashion, love for beauty & make up and much more.. Let me know what you think, I love to receive your messages. With love, Josine

You May Also Like

6 Comments

 • Antoinette 22 December 2018 15:17

  Superleuk kamertje! Wij hadden ook een Hemneskast als commode en wij vonden hem heel erg fijn. Deze kast hoef je ook nooit weg te doen want hij wordt nooit te kinderachtig.
  Verder wou ik je nog fijne feestdagen wensen en dat jouw kleine meid helemaal gezond ter wereld mag komen straks!

 • Floortje 20 December 2018 16:43

  Ohh wat een schattige baby kamer! En hoe leuk dat ze straks in zo’n oud wiegje met zoveel verhalen komt te liggen. Dat moet een hele gelukkig baby worden!
  Dikke kus!

 • Angela Weinans 20 December 2018 13:15

  Wauw wat een droomkamertje.
  Mijn vriend en ik willen ook stappen gaan zetten over een poosje.
  Hoop ook zo dat het ons echt gegund is door moeder Natuur,
  ik zie echt iedereen om me heen zwanger zijn en het begint nu zelf ook echt te kriebelen.

  • Josine Wille 20 December 2018 14:45

   Wat een mooi nieuws! Dat hoop ik ook voor jullie <3

 • Maris 20 December 2018 08:42

  Wat een mooi kamertje ! Super leuk en mooi. Ja dat verschoonmandje is leuk maar als ze groter worden niet meer praktisch hihi….

Leave a Reply