web analytics

Het gebruik van de juiste shampoo maakt echt verschil

Als je me volgt op instagram dan weet je dat ik een paar weken geleden naar de kapper ben geweest. Eerlijk gezegd ga ik niet zo vaak, zeker niet na de vorige keer! Het was toen een stuk korter geknipt dan afgesproken, dus dat gaf wel een deuk in mijn vertrouwen voor de kapper. Dus, ik besloot terug te gaan naar de kapper waar ik altijd heen ging. Van te voren had ik aangegeven dat ik alleen wassen-knippen-stylen nodig had, maar ook graag advies wilde over hair extentions.

gesprek met de kapper

Waarom extensions? De laatste paar jaar is mijn haar ontzettend dun geworden. Tijd voor goed advies! Wat me totaal verbaasde was de vraag “wat gebruik je voor je gezicht?”. Mijn gezicht, wat heeft dat er nu meer te maken? Voor mijn gezicht gebruik ik producten die parabenen vrij zijn, dus geen gekke siliconen en toevoegingen. Wat had dat dan met mijn haar te maken en de extentions? Toen “wat gebruik je voor je haar?”. Dat is een hair repair shampoo, op het moment gebruik ik Dove. Het kwartje viel direct. Waarom gebruik ik wel zulke producten voor mijn gezicht en niet voor mijn haar?

shampoo

testen

Wat handig is om te weten is dat ik eerst een haarmasker kreeg bij de kapper om de meeste siliconen te verwijderen. Dit is wat mijn haar dus zo zwaar en slap maakt, terwijl ik juist volume wil. Ze waste mijn haar met de shampoo en vervolgens gebruikte ze ook de conditioner. Iets wat ik al skip, om zo slapheid te voorkomen. Nu dus niet meer! Alleen gebruik ik het in de puntjes en verdeel ik het tijdens het uitspoelen goed over het haar. Ik ben heel blij met deze shampoo want ik merk dus echt verschil. Een betere volume en veel minder pluizig. Ik heb ook minder haarproducten nodig, als lak en texture powder. Geen hair extentions dus! Eerst maar eens mijn haar op de juiste manier verzorgen. Wat vind je van mijn nieuwe, korte koppie? sorry voor de wazige selfie! 

shampoo maakt verschil

Iets wat ik al jaren ontken, wat voelt als een verkoop truc bij de kapper is dat ze altijd roepen dat de juiste shampoo echt verschil maakt. Is dat echt zo? Mijn kapper verkoopt onder andere de producten van Kevin Murphy. Ik gebruikte de Plumping Wash, deze helpt tegen dunner wordend haar en om haaruitval te voorkomen. Ik heb dit nu drie weken geprobeerd en ik merk echt verschil! Ik schreef al eerder dat het niet goedkoop was, voor mij althans. In December ben ik jarig, dus het lijkt me een goed idee om dit te vragen voor mijn verjaardag of de aankomende feestdagen. Mocht je dit ook willen proberen, zoek dan even de kleine versies om te proberen. De shampoo gebruik ik meer dan de conditioner, dus ik zou een grotere fles shampoo nemen de volgende keer en een kleinere conditioner. Shop hier de shampoo:

4 Responses

 1. Debbie

  Jaaaaaa, een goede shampoo is zeker nodig. Ik gebruik al jaren shampoo van I.C.O.N. en sinds kort ook een conditioner van dat merk. Kost rond de 20 euro voor 250ml. Fijn in gebruik en ruikt heerlijk.
  Deze Kevin Murphy kost ongeveer 2x zo veel als I.C.O.N. zie ik. Hmm, zou ‘m wel eens willen proberen, maar dan zou ik inderdaad eerst een kleine verpakking proberen.

  P.S. ik blijf op jouw blog die issues met Commentluv hebben, met of zonder www in de url.

  Reply
 2. Janny

  Nooit meer een ander merk! Ik gebruik de Young.Again.Wash en de Young.Again.Rinsa sindsdien ga ik pluisvrij door het leven!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

%d bloggers like this: