Ik denk dat je het dondersgoed weet. Toch roep je maar wat. Woorden doen pijn, soms

Voel je je aangesproken? Mooi, dan heb ik je wat te vertellen. Schrik je je kapot en heb je geen idee waar ik het over heb? Dan moet je dit zeker even lezen, want dan ben je het vast helemaal met me eens!

de olifant in de kamer

Laat ik maar beginnen met aangeven dat dit hele verhaal eigenlijk niet eens op mij slaat. Ja, natuurlijk ben ik vorige week volledig uitgescholden op social media. Men vond dat het leek of ik werkte bij Christine le Duc en vonden dat ik achter het raam kon gaan staan op de Wallen. Let wel, ik was van top tot teen bedekt. Ik droeg een hoed, zelfs een coltrui en het enige bloot was mijn gezicht en mijn handen. Toch vonden dames dat ze zulke dingen over mij mochten zeggen. Deze post gaat over hoeveel impact woorden kunnen hebben.

arrogant

Misschien ligt het wel aan mij dat het me niks doet, ben ik ontzettend arrogant? Prima. Dat betekent dat ik achter mijn kledingkeuzes sta, dat ik blij ben met mezelf. Wat er ook wordt gezegd. Volgens mij heb ik dan heel wat bereikt in mijn leven. Vind je niet? Helaas geldt dat niet voor alle dames, zeker niet voor jonge meiden. Waarom denkt toch iedereen dat je zomaar alles kunt zeggen tegen iemand? Woorden kunnen echt pijn doen, iemand kwetsen en er zelfs voor zorgen dat mensen zich afzonderen van de wereld.

pesten

Ach, misschien ben ik ook niet de juiste persoon om dit blog te schrijven. Ik ben nooit echt gepest met mijn lichaam, en toch al sinds kleins af aan te zwaar. Of te dik, hoe je het ook wilt noemen. Natuurlijk ben ik wel eens uitgescholden voor dikzak, vetklep, zeekoe, varken en ga zo maar door. Dat was niet leuk, maar wie de bal kaatst kan ‘m terug verwachten. Dus ik riep volmondig terug spriet, flapoor, sproetenkop, shorty en ga zo maar door. Dat doe je als je klein bent, dan pak je elkaar op de makkelijke manier. Iemand uitschelden uit het niks, dat deed ik nooit. Waarom gebeurd dat nu anno 2016 dan regelmatig op social media? Oh ja, omdat je het niet recht in mijn smoel zegt. Want dat zou je niet durven.


woorden


social media

Het is zo makkelijk, achter je computer een reactie plaatsen. Lekker zeiken op een ander, want ja, zij zet toch d’r foto online? Dan mag je er alles over zeggen. Realiseer je je wel dat je reactie in compleet verkeerde context gelezen kan worden? Of wat je schrijft iemand echt kan kwetsen? Nee he, want je denkt waarschijnlijk alleen maar aan jezelf. Wat JIJ er van vind. Hoe JIJ dat wel of niet zou dragen. Hoe zou je het vinden als iemand zo op jou zou reageren. Oh! Dat weet je vast al. Je reageert waarschijnlijk zo op je eigen spiegelbeeld. Want dat is wat je doet, op anderen zeiken in de hoop dat jij je dan beter voelt over jezelf. Of niet? Vertel eens, werkt het?

het echte leven

Wanneer ik op straat loop weet ik ook dat mensen naar me kijken. Zelden zie je toch een dikkerd die zich goed voelt en dat uitstraalt. Oh nee, ze kijken natuurlijk omdat ik dik ben en er niet uit zie. Tja, twee manieren hoe je het kunt bekijken. Ik kies voor de eerste optie. Op dagen dat ik me minder goed voel (of er echt niet uitzie) dan kan ik voor optie twee kiezen. Jammer genoeg zullen de meeste meiden al direct voor de tweede optie kiezen. En dat komt allemaal door jou. Meiden worden steeds onzekerder door de opmerkingen van iedereen, echt niet door de bladen en tv. Nee het komt door jouw botte opmerkingen over hun figuur, over hun lijf, over hun leeftijd, over hun huidskleur, over hun lengte. Hou daar toch mee op!

verbeter de wereld

Begin met jezelf. Kwaad met kwaad bestrijden is niet de oplossing, nooit. Blijf jezelf en durf dat ook te zijn is het enige wat ik je vraag. Wat ik merk wanneer er een zee van shit over me heen komt, is dat iedereen zo geshockeerd is van de negativiteit dat mensen niet meer durven te reageren wanneer ze het niet met de massa eens zijn. Waarom niet? Ik snap het wel, je wilt deze bak ellende niet over jezelf heen natuurlijk. Logisch! Maar we zijn soms echt kudde dieren. Wees die ene die wel wat roept. Zeg wat je vind. Zelfs al ben je het er mee eens, vind je het niet leuk, zorg dan voor het goede voorbeeld en vertel het in een respectvolle manier.

13 Responses

 1. Pascalle Johanna

  Je schrijft erg duidelijk en mooi. Wat je zegt is tevens waar; mensen letten simpelweg niet op wat ze zeggen. Woorden kunnen zeer doen, woorden kunnen schade aanrichten. Ik moet zeggen dat ik je een prachtige vrouw vind, met een super kledingstijl. Keep up the good work!

  Reply
 2. Denise

  Wat een mooie blog. En wat ben je een mooie vrouw, echt waar. Ik snap ook helemaal niet waar alle haat steeds vandaan komt.

  Helaas zijn niet alleen de wat zwaardere vrouwen de dupe, maar ook extreem dunne vrouwen (die er soms ook helemaal niks aan kunnen doen). Zo zat er in mijn schooltijd vroeger een meisje in mijn klas die gepest werd omdat ze gewoonweg broodmager was. Toch at ze onderhand elke avond een zak chips leeg.

  Jammer dat er in 2016 nog steeds niet geaccepteerd wordt hoe iemand eruit ziet.

  Reply
  • theBiggerBlog - Josine

   Hi Denise, dankjewel! Ja, vrouwen zijn zo onaardig tegen elkaar. Ik vraag me soms af of dat alleen in Nederland is! Liefs Josine

   Reply
 3. Debbie

  Amen. Wijze woorden uit je hart. Ben het helemaal met je eens. De manier waarop dat soort commentaren worden gegeven is zo storend. Vind je ‘t niet mooi? Prima, ieder zijn smaak. Maar dat kan dan ook op een respectvolle manier worden gezegd.

  Reply
 4. Jeanet

  Ik vind dit een geweldig blog, recht uit je hart. Ik heb het gevolgd op Facebook en wat veel van deze dames zeiden, kon absoluut niet! Alles ging onder het mom van ‘eerlijk zijn’ maar in werkelijkheid waren het grootste deel van de reacties ronduit onbeschoft! Een van deze dames had de smaak te pakken en schold jou uit en zei dat je zo achter de ramen op de Wallen kon gaan staan..en hier en daar reageerde zij ook nog eens op een reactie! Zij reageerde vanuit een anoniem en openbaar profiel dat zij gebruikt voor winacties! Later heeft zij haar reacties weggehaald of zijn ze verwijderd! Ik verbaas mij al tijden niet meer over wat mensen menen te zeggen te hebben als zij redelijk anoniem hun gang kunnen gaan, echt ronduit schandalig! Ik heb er natuurlijk wat van gezegd omdat ik vond dat ik mijn stem moest laten horen! Jij ziet er altijd mooi en verzorgd uit al zou ik niet alles durven dragen wat jij draagt, dat zou natuurlijk ook door mijn leeftijd kunnen komen, ik ben 58 jaar! Ik neem mijn hoed (die draag ik zeker wel eens) voor jou af!

  Reply
  • Jeanet

   Hier gaat is verschrikkelijk mis, mijn vorige reactie was weg en blijkt er nu te staan..verwijder er maar een Josine..

   Reply
 5. Jeanet

  Ik vind dit een geweldig blog, recht uit je hart. Ik heb de hele toestand gevolgd en ik moest er ook iets van zeggen want wat veel van die vrouwen zeiden kon absoluut niet door de beugel!!! Een van die dames schold jou uit en zei dat je zo op de wallen achter het raam kon! Deze vrouw reageerden vanuit een openbaar en anoniem profiel, dat gebruikt werd om aan winacties mee te doen! Deze heldin heeft later alles verwijderd of het is verwijderd. Het verbaast mij al tijden niet meer wat mensen menen te kunnen zeggen onder het mom van ‘eerlijk zijn’ terwijl het eigenlijk alleen maar onbeschoft is wat er uit komt. Als je een outfit post is het dus voor die mensen niet meer dan logisch om eens flink te keer te gaan want je vraagt er om, je zet immers je foto op Facebook..! Ik kan zeggen dat ik vind dat jij er altijd geweldig en smaakvol uitziet al zou ik zelf niet alles durven dragen wat jij draagt..misschien komt dat ook omdat ik 58 jaar ben. Ik neem mijn hoed (die ik ook af en toe draag) diep voor jou af.

  Reply
 6. mirjam

  Het is toch eigenlijk belachelijk dat zodra je een maatje meer heb je je moet verantwoorden voor wat je aantrekt. Als je er nou echt als een sloerie bij loopt oke maar dit commentaar ging echt nergens over. En als je maatje 36 hebt dan mag je ineens wel alles aantrekken?
  Lekker schijt aan hebben, mensen hoeven je (en mij!) niet leuk te vinden. Dan doen ze hun ogen maar lekker dicht 🙂

  Reply
  • theBiggerBlog - Josine

   Hi Mirjam! Ik denk dat deze vrouwen op elke dame (welke maat dan ook) wat te zeiken hebben. We doen lekker ons eigen ding toch! Hihi liefs Josine

   Reply
 7. Hanneke

  Wow Josine!!!!! Wat n mooi artikel over (ver)oordelingen…. Én helemaal mee eens… kritiek prima!.. maar respectvol… goedgedaan meisje!… X

  Reply
  • theBiggerBlog - Josine

   Ja gewoon schrijven wat je denkt en opeens een flink blog 🙂 dank je xx

   Reply
 8. Linda

  Je hebt ze in alle soorten en maten, die mensen die van achter een toetsenbordje hun gal spuwen. En zelfverzekerdheid en arrogantie zijn twee heel verschillende dingen, nietwaar? ik denk dan altijd maar dat ze gefrustreerd en jaloers zijn als het mij overkomt Respect dat je het zo online zet. Want soms moeten mensen er weer even aan herinnerd worden dat vrijheid van meningsuiting niet automatisch betekent dat je iedereen zomaar kan beledigen.

  Reply
  • theBiggerBlog - Josine

   Goed gezegd Linda! Zo is het echt he? Dankjewel voor je woorden, doen me goed. Liefs Josine

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.