SEARCH

zo maak ik mijn krullen met de carmen easy spiral curls [review + vlog]

zo maak ik mijn krullen met de carmen easy spiral curls [review + vlog]

Je ziet me regelmatig met krullen of slag, maar van nature is mijn haar redelijk stijl. Regelmatig krijg ik de vraag hoe ik dat toch doe, die krullen? Ik testte de Carmen Easy Spiral Curls en laat je zien hoe ik in 10 minuten mijn haar krul

Vaak krijg ik de vraag waar ik de tijd vandaan haal, maar eigenlijk is het zo gepiept! Sterker nog, met de krullen kan ik zelfs mijn haar wassen nog een extra dagje uitstellen. Ik hou wel van een beetje variatie en dus ook met mijn haar. Zeker sinds mijn haar een stuk dunner is geworden, verzorg ik mijn haar des te beter. Dat betekent ook dat ik er soms iets meer moeite voor moet doen, dan vroeger.

Al sinds ik klein ben vind ik krullen prachtig, maar die heb ik niet van nature. Van slapen met papillotten tot aan een krulborstel uit mijn haar moeten knippen, ik heb het allemaal meegemaakt. Maar door de jaren heen heb ik veel geleerd. De laatste paar jaar zet ik regelmatig krullen en door het vaker te doen gaat het steeds sneller. Ook door de juiste producten te gebruiken en de goede techniek worden ze mooier en blijft het langer zitten.

het geheim van mooie krullen zetten

Een goed begin is het halve werk, zo ook wanneer je krullen wilt zetten in je haar. Het belangrijkste is dat je haar echt droog is. Dus niet na het douchen even föhnen, want dan is je haar stiekem nog best moist. Het beste is je haar de avond van te voren te wassen -mocht je dat persé willen doen- of gewoon niet wassen en je haar wat ontvetten indien nodig met droogshampoo. Ik gebruik dit sowieso op mijn haarwortels, want daar wordt mijn haar wat stugger van en dan valt het wat rommeliger. Kwestie van smaak natuurlijk! Naast droog moet je haar ook niet vet zijn, dus geen wax, olie of andere producten. Daar wordt je haar namelijk slap van en zwaar, wat het product ook zegt!

 • schoon en droog haar (minstens 12 uur na het wassen)
 • gebruik eventueel droogshampoo om je haar iets stugger te maken
 • geen wax of olie in je haar

lees ook: dit is mijn favoriete droogshampoo voor stugger haar

texture spray droog shampoo
snel krullen zetten

Oké, we gaan beginnen met krullen zetten. Zet de krultang aan zodat deze op kan warmen en leg alles klaar. Een borstel en (punt)kam, het beschermhandschoentje, een handdoek of mat waar je de krultang veilig op neer kunt leggen. Eventueel haarlak, haarolie en uiteraard de krultang zelf. Wat ik zelf erg prettig vind zijn haarklemmetjes, waarmee ik plukken vast kan zetten zodat ik kan zien wat ik doe.

bekijk hier mijn video en zie hoe ik de krullen zet:

https://youtu.be/CqXDxrZMBm0

het zetten van krullen

Zelf vind ik het prettigste om van onder naar boven te werken, laag voor laag. Verdeel het haar in een middenscheiding van voor tot achter en deel beide kanten vervolgens op. Nu kun je beginnen met het zetten van de krullen, maar let goed op wat je doet! De krultang wordt ontzettend heet en je kunt je makkelijk verbranden. Been there, done that! Zo’n brandwond op je kin of voorhoofd blijft verdacht lang zichtbaar..

 1. leg alle spullen klaar. Werk netjes en georganiseerd, zo’n tang kan flink heet worden en brandwonden achterlaten!
 2. zet de tang aan om op te warmen, dit duurt 2 min.
 3. verdeel het haar in secties en zet het vast met klemmetjes.
 4. trek het beschermhandschoentje aan om de hand waar je niet mee schrijft en hanteer de tang met de andere hand.

Misschien moet je het eerst een paar keer oefenen voor dat het goed lukt. Desnoods koud, om de techniek onder de knie te krijgen. Gebruik een goede spiegel, maar let wel op dat je alles in spiegelbeeld doet. Dit is echt even wennen. Pak een smalle pluk, van zo’n 2-5 cm en wikkel deze om de tang heen. Zorg wel dat dit een gladde pluk is zonder kitten. Begin bij de haarwortels, leg hier de tang met het dikste deel tegen aan en wikkel zo de lok om de tang. Houdt dit enkele secondes vast. Gebruik je de spiraal, dan zul je het soepel van de tang moeten afwikkelen. Ik gebruik het liefst de tang ‘glad’ en dan schuif je de lok eraf met je andere hand (met handschoen). Hou de lok nog heel even vast, zodat het gekruld kan afkoelen. Laat de krul voorzichtig vallen en ga door met de volgende pluk. Hoe smaller de plukken, hoe langer je er over doet, maar hoe beter de krullen doorgaans blijven zitten!

Wanneer je één ‘horizontale rij’ hebt afgemaakt, laat het dan nog even goed afkoelen en spray een beetje haarlak erop. Ga vervolgens door met de volgende rij. Ga zo door tot je helemaal klaar bent. Ik eindig met de voorste plukken (mijn pony). Dan check ik of alle plukken even netjes gekruld zijn en spray ik het geheel nog een keer licht over met haarlak. Vaak ga ik me dan aankleden en opmaken, zodat het nog even gekruld kan fixeren. Wanneer ik klaar ben om te gaan, borstel ik de krullen door met een grove borstel of kam. Vervolgens doe ik wat haarolie op mijn handen en knijp ik deze in de punten, met een opwaartse richting. Indien nodig nog ‘aflakken’ met spray en in model brengen. Klaar! Op een goede dag doe ik dit in 10 minuten, nu heb ik geen dik haar.

tip bij haast: soms heb ik er eigenlijk geen tijd voor. Dan pak ik dikke plukken aan de achterkant, zodat er echt een flinke slag in zit. Ik laat de tang er dan iets langer in zitten en hou het ook iets langer vast. Vervolgens krul ik alleen de bovenste laag van mijn haar met wat meer aandacht.

Liever slag of beach look waves dan kun je de krullen zetten zonder ze vast te houden. Zet de tang op een lagere temperatuur. Borstel ze direct uit. Ook kun je de krultang iets schuiner houden, waardoor je minder ‘pijpenkrul’ effect krijgt en meer ‘langwerpige wafel’. Volg je me nog?

carmen spiral curls – review

Al jaren gebruik ik een krultang van iso, die ik in verschillende diktes heb. Nooit eerder heb ik een tang van een ander merk gebruikt, althans de afgelopen 15 jaar ongeveer. Daarnaast ook nooit een conische vorm, ik dacht namelijk dat dat helemaal geen mooie krullen werden! Zo zie je maar, je kunt elke dag nog wat leren. Ik ontving de krultang en gebruikte deze eerst een paar weken voor ik de review schreef.

voordelen van de tang

 • temperatuur is in te stellen van 140 – 200 ºC
 • het is een 2-in-1 tang, je kunt het met en zonder opzetstuk gebruiken
 • het snoer is lang genoeg en draait mee, dit is echt zo fijn!
 • de tang schakelt automatisch uit na 1 uur en dat is handig! Ik ben wel eens terug naar huis gereden omdat ik dacht de tang aan te hebben laten staan.
 • je krijgt de hittebestendige handschoen erbij en die heb je echt nodig!

nadelen van de tang

 • de temperatuur stel je makkelijk in met een draaiknop, maar je ziet hier op hoeveel deze staat. Het is meer een schatting. Vind ik dat erg? Nee, want ik weet nu dat ik ‘m halverwege moet zetten voor de beste krullen, niet te stevig, niet te los.
 • de schroefjes die het opzetstuk vasthouden zitten een beetje in de weg wanneer je de tang zonder gebruikt. Dit is een kwestie van wennen merkte ik, nu heb ik er geen last meer van.

De tang kost € 48,99 en je krijgt 2 jaar garantie. Shop de Carmen Spiral Curl hier

Inmiddels gebruik ik de tang dus al een paar weken. Ondanks dus mijn vooroordelen over een conisch gevormde tang, ben ik erg tevreden over het resultaat. De eerste keren dat ik de tang gebruikte had ik zelfs teveel krullen (!) en bleef ik maar kammen om het wat minder tuttig te krijgen. Ik had echt van die perfecte pijpenkrulletjes, ik leek wel een schoolmeisje uit de jaren 1960 haha! Na een paar keer gebruiken wist ik de juiste temperatuur te gebruiken, dat is ietsje onder het warmst. Ook houd ik de tang iets schuiner waardoor de krullen iets minder perfect recht worden. Ik ben er erg tevreden over en heb sindsdien mijn oude iso tangen niet meer gebruikt nu ik er zo over nadenk. Wellicht wanneer ik mijn haar weer korter knip dat ik dan de dikkere tang weer zou gebruiken, maar voor nu is deze echt ideaal.

banner


Josine Wille
Hi, welcome on theBiggerBlog.com! Read all about my passion for fashion, love for beauty & make up and much more.. Let me know what you think, I love to receive your messages. With love, Josine

You May Also Like

Leave a Reply