charlotte’s 1e verjaardag, het feestje en d’r cadeaus

charlotte’s 1e verjaardag, het feestje en d’r cadeaus

Wat een magische dag was dat, Charlotte haar eerste verjaardag. Een jaar lang ouders van dit kleine meisje! Intens, mooi, heftig en nog veel meer. Tijd voor een feestje!

Eind december was het zover, ons kleine meisje werd één jaar. Het waren hectische dagen zo rondom de feestdagen waardoor ook haar verjaardag niet helemaal soepel gepland verliep. Want dit was tenslotte ook de eerste keer voor ons. Achteraf maakt het allemaal niks uit, we kijken terug op een fijne dag met lieve mensen. Alles was anders dan ik had verwacht en toch helemaal oké zo.

net als bij haar geboorte versierden we het raam

Charlottes eerste verjaardag vieren we groots

In eerste instantie was ik niks bijzonders van plan. Dat onze dochter één jaar wordt is natuurlijk heel bijzonder, maar ze krijgt het niet echt mee. Een vriendin overtuigde ons; het eerste jaar als ouders het overleven mag ook gevierd worden. Dat het kleine mensje groeit en bloeit, alle eerste keren samen beleven en nieuwe ervaringen opdoen zijn bijzonder genoeg om bij stil te staan.

lees ook: Charlotte is één, tijd voor een persoonlijke update

We besloten haar verjaardag te vieren in een klein zaaltje vlakbij ons huis, op aanraden van een vriend. Het is bij een speeltuin dus alle kids konden buiten spelen en er was genoeg ruimte voor iedereen. Toen de dag naderde kreeg ik het benauwd want ik had niks voorbereid, behalve het zaaltje en de uitnodigingen. En zelfs die waren laat verstuurd. Ik kocht ballonnen en decoratie in rose, roze goud en goud tinten. De taart wilde ik bestellen bij de Hema en zelf versieren, maar daar was ik (ook) te laat mee. Onbewust had ik mijn max bereikt en de tranen begonnen te vloeien. Over drie dagen was ze jarig en eigenlijk had ik NIKS geregeld.

Dennis sprak me moed in en vroeg me wat ik nu graag wilde voor die dag. Alles ging als een roes aan me voorbij dus ik wilde dat het vastgelegd werd die dag, mooie foto’s. Via mijn blog ken ik Thessa van the Lookz fotografie al een tijdje en ik besloot haar te vragen; ook al was het ontzettend last minute. Ze had tijd, ik was dolgelukkig! Eigenlijk was het een cadeau aan onszelf, na één jaar ouderschap.

Wat jullie misschien niet weten, ik bak al jarenlang taarten. Ik doe het alleen heel sporadisch, voor speciale gelegenheden of op verzoek. Echt expert ben ik niet, maar ik heb wel alle spullen en met een beetje improvisatie en Pinterest kom je een heel eind. Ik kocht spullen bij een taartwinkel en ging aan de slag. Ik ben erg trots op het eindresultaat, een witte wonderland van sneeuw. Oh en het smaakte ook nog eens heerlijk, door de merengue botercreme. Krijg direct weer trek als ik dit zo zie!

29 december 2019, Charlotte haar eerste verjaardag

De avond ervoor versierden we het huis en zette Charlotte’s cadeau in elkaar. Ook versierde ik haar stoel, een traditie die wij thuis altijd deden met bijpassend liedje. “Morgen is Charlotte jarig, oh wat zijn we blij. We gaan haar stoel versieren, met rozen en anjelieren. We maken alles…” En dan mochten we een kleur kiezen. Het was pas de avond ervoor dat ik me voor het eerst realiseerde dat ik een traditie voortzet.

‘s Morgens werd Charlotte wakker, vrolijk als altijd. We gingen haar kamer binnen en zongen voor haar. Met z’n drietjes gingen we naar beneden waar haar cadeau klaar stond, een keukentje van Petite Amelie. Ze snapt er natuurlijk nog niks van, maar ze ging er direct mee spelen. Daarna gingen we ontbijten, op haar versierde stoel. Wat een heerlijke ochtend met ons gezin!

Tijdens haar lange ochtendslaapje ging ik het zaaltje versieren samen met een paar anderen. In de middag kwamen alle gasten en ook Charlotte was precies op tijd wakker om naar haar eigen feestje te komen. Wat was het gezellig! Ze is ontzettend verwend en heeft zoveel cadeautjes gekregen. Een puzzel, een boekje, een echte slee van opa en oma, cadeaubonnen voor haar garderobe en nog veel meer!

Ik kijk terug op een fijne dag, waarbij alles liep zoals het liep

de foto’s werden gemaakt door the lookz fotografie, klik hier voor meer informatie

Josine
welkom op theBiggerBlog; een plussize fashion blog met een liefde voor eerlijke beauty producten. Een eeuwige lust naar reizen en recentelijk toegevoegd de perikelen als plussize mama

You May Also Like

2 Comments

  • Josine Wille 26 February 2020 10:40

    OOHH absoluut, ik ben daarin te perfectionistisch! Maar idd, we onthouden alleen de sfeer en hoe leuk het was.

  • Anna ter Andere 26 February 2020 09:01

    Hey Josine, Het ziet er allemaal erg mooi uit 🙂 Weet je, zo chaotisch gaat het bij mij elke keer. Ik verzin de mooiste dingen, maar ben altijd te laat met de uitvoering. Tegenwoordig houd ik het daarom maar iets simpeler. Wat onthouden wordt is de gezelligheid, de mensen om je heen en niet hoe perfect het versierd was. Ik denk dat je net als ik te perfectionistisch bent 😉 En dan…het loopt altijd anders dan je denkt .

Leave a Reply