brow-mapping & wenkbrauwen verven

brow-mapping & wenkbrauwen verven

Even een momentje voor mezelf; ik trakteerde mezelf op een behandeling bij een schoonheidssalon. Ik kreeg een brow-mapping en liet mijn wenkbrauwen verven

Weet je dat ik eigelijk nog nooit echt bij een schoonheidssalon ben geweest? Het verbaasde me, want ik ben dol op beauty producten, maar ben er nooit aan toegekomen. Of, ik heb er nooit de tijd voor genomen. Daarnaast heb ik zoveel mooie producten, dat ik vaak een beauty momentje inplan met een fijn masker. Ook verfde ik lange tijd mijn eigen wenkbrauwen, maar dat is nu op. Ik besloot -onder het kopje support the locals– een afspraak te maken bij The Pink Club en daar mijn wenkbrauwen te laten verven. Dat bleek heel wat meer dan dat ik had verwacht.

Toen ik de afspraak wilde maken, moest ik wel geduld hebben. Na de corona-periode (zo noem ik de weken van vrijwillige lockdown) renden schijnbaar alle mensen richting de salon. Goed voor de zaken, dacht ik nog. Ik had voor kerst een bindweefsel massage gevraagd en gekregen; vier behandelingen. Dit hield dus in dat ik naast een stuk strakker, mooier en geweldiger (insert sarcasme) ook vier weken lang dus een me-time momentje had. Dat beviel me zo goed, dat ik een extra afspraak maakten want die momentjes smaakten naar meer.

WAT IS EEN BROW MAPPING?

De afspraak werd gemaakt en bevestigend kreeg ik te horen dat de brow mapping in de agenda stond. Wat is dat? Ik kon me er wel wat bij indenken, maar besloot het gewoon te ondergaan. De dag was daar en de behandeling begon; het was 30 graden buiten maar daar was airco. Eerlijk, ik had voor dat uurtje airco ook willen betalen zonder de behandeling. Oké, terug naar het onderwerp.

De mapping houdt in dat je wenkbrauwen helemaal worden uitgemeten naar de verhoudingen van je gezicht. Op basis van de mapping worden je wenkbrauwen vervolgens geverfd en de overige haartjes verwijderd door waxen. Dat deed een stuk minder pijn dan ik had verwacht. Het zorgt ervoor dat je een mooie, strakke lijn krijgt in je wenkbrauw.

Een brow mapping is mogelijk voor alle typen wenkbrauwen; wanneer je nog nooit je wenkbrauwen hebt geplukt of als je het regelmatig doet. Dit kan net even de juiste shape geven aan je wenkbrauwen. Ze worden niet dunner of smaller gemaakt, tenzij je er specifiek om vraagt. Het doel is een zo natuurlijk mogelijke wenkbrauw passend bij je gezicht. Wat mij verbaasde is dat het ook geschikt is als je heel weinig haartjes hebt, zoals ik. Ook dan is het heel effectief.

WENKBRAUWEN VERVEN

De reden waarom ik mijn wenkbrauwen verf is omdat ze heel licht worden, zeker in de warmere maanden. Ik teken dagelijks mijn wenkbrauwen bij omdat ze heel dun zijn. Niet door het teveel plukken, sterker nog, ik epileer ze zelden. Met geverfde wenkbrauwen hoef ik ze minder dik aan te zetten, wat een natuurlijker effect geeft.

HET EIND RESULTAAT

Het eindresultaat na het opmeten van mijn wenkbrauwen, het verven met henna in light brown (de lichtste kleur bruin) en waxen. Hier heeft Florence mijn wenkbrauwen nog licht bijgetekend. Zo heb ik het 24 uur gelaten, niet gewassen of bijgewerkt. Zo kon de verf goed intrekken en de shape langer aanhouden. Ik betaalde €31,- voor de complete behandeling.

lees ook: zo tover je je wallen weg, snel & simpel

na een week:

Sinds de behandeling zijn mijn wenkbrauwen ook duidelijker gevormd en gaat het bijtekenen nog makkelijker en sneller. Ze zijn inmiddels een stuk minder vol maar wel mooi ‘strak’ en donker. Ik hoef dus alleen de plekken waar geen haartjes zitten bij te tekenen.

bekijk hier mijn make up routine

Op de video zijn mijn wenkbrauwen dus niet bijgewerkt en geverfd (hallo Corona).

Josine
welkom op theBiggerBlog; een plussize fashion blog met een liefde voor eerlijke beauty producten. Een eeuwige lust naar reizen en recentelijk toegevoegd de perikelen als plussize mama

You May Also Like

1 Comment

  • Amy 3 July 2020 14:08

    Wat grappig, ik had hier nog nooit over gehoord. Best leuk eigenlijk om eens te doen, wenkbrauwen zijn zo belangrijk voor je oogopslag / gezicht. Het resultaat is erg mooi, dat ga ik ook op mijn lijstje zetten om eens te doen.

Leave a Reply