Verstop je armen niet

Verstop je armen niet

Aan alle vrouwen die onzeker zijn over hun armen: verstop je armen niet meer! Je bent mooi, precies zoals je bent

Vaak krijg ik de vraag van dames of ik ook iets leuks weet om hun armen te verbergen. Ze vinden mijn mouwloze outfit leuk, maar te bloot. Ze willen liever hun bovenarmen bedekt hebben. Waarom? Ik snap het wel, natuurlijk snap ik het, maar toch: Hou daar mee op! Als het bloedheet is en iedereen praktisch naakt op het strand ligt, dan draag jij dus lange mouwen? Waarom? Kijk, ik ben ook niet dol op mijn armen hoor, maar ik heb het geaccepteerd. Ik geef je een paar redenen waardoor jij dit misschien ook zult doen:

[dropcap size=small]1[/dropcap] als je bang bent dat mensen naar je gaan staren door je dikke armen, dan zijn lange mouwen in hoog zomer toch wel een beetje vreemd. Bloedje heet en helemaal ingepakt. Verwar staren dan niet met verbaasd zijn.

[dropcap size=small]2[/dropcap] hoe zeg ik dit aardig? Door te blijven tobben over die grote armen worden ze niet kleiner hoor. Accepteer die armen. Hoe? Ik heb besloten dat dit het minst mooie deel is van mij (dus niet een lelijk deel). Altijd alles positief bekijken, toch?

[dropcap size=small]3[/dropcap] probeer met blote armen of iets met een heel kort mouwtje op een dag dat je je goed voelt, dat je vind dat je er mag zijn. Je zult merken dat niemand naar je armen kijkt. Niemand. Alleen jij. Of probeer het eens op vakantie, waar je toch niemand kent.

[dropcap size=small]4[/dropcap] wat ik probeer duidelijk te maken is dat mensen zullen staren of schelden wanneer ze willen, waarom dan ook. Ze hebben geen echte reden nodig, want ze doen zo omdat ze hopen dat ze zichzelf dan wat beter gaan voelen. Dat lukt nooit, maar ja, het zijn nou eenmaal niet de slimsten die dat doen he?

Natuurlijk moeten we iedereen accepteren zoals ze zijn. Dus als jij nog steeds je armen wilt bedekken, doe dat dan gewoon. Het gaat erom hoe jij je voelt, want dat is altijd het allerbelangrijkste. Zorg dat je je eigen gevoel volgt. Maar doe het niet voor een ander, dat is zonde van je tijd!

 

Je bent mooi, precies zoals je bent

Josine
welkom op theBiggerBlog; een plussize fashion blog met een liefde voor eerlijke beauty producten. Een eeuwige lust naar reizen en recentelijk toegevoegd de perikelen als plussize mama

You May Also Like

8 Comments

 • admin 3 July 2015 07:07

  Stapje voor stapje inderdaad Marjolein! Goed van je, xx

 • Marjolein 2 July 2015 16:21

  Ik moet zeggen dat ik met deze temperaturen inmiddels ook maar gewoon mouwloze topjes en jurkjes draag, jammer dan van de spierwitte flubberarmen haha. Een korte broek of geen panty daarentegen.. Toch nog een stapje te ver!

 • admin 4 May 2015 22:09

  Echt waar Ellish? Een persoon kan toch niet al jouw 365 dagen per jaar aan lol verpesten? Wanneer spreken we af en gaan we naar het strand? In korte broek!

 • admin 4 May 2015 22:08

  Thankx! Nou Bianca, time for a change 🙂 Allemaal aan de mouwloos.

 • Bianca 4 May 2015 14:10

  Mooi geschreven en ik ben ook “schuldig” het liefste loop ik alleen maar met shirtjes die lange mouwen hebben x

 • Eilish 4 May 2015 11:07

  Zo loop ik altijd met een lange broek en anders met panty. Ik vind mn bovenbenen echt verschrikkelijk. Ik woon vlak bij het strand maar ben al jaren niet geweest. Die ene keer dat iemand me uitschold voor walrus was genoeg.

 • admin 4 May 2015 11:01

  Lieve Sherr, wat vreselijk om te horen! Ik weet gewoon niet wat ik moet schrijven, ben met stomheid geslagen. Dat mensen jou daarom raar aankijken, om je donkere huidskleur. Belachelijk! Misschien in andere delen van Nederland dat dat makkelijker gaat, maar het zou overal moeten! xx Josine

 • Sherr 4 May 2015 10:56

  Hoi, ik ben helemaal eens met je mening. Maar dat zou ik hier in nederland nooit doen. Stel ik loop bij ons in de stad met een blote shirtje als donkere vrouw met grote armen. Iedereen zou echt raar naar mij kijken maar als een nederlandse vrouw zo zou loprn zouden ze niet zo overdreven kijken. Ik heb het persoonlijk meegemaakt. Vandaar dat ik het hier niet meer doe. Ik zou wel een keer een van je tips gebruiken !

Leave a Reply