Donkere kringen of wallen onder je ogen kun je met een simpele truc verdoezelen. Creeer een frisse oogopslag zonder veel lagen make up

Sinds ruim een jaar gebruik ik dagelijks concealer onder mijn ogen, om de donkere kringen te verdoezelen. Regelmatig draag ik weinig make up, dan werk ik alleen mijn wenkbrauwen bij, een beetje blush en mascara. Op die dagen wil ik concealer gebruiken om subtiel mijn wallen weg te werken, zonder dat je veel product ziet zitten. Ook moet het lang blijven zitten en niet aan het einde van de dag ergens tussen alle lijntjes ophopen. De dagen waarop ik foundation draag is het een stuk makkelijker, want dan heb je tenslotte al make up op je gezicht.

vergeet alle concealer filmpjes! 

Om wat technieken te leren ging ik destijds online op zoek naar fijne tutorials. De filmpjes die ik vond online zijn vaak van jonge meiden die amper verdoezelen nodig hebben. Wel smeren ze eerst het hele gezicht vol met flink dekkende foundation en vervolgens komt er nog een flinke laag concealer overheen. Voor mij is dit veel te veel, voor dagelijks gebruik dan. Vies ben ik niet van een flinke dosis make up, maar niet elke dag. Ik zocht iets wat: 

  • heel de dag blijft zitten zonder bijwerken
  • niet gaat ophopen, in de lijntjes gaat zitten of gaat brokkelen (iew!)
  • niet heel zichtbaar is, maar subtiel en toch effectief zodat ik het ook kan dragen zonder foundation op mijn hele gezicht 

Zo kwam ik destijds uit op het account van Wayne Goss, een Britse make up artiest die ik erg waardeer. Hij is eerlijk, oprecht en verstaat zijn vak. Wat ik fijn vind is dat hij ook tips geeft voor de rijpere huid, of wanneer je hangende oogleden hebt of dus, in dit geval, donkere kringen of wallen. Door hem leerde ik dat die filmpjes die we voorbij zien komen leuk is voor jonge meiden die met schaduwspel een prachtige look toveren, maar niet heel geschikt voor de rijpere huid en dan ook nog eens heel de dag blijft zitten. Subtiel aanbrengen, op de juiste plek en de juiste hoeveelheid bleek essentieel voor een natuurlijke look. En dat is ook nog eens veel simpeler dan die grote ingekleurde driehoeken onder je ogen!

donkere kringen verdoezelen doe je zo!

Allereerst heb je de juiste concealer nodig voor je huidskleur. Kies een zelfde kleur als je huidskleur, gemiddeld genomen. Wanneer de huid rondom je ogen erg donker is, zoals bij mij, kies dan voor een kleur die gelijk is aan je slapen. Of kies voor een tint lichter, voor een extra frisse blik.

Ik gebruik een concealer van L’Oréal, ik schreef er een review over: True Match Touche Magique Concealer. Het heeft een handig kwastje. Zet hiermee stipjes of een lijn op het donkerste deel onder je ogen. Voor een extra dekkend effect kun je het ook even in laten trekken. Gebruik je ringvinger om zachtjes de concealer in te kloppen op de lijn en beweeg zacht richting het oog. Je hoeft echt niet alles tot aan de wimperlijn te bedekken met concealer.

l’oraal true match concealer review

Tip als laatste ook wat concealer op je binnenste en buitenste ooghoek. Klopt deze ook voorzichtig in. Hierdoor krijg je een jongere en/of wakkere oogopslag. Doe dit niet te ver van het oog af, want je wilt niet je fijne lijntjes benadrukken, aangezien dit een illuminating concealer is. Poeder vervolgens de concealer af om te fixeren. Zelf gebruik ik het liefst een transparante mineral powder. Dit fixeert zonder dat er weer een extra kleurlaag overheen gaat. Dit is fijn voor een natuurlijker effect.

concealer tips

Op de rechter foto heb ik één oog wel gedaan (links) en het rechter oog niet.
Zie je het verschil?

tip Door ook wat concealer op de ooghoeken aan te brengen, krijg je een frissere blik en lijk je minder moe.
tip Wanneer je puffy eyes hebt, oftewel zakken onder je ogen, dan is het juist belangrijk dat je alleen die donkere kring oplicht, want die zakken wil je niet op de voorgrond hebben. Concentreer het product dus op de lijnen.
tip gebruik de concealer ook op de lijnen rondom je mond, langs de wangen en langs de neusvleugels voor een optisch gladdere huid.

donkere kringen onder je ogen verdoezel je zo

Leave a Reply

Your email address will not be published.