SEARCH

kruidvat ontharingscrème & spray [review]

kruidvat ontharingscrème & spray [review]

Geen zin in mesjes, epileren of waxen dus ik testte de kruidvat ontharingscrème bikini & spray voor mijn benen

Elk voorjaar neem ik me weer voor om te ontharen, zodat ik niet dagelijks hoef te scheren. Elk jaar mislukt dat plan en ben ik elke keer weer ‘even snel’ aan het scheren. Tijd voor een oplossing dus ik ging op onderzoek uit, het werd een ontharingscrème en spray. Zou dit de oplossing zijn?

Kruidvat ontharingsspray

Eens in de zoveel tijd epileren is mijn ambitie, maar dat lukt me eigenlijk nooit. Dus ik pak altijd het scheermesje, maar toch heb ik het gevoel dat dat niet zo goed is voor mijn huid. Ook heb ik altijd het gevoel dat ik mijn zongebruinde kleurtje er af scheer. Waar of niet waar, ik wilde eens wat anders proberen. Iets snels, en ja.. iets makkelijks! Het doel was natuurlijk om minder vaak te hoeven scheren.

kruidvat ontharingsspray

Ik realiseer me dat ik toch wel een gewoontedier ben. Hup, even snel met dat mesje en klaar. Maar ik ging op pad en om iets nieuws te proberen. Bij Kruidvat zag ik deze producten staan. Het was erg voordelig en het ‘voor de gevoelige huid’ was de doorslaggevende factor. Gezien alle perikelen met mijn gezicht vind ik elk nieuw product wat ik op mijn huid moet smeren maar eng.

Eerst las ik netjes de handleiding. Het zegt het al, het is een spray en brengt makkelijk aan. Ik begon met één been want ik vond het natuurlijk spannend, bang voor enge brandwonden enzo. De timer stond aan en na 5 minuten testte ik of er al haartjes loskwamen, nee. Maximaal 12 minuten in laten werken stond er op de verpakking dus na 10 minuten ging ik aan de slag. Ik schraapte het product van mijn been af met het spateltje en dat ging goed.

 • € 2,99
 • 200 ml
kruidvat ontharingscrème & spray

review Het product is heel gemakkelijk in gebruik, de spray zit er zo op. Wel moet je goed opletten dat je netjes sprayt, want mijn douche lag vol en dan wordt het toch wel heel glibberig. Het verwijderen van de haartjes gaat geheel pijnloos, het schrapen ging heel soepel en deed geen pijn. Helaas bleven de haartjes niet langer weg na het eerste gebruik.

Ik heb twee keer mijn beide benen kunnen doen met de spray en toen was deze al op. Misschien dat ik tijdens de eerste ronde iets te enthousiast hebt gesprayd, maar al met al vind ik het wel snel leeg. Toch heb ik de fles nog eens gekocht, omdat ik het wel echt een fijn product vind. De geur is niet (te) chemisch, de prijs is voordelig en het is een stuk makkelijker dan scheren. [NIET MEER ONLINE VERKRIJGBAAR]

Kruidvat ontharingscrème bikini

kruidvat ontharingscrème & spray

Over gewoontedier gesproken, mijn bikini lijn houd ik het liefste bij met een scheerapparaat. Ik heb zo’n epileer- en scheerapparaat in één, die ik ooit gekregen heb voor mijn verjaardag op de middelbare school. Ja mensen, wat ze vroeger maakte was build to last en gebruik het al meer dan 20 jaar en doet het nog prima.

lees ook: alle plussize proof bikini’s & badpakken op een rij

Ook hier wilde ik een oplossing voor, sneller hoeft niet maar wel praktischer en dus minder vaak te hoeven scheren. Het liefste zou ik een laser willen doen, maar ook daar heb ik de ballen nog niet voor (mooie woordkeuze). Terug naar de creme, ook deze kocht ik ‘voor de gevoelige huid’. Er zat een verzegeling op, wat ik altijd erg fijn vind voor dergelijke producten.

 

kruidvat ontharingscrème & spraykruidvat ontharingscrème & spray

Dit is een vloeibaar product, een beetje zeepachtige substantie die je makkelijk aanbrengt en verspreid. Daarna je handen goed wassen en het vervolgens in laten trekken. Ook hiervoor geldt 5 minuten en maximaal 12 minuten in laten werken. Ook hierbij ben na 10 minuten aan de slag gegaan. Het spateltje deed weer keurig zijn werk.

 • € 2,99
 • 150 ml

SHOP HIER KRUIDVAT ONTHARINGSCREME BIKINI

review Ook dit product is makkelijk in gebruik, de geur is niet heftig en de haartjes kwamen goed los. Ik heb dit product enkele keren gebruikt en de tube is pas half leeg, het is dus een voordelig product. Toch vind ik dit minder prettig werken dan een scheerapparaat, en zeker ook onpraktischer. Het doet zijn werk, maar ik zal dit niet snel weer kopen en gebruiken.

welk product gebruik jij om te ontharen?

Josine Wille
Hi, welcome on theBiggerBlog.com! Read all about my passion for fashion, love for beauty & make up and much more.. Let me know what you think, I love to receive your messages. With love, Josine

You May Also Like

3 Comments

 • Lisa brouwers 28 November 2018 15:15

  Ik vind het echt zo erg stinken, en het lijkt me ook zo slecht voor je huid. Ik houd het lekker bij het ”ouderwetse” scheermesje en een zeepje haha.

  • Josine Wille 29 November 2018 13:19

   Zo erg vind ik het niet, maar ook ik vind het niet heerlijk ruiken nee. Maar dat geldt eigenlijk wel voor alle ontharingscrèmes die ik gebruikt heb in het verleden. Ik gebruik ook nog steeds een scheerapparaatje hoor, ik neem helaas hier niet altijd netjes de tijd voor 😉

 • marleen 1 October 2017 18:29

  Haha, ik ken dit dilemma! Ik vind die troep ook altijd zo stinken dus voor nu blijf ik team Razorblade 😉

Leave a Reply