SEARCH

kokosolie als alternatief voor beauty producten

kokosolie als alternatief voor beauty producten

Deze beauty producten kun je vervangen door kokosolie. Een goedkoper alternatief, puur natuur en ook duurzamer

Kokosolie staat hier zowel in de keuken als in de badkamer. Het is zo’n veelzijdig product en kan op verschillende manieren gebruikt worden. Zo ook in mijn beauty routine. Doordat je alle producten vervangt voor één pot kokosolie ben je goedkoper uit. Het is een natuurlijk product, dus je weet -mits je het juiste merk koopt- dat je geen troep op je lijf smeert. Ook is het op de lange termijn duurzamer, want door minder verschillende producten te gebruiken heb je ook minder verpakkingen nodig.

SCHEERSCHUIM

Het ideale 2-in-1 scheerproduct; het zorgt ervoor dat je huid niet uitdroogt en beschadigd en toch kun je super glad scheren. Makkelijk in gebruik en heel budgetproof.

lees ook: zo worden je benen klaar voor de zomer (en jij ook)

HAAR MASKER

Neem wat kokosolie in je handen en wrijf je handen, zo wordt de olie warm en vloeibaar. Verdeel het over je haar en extra in de punten. Laat het goed inwerken, of ga er mee slapen. Was vervolgens je haar zoals je dat normaal doet. Mag het extra gehydrateerd worden, gebruik dan de kokosolie ook als conditioner en spoel het extra goed uit.

tip is je haar wat pluizig? Warm een beetje kokosolie op door in je handen te wrijven en verdeel het losjes over je haar, extra in de punten.

OOG MAKE UP REMOVER

Wat als je make up remover op is? Dat overkwam mij en ik gebruikte kokosolie. Wrijf je kokosolie warm in je handen en masseer het over je gezicht en ogen. Met je ringvingers masseer je de mascara en oog make up los. Vervolgens neem je het af met een warme, vochtige doek. Was je gezicht met een reiniger.

Ik gebruik hier Dr. Jackson’s 04 Coconut Melt

LIP BALSEM

Last van droge lippen of kloofjes, dan kun je kokosolie gebruiken voor je lippen. Je hebt er maar weinig van nodig en is ook anti-bacterieel. Tip: doe je kokosolie in een klein potje, handig voor in je tas.

HIGH LIGHTER

Heb je een droge tot normale huid, dan kun je kokosolie ook prima als high lighter aanbrengen voor een natuurlijke glow.

SCRUB

Maak zelf gemakkelijk een scrub voor je huid met kokosolie als ingrediënt. Kokosolie is voedend voor de huid want het hydrateert en houd het soepel. Het is heel makkelijk te maken en ook nog eens voordelig.

recept
2 eetlepels kokos olie
1/2 eetlepel honing
Samen even verwarmen zodat het vloeibaar wordt. Voeg toe en roer goed:
1 eetlepel gemalen koffie (kan ook koffieprut zijn)
1 eetlepel bruine suiker of rietsuiker

MAKE UP BORSTEL REINIGER

Met twee delen zeep en een deel kokosolie verwijder je de make up uit je kwasten. De zeep zorgt voor het reiniger en de kokosolie helpt bij het ontvetten van het afval in de kwasten. Daarna goed uitspoelen en laten drogen.

BODY LOTION

Een soepele, zachte huid met kokosolie en ook nog eens een natuurlijke glans. Het werkt ideaal als body lotion en kan ook gebruikt worden op een ruwe, extreem drogen huid. Sommige mensen gebruiken het zelfs op eczeem, maar dat moet je overleggen met je (huid)arts.

Let op met bescherming tegen de zon! Regelmatig lees je dat kokosolie ook een natuurlijke zonnefilter heeft. Dit klopt ook maar is ook erg minimaal. Vervang dus nooit je zonnebrandcreme met kokosolie; gebruik dan beide.

KOORTSLIPCREME

Dit natuurlijke wondermiddel heeft antivirale eigenschappen en kan dus ook gebruikt worden bij een koortslip. Het is wel heel belangrijk dat je elke keer met schoon gewassen handen het product aanbrengt en niet weer terug gaat in het potje.

WAAROM IS KOKOSOLIE ZO GOED VOOR ONS?

De natuur brengt ons mooie producten, zo ook kokosolie. Eén van de belangrijke vetzuren in kokosolie is laurinezuur. Dit is een verzadigd vetzuur en toch heel gezond voor je lichaam. Zonder er te diep op in te gaan komt het er op neer dat het een ontstekingsremmende werking heeft en zelfs goed is tegen virussen, bacteriën en schimmels.

Het is een natuurlijk product, mits je het juiste merk gebruikt. De doorgaande supermarkt varianten zijn fijn in gebruik, maar niet zo gezond mocht je het ook gebruiken om in te nemen. Wil je echt kokosolie voor een gezond lijf, kies dan voor een virgin kokosolie. Ik kocht onlangs de Amanprana kokosolie na online research. De goedkopere kokosolie die ik nog in huis had gebruik ik voor het scheren van mijn benen.

kokosolie, kokosolie, wat is goede kokosolie, benen scheren met kokosolie, lip scrub maken van kokosolie, scrub recept kokosolie, natuurlijke zalf voor koortslip, beauty producten in keukenkastje, 2020, thebiggerblog, coconut oil beauty hacks, beauty hacks, goedkope beauty hacks, alternatief voor make up remover, make up verwijderen met kokosolie, masker tegen uitgedroogd haar, haar verzorgen met cocosolie, kokosolie als conditioner gebruiken, beauty blogger, Nederlands blog, beauty review
Josine Wille
Hi, welcome on theBiggerBlog.com! Read all about my passion for fashion, love for beauty & make up and much more.. Let me know what you think, I love to receive your messages. With love, Josine

You May Also Like

Leave a Reply