Van krulletjesbol naar krullenbol, ik testte de ISO twister 32 mm

De ene keer krullen, de andere keer weer stijl haar. Ik hou van variatie en van opties, dus zo nu en dan zie je me gekruld en wel. De ISO twister in 32 mm had ik al een tijdje op het oog, maar ik was bang dat mijn haar te kort zou zijn.

krultang

De ene krultang is de andere niet, zo zijn er verschillende producten op de markt. Jarengeleden kocht ik na lang wikken en wegen de stijltang van ISO en heb daar geen moment spijt van gehad. Daarna kocht ik de twister in 19 mm en even later ook de 25 mm die ik beide inmiddels al jaren gebruik. Toen me werd gevraagd of ik de ISO twister 32 mm ook wilde testen, natuurlijk! Al had ik wel mijn twijfels of dit zou werken. Ik ontving de krultang in een mooie doos, zoals je alle producten van ISO krijgt. Naast de krultang zat er een handleiding bij en een hittebestendige handschoen.

ISO twister 32 mm

krullen

In eerste instantie ging ik er vanuit dat mijn haar te kort zou zijn voor een grotere, ofwel dikkere krultang. Ik was bang dat mijn haar er niet goed omheen zou komen, aangezien ik van 19 mm dikte destijds naar 25 mm ben gegaan en dat al een hele stap vond. Het verschil? Een grotere, grovere krul en veel meer volume. Er zijn meerdere mogelijkheden om het haar te krullen met deze Twister krultangen. Wanneer je de lok strak om de tang draait, krijg je een echte ‘ronde’ krul. Hou je de lok iets losser, of draai je het uiteinde van de lok er expres niet omheen, dan krijg je een wat rommelige krul, meer een soort slag. Ook heeft het een verschillend effect of je de lok er voorlangs omheen draait, of achterlangs. Het is dus een kwestie van gewoon doen!

ISO twister 32 mm

32 mm

De krultang van 32 mm is toch flink dikker, vergeleken met de tang van 19 mm en 25 mm die ik al heb. Mijn haar komt tot ongeveer mijn schouders en ik kan echt met gemak deze dikte gebruiken, al is het wat lastiger met de plukken aan de achterkant. Eerlijk gezegd had ik dat niet verwacht! Het geeft een ronde, flinke krul maar ook wanneer ik deze gebruik voor alleen slag, vind ik het mooier vergeleken met de smallere versie van 19 mm. In gebruik is er geen verschil, door het meedraaiende snoer werkt het heel prettig. Er zit één knop op, aan of uit, dus die opties zijn ook niet lastig. De techniek moet je even oefenen, inmiddels ben ik binnen een kwartier klaar wanneer ik dit doe. Soms grap ik wel eens “dit is sneller dan mijn haar wassen op een bad hair day”.

gebruik

De tang wordt ontzettend heet, namelijk 230 °C dus pas op met wat je doet. Wanneer je deze tegen je gezicht houdt, per ongeluk, dan heb je een brandplek. Dit vertel ik uit ervaring, en zo eentje midden op je voorhoofd is niet charmant. Hoe goed je haar ook zit! Dus oefen desnoods even met de tang wanneer deze nog niet aanstaat.

 1. verdeel je haar in secties en begin onderaan met krullen en werk zo door naar boven.
 2. draag de handschoen aan je ‘vrije’ hand, dus de hand waarmee je niet de tang vast houd.
 3. draai de lok om de tang heen en houdt deze zo’n 5 seconde vast. Voor een losse krul, laat de tang uit het haar glijden. Voor een ronde krul, houd de lok vast terwijl je de tang eruit haalt, hou de lok nog enkele secondes vast.
 4. wanneer alles gedaan is, wacht dan even tot alles goed is afgekoeld.
 5. gebruik haarspray om alles te verstevigen.
 6. wanneer alles echt goed is afgekoeld haal je je vingers door het haar, trek de krullen los. Ik gebruik hier zelf een haar olie voor, zodat de punten minder droog zijn.

 

Vaak zet ik de krullen, verstevig ik ze met haarlak en ga dan mijn make up doen en kleed ik mij aan. Daarna haal ik de krullen los door er met mijn vingers door heen te gaan met een haar olie. Wanneer ik een borstel of kam gebruik, hou ik een flinke slag of lichte krul over. Het is dus maar net waar je zelf voor gaat.

ISO twister 32 mm

 mijn tips

Wanneer je een dergelijke krultang wilt gaan gebruiken, raad ik je aan om de volgende tips te hanteren.

 • wacht met gebruik tot de tang goed heet is, dit duurt enkele minuten
 • gebruik de tang op kurk droog haar. Zelfs wanneer ik net mijn haar heb gewassen en heb gedroogd, dan pakt de krul minder mooi. Je zou dus kunnen zeggen dat het het beste werkt op haar dat niet helemaal schoon is, maar niet vettig
 • wil je meer volume, gebruik dan eerst een droog shampoo. Til je haar lok voor lok op, met name bovenop het hoofd, en hou de tang even langs de haarwortel.
 • wanneer je de lok om de tang krult, glij dan met de handschoen de lok eraf en houd deze enkele seconde vast. Wanneer het goed afgekoeld is krijg je een nog sterkere krul
 • wil je meer een gekrulde look, knijp dan met je handen onderaan in de lokken en duw het haar omhoog wanneer je het in model hebt gebracht.
 • wanneer je coupe klaar is, spray er wat haarlak op ter versteviging.
 • draai elke lok in dezelfde richting om de krultang, zo krijg je een natuurlijke(re) look

Afhankelijk van je type haar zal de krul beter blijven zitten of niet. Het is wel echt belangrijk dat je kleine plukjes neemt, van zo’n 2 cm breed voor de beste krul. Er zijn meiden die dit gebruiken en waarbij het nog 1 á 2 dagen blijft zitten. Ik kan niet slapen zonder mijn haar even goed uit te kammen. Ik heb op dag 2 dan dus veel volume en een flinke slag, wat ik ook erg leuk vind. Soms werk ik het bij met wat haar olie en haarlak.

review

Ik ben ontzettend blij met deze tang! Ik gebruik de andere ISO tangen al zo’n 4-5 jaar en heb daar nooit problemen mee gehad, ze zijn fijn in gebruik en werken snel. Dat was voor mij de doorslaggevende factor, want krullen zetten tot aan slapen met papillotten, ik heb het allemaal geprobeerd. Niks werkte eigenlijk echt goed, of de krullen waren niet mooi rond. Ook meiden die mij zeggen “oh bij mij werkt dat niet hoor” daar heb ik krullen bij gezet en werd prachtig. Natuurlijk als je dik haar hebt, of heel lang haar dan is de kans groter dan ze sneller uitzakken. Gebruik je dunne plukjes, dan blijft het echt goed zitten alleen ben je langer bezig. Met halflang haar heb ik alle diktes kunnen gebruiken, ideaal dus want ik hou van variatie!

ISO twister 32 mm

het eindresultaat

Wat ik wel jammer vind is dat er geen matje bij geleverd wordt, want de tang wordt ontzettend heet. Vaak gebruikte ik een handdoek hiervoor, maar sinds kort heb ik een siliconen matje die ik gebruik (gewoon zo eentje die je ook in de oven kunt leggen). Het bijgeleverde handschoentje werkt erg fijn, ik heb vrij grote handen en deze past mij prima. Ik wist dus niet dat je deze handschoentjes gewoon los kunt bestellen! Ontzettend handig, want mijn huidige is echt versleten ondanks regelmatig wassen. Zo vond ik ook deze bewaarhoes en dit (veel leukere) hittebestendige matje.

zet jij wel eens krullen en welk product gebruik je daarvoor?

banner

6 Responses

 1. Babs

  Krullen staan je leuk! Ik heb ook zo een krultang en inderdaad, hij wordt super heet. Ik gebruik hem wel zo min mogelijk, ik denk dat mijn haar er toch van uitdroogt, zelfs als ik een beschermend product erbij gebruik.

  Reply
  • Josine Wille

   Dat kan wel kloppen. Ik heb juist erg sluik en slap haar, dus een beetje uitdrogen wil ik altijd juist, gek he?!

   Reply
 2. Sarah

  Staat je super leuk! Ik ben er altijd te lui voor, maar ik heb er een voor kleine krullen dus dat duurt eeuwen, deze lijkt mij daarentegen wel weer lekker snel vanwege het grote formaat..

  Reply
 3. Aileen

  Wat staan de krullen je prachtig! Ik gebruik zelf al een aantal jaren de Pearl Wand van Remmington. Een heel fijn ding, alleen hij loopt een beetje smal aan het einde en daardoor worden de krullen naar onder wat kleiner. Wat jij hebt is veel handiger denk ik.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

%d bloggers like this: