SEARCH

op bezoek bij October | plus size shoppen Mallorca

op bezoek bij October | plus size shoppen Mallorca

October is een Spaans merk wat tot maat 52 verkoopt. Op Mallorca zit een winkel en kon ik eindelijk de hele collectie bekijken en passen. Ook maakte ik er een vlog over

Het was weer eens zo ver hoor, een super last minute. We boekten een vlucht drie dagen voor vertrek en ook hotels had ik nog niet geregeld. Het plan was om naar een nieuwe bestemming te gaan, maar dat mislukte. Het werd (weer) Mallorca! Een fijn eiland waar we het altijd naar ons zin hebben. Bovendien heb ik daar familie en dat is altijd fijn ze weer eens te zien.

plus size winkelen op Mallorca

Mijn blog is begonnen met passion for fashion dus ook op vakantie winkel ik graag. Voorheen heb ik me nooit echt verdiept in de winkels op Mallorca, maar nu ik al het sight seeing niet meer hoef te doen kon ik me ergens anders op focussen. Shoppen! Nu was dat niet mijn doel hoor, maar het leek me wel leuk om een paar Spaanse merken te bekijken. Ik had niet veel tijd om me voor te bereiden maar ik wist nog van vorig jaar dat er een paar ketens zaten.

 • October Moda is een Spaans modebedrijf met een winkel in Manacor, Mallorca.
 • Violeta by Mango, de plussize collectie van Mango. Er zit een winkel in Palma (niet in de grote winkelstraat trouwens).
 • El Corte Ingles verkoopt verschillende plussize merken, waaronder Marina Rinaldi, October Moda en meer.

October moda winkel in Manacor

Met mijn Spaanse nichtje ging ik op zoek naar de October winkel in Palma, de hoofdstad. Helaas zit deze er niet meer. Ik herinnerde me dat het in Manacor was, en ja hoor. Een paar dagen laten waren we in de buurt en ging ik eventjes langs.

october
october
october

October

Sinds dit jaar is het Spaanse merk October ook verkrijgbaar in Nederland. Op de beurs heb ik de collecties wel gezien, maar altijd in kleine maatjes. De meeste winkels verkopen niet alles, dus toen ik een pilot store van October binnenliep werd ik zo blij! Een winkel die alle maten verkoopt; van maat 38 tot en met maat 54. Let wel, een Spaanse maat 54 dus ik denk dat dat een Nederlandse 50-52 is. Hierboven zie je foto’s van de winkel. De eigenaresse was zo lief en hielp me zo goed, muchas gracias! 


october
ondanks dat het 30 graden buiten was, werd ik op slag verliefd op deze blazer met gebreide mouwen, prachtig. Deze is er ook in het zwart
october
deze kleur geel vind ik zo mooi! Al was het alleen al omdat het mijn schoenen zo goed matchte die dag, haha! De jeans zit overigens heerlijk
October
deze rok was het eerste wat ik zag, wat is die leuk! Eindelijk eens iets wat gewoon goed zit

Hierboven zie je drie outfits, waar ik even snel een foto van heb gemaakt. Uiteindelijk heb ik nog veel meer aangehad, ik ben echt helemaal los gegaan, oeps! Wat me opviel is dat het echt een mooie pasvorm heeft. Vaak hebben Spaanse/mediteraanse merken een smalle snit, maar bij de vergrotingen van deze items is echt goed naar een plus size figuur gekeken. Zo zijn de armsgaten en mouwen niet te krap, valleen de tops netjes en maken ze gebruik van mooie stoffen. Ik draag hier een L of XL, terwijl het gaat tot maat XXL. Ben je niet binnenkort in Spanje maar wil je wel graag shoppen? Bij Wehkamp verkopen ze ook een deel van de October collectie, klik hier om deze styles te bekijken.

Josine
welkom op theBiggerBlog; een plussize fashion blog met een liefde voor eerlijke beauty producten. Een eeuwige lust naar reizen en recentelijk toegevoegd de perikelen als plussize mama

You May Also Like

3 Comments

 • Nicole 4 October 2016 12:34

  Josiene, wat zie jij er toch altijd gaaf uit!!! En idd dat witte colbert

 • theBiggerBlog – Josine 4 October 2016 12:33

  Ja je ik vond het ook zo mooi, maar kon me gelukkig goed inhouden hihi

 • Debbie 4 October 2016 10:40

  Wauw, dat blauwe jasje met die gele top eronder vind ik erg mooi!

Leave a Reply

one + three =