Zijn jouw benen klaar voor de zomer? Begin nu, voordat je het weet is het zomer en is het rokjesdag!

Veel vrouwen vinden hun benen niet mooi en laten daarom maar zelden hun blote benen zien. Waarom? In de zomer kun je prima je benen laten zien, geloof me. Zorg dat je je benen goed verzorgd, dan zul je je er beter bij voelen om eens iets korts te dragen. Denk niet aan wat mensen van jouw benen zullen vinden. Er zullen altijd meiden zijn met mooiere benen of mooiere wat-dan-ook. Jij mag er zijn en je benen ook.

scheren of niet

Er zijn zoveel manieren om je benen te ontharen. Je kunt scheren, maar dat kan zo’n gedoe zijn, je moet het tenslotte vaak doen. Een alternatief is waxen of harsen, of het laten laseren. Bekijk je opties bij een schoonheidssalon. Vaak zijn er nu, vlak voor de zomer, veel aanbiedingen en heb je een scheervrije zomer. Zelf hanteer ik nog altijd het ouderwetse scheermesje en scheerschuim, dat blijf ik toch het makkelijkste vinden. Een enkele keer epileer ik mijn benen, maar dat is zo ontzettend veel werk en vaak moet ik dan toch nog plekjes ‘bij’ scheren.

lees ook: mijn review over de Kruidvat ontharingscrème & spray 

voedt die benen

Een gezonde huid is erg belangrijk, dat weten we allemaal. Tijdens de winter willen we het nog wel eens vergeten, om netjes te smeren. Zorg dat je elke keer na het douchen je insmeert met een bodylotion of creme. Het voedt je huid waardoor het een mooie glans krijgt. Tegenwoordig gebruik ik kokosolie voor alles. Nee niet schrikken, dit ruikt niet naar kokos. Sterker nog, het ruikt eigenlijk nergens naar. Je masseert het in je hand waardoor het vloeibaar wordt en je smeert je er mee in. Het trekt heel snel in en voelt niet vettig aan. De pot zoals de afbeelding staat misschien in je keuken, maar kan dus ook -zoals bij mij- in je badkamer staan! Zeker na het scheren is je benen insmeren echt een must. Je hebt tenslotte net een metaal mesje langs je benen getrokken!

benen klaar voor de zomer

vergeet je voeten niet

Als je dan toch bezig bent, sla dan niet je voeten over. Je hoeft niet meteen aan de hele pedicure, maar als je toch je benen insmeert, smeer dan ook je voeten in. Met name je tenen, nagels en hielen zijn belangrijk om goed in te smeren. Knip je nagels netjes, zodat ze voorbereid worden voor de sandaaltjes en slippers. Of ben ik soms de enige die ze in de winter gewoon goed kort houdt zodat ik er niks aan hoef te doen? Natuurlijk is het wel fijn voor je teennagels om ze ’s winters wat rust te gunnen als het om nagellak gaat, maar verzorgde nagels kunnen ook niet ingroeien.

“Rokjesdag is een term die soms wordt gebruikt voor een dag in het voorjaar waarop opvallend veel vrouwen voor het eerst in het jaar een korte rok dragen op blote benen” – wikipedia

bruin zonder zon

Langzaamaan zien we steeds vaker het zonnetje, het duurt niet lang meer voor we de benen weer kunnen laten zien. Begin een keer in de week een self-tanning bodylotion te gebruiken in aanloop naar de zomer. Let goed op wat je koopt, er zijn verschillende types voor de lichte huid en voor de donkerdere huid. Je wilt tenslotte niet oranje worden, toch? Breng dit in een dun laagje aan een keer per week, zo heb je vast een licht tintje als het voorjaar aanbreekt. Ik gebruik ook wel eens de wipes die je hiervoor kunt vinden, oftewel natte doekjes. Ik vind ze super handig en ook veel makkelijker en minder kleverig dan de lotions.

zomer benen

Wanneer je benen dan eindelijk een gezond tintje hebben gekregen door de zon, gebruik dan een olie-achtige creme, of zonnebrand om je benen in te smeren. Je benen behouden dan een volle glans. Dit ziet er gezond en sexy uit. Voor de dames met een tint van nature, ik ben jaloers! Echt dames, met mooie, verzorgde benen voel je je mooi genoeg om iets korts te dragen met blote benen. Natuurlijk heb je putjes, of dikke knieën of witte benen maar dat maakt niet uit. Echt niet.

draag jij deze zomer blote benen onder die rokjes en shorts?

2 Responses

 1. Anne-Marie

  Ik heb gisteren en vandaag voor het eerst in ik schat 20 jaar weer met blote benen in een jurkje rondgelopen. Moest ff een drempel over (lees: doodeng) maar was ook wel blij en trots.

  Reply
  • Josine Wille

   Echt? Wat goed dat je het gewoon gedaan hebt Anne-Marie! Was vast een bevrijding ondanks dat je het eng vond, xx Josine

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

%d bloggers like this: