Binnen zitten met een dreumes kan enorm vermoeiend zijn, weet ik nu na ruim een week in quarantaine. Wat is het leukste actieve speelgoed?

Sinds ruim een week zitten we in quarantaine thuis. Dennis, ik en een meisje van ruim een jaar. Ze heeft net rennen ontdekt en wilt het liefst de hele dag buiten zijn. Dat kan nu niet en daar baalt ze van, dat is echt te merken. Hoe hou je zo’n kleine dreumes bezig?

Ze speelt graag met haar speelgoed. Zo kochten we voor haar eerste verjaardag een speelgoed keukentje en dat is echt een hit! Ze vindt het fantastisch. Op de grond zitten en rollen met een bal is ook leuk. Aan de wandel met haar poppenwagen, waar alles in moet wat ze onderweg tegenkomt is ook leuk, maar alles is op een gegeven moment klaar. En dan!

lees ook: Charlotte’s 1e verjaardag en d’r cadeaus

je shopt de poppenwagen hier bij ilovespeelgoed

Al een paar dagen speur ik het internet af voor de leukste spullen, speelgoed en ander bezigheidsspul. Speelgoed heeft Charlotte genoeg, maar dingen doen is wel zo leuk. Aangezien de zon steeds vaker schijnt, wilde ik ook wat spullen die ook geschikt zijn voor de tuin en buiten gebruikt kunnen worden. In een normale situatie zou ik dit bij de kringloop kopen, of tweedehands, maar dat lijkt me nu geen goed idee. Wij blijven binnen en gaan er alleen uit wanneer het noodzakelijk is. Dus, dit zijn de leukste items die allemaal op mijn wish list staan!

klimmen & klauteren

Dit klimrek, en dan eindelijk nog die met glijbaan erbij, vind ik echt zo geweldig! Omdat Charlotte al zo snel was met kruipen en als snel een klauter kabouter bleek, leek me dit perfect voor haar. De prijs hield me tegen, plus het is ook best groot. Al denk ik dat dit zoiets is waar kids jarenlang plezier van zullen hebben. Wie weet koop ik ‘m alsnog! Het is wel een groot ding, maar het kan op zoveel manieren gebruikt worden. Van klimrek tot huisje en er kan een glijbaan op.

je shopt ‘m hier bij kidsdeco

balansbord

De wobbel is ook zo’n ding die me geweldig lijkt voor Charlotte! Je kunt het op verschillende manieren gebruiken. De hele kleintjes kunnen er op liggen als een schommel. Als ze ouder zijn kun je het als balansbord gebruiken, zoals op de foto. Maar je kunt het ook tegen de bank of bed aanzetten en zo een kleine glijbaan maken. Er zijn verschillende varianten, deze en de XL maat. Ook van verschillende materialen met verschillende afwerkingen en kleurtjes.

je shop ‘m hier bij bol

schommel

Iets wat heel leuk is zowel binnen als buiten is een schommel. Je kunt ze op verschillende manieren ophangen. Buiten aan een balk of speciaal toestel voor schommels. Maar binnen kan ook, bijvoorbeeld aan een balk of met speciale schroeven in het plafond. Ook is er een optie om het met een klem in de deurpost te hangen, maar dat is alleen voor hele kleintjes in verband met maximaal gewicht.

Als ik kon kopen wat ik wilde, dan kocht ik deze alle drie. Daarom laat ik ze ook allemaal zien, want ik vind ze zo leuk!

je shopt ‘m hier bij kidsdeco

je shop’m hier bij bol

je shopt ‘m hier bij ilovespeelgoed

hobbelpaard

Echt een klassieker en ook nog eens heel mooi, dit hobbelpaard. Wat Charlotte straks wilt aan hysterische kleuren vind ik prima, maar zolang ik nog mag kiezen dan graag nog mooi spul! Ik vind dit zo leuk en het kan ook prima buiten straks in de zomer (wel weer binnen halen he).

je shopt ‘m hier bij petite amelie

Waar laat je het? Zul je misschien wel denken! Nu wonen wij niet groot hoor. De schommel willen we boven hangen, want daar hebben we allemaal balken (we wonen in een oud huis). Verder zijn dit spullen die ook buiten gebruikt kunnen worden en anders tijdelijk de schuur in. Ik ben voorstander voor recycle, dus je kunt het ook na deze periode verkopen. Of zet het bij de oppas of opa & oma in huis, kunnen ze daar straks wanneer het allemaal voorbij is, hopelijk ook snel weer ravotten.

Natuurlijk ben ik ook op zoek naar leuke tips die je zelf makkelijk kunt creëren thuis! We komen een heel end met een fijn speelkleed, een bal, stoeien, een loopfiets maar nieuwe ideeën zijn altijd welkom!

Leave a Reply

Your email address will not be published.