RTL Boulevard, de eerste keer op tv!

RTL Boulevard, de eerste keer op tv!

Mijn tv debuut over mijn passie, plussize shoppen. Bij RTL Boulevard over een artikel over plus size shoppen & fatshaming

Het was donderdagochtend. Ik besloot me even snel te wassen en aan te kleden en meteen achter de computer te kruipen, ik moest nog zoveel doen. Van het ene telefoontje naar het andere en opeens dat ene telefoontje, van Herman! Een lange tijd geleden ontmoette ik hem in Amsterdam en na even gezellig gekletst te hebben gaf ik hem mijn kaartje. En nu, nu dacht hij aan mij en belde me op, namens RTL Boulevard. Wie had dat gedacht?

onderwerp

Hij gaf aan het te willen hebben over hoe lastig het is om met een grote(re) maat te winkelen. Gewoon even de stad in en bij winkels binnen te lopen, kun je dan wel slagen met een maat als die van mij? Mijn eerste reactie was net zoals je zit op tv zag: het is een uitdaging. We kletsten nog even door, over wat mijn ideeën zijn over waarom die plus size er te weinig is in de winkels en over de huidige bewegingen op dat gebied.

tv debuut

We hingen op en hij had genoeg inspiratie en ging het overleggen met stylist Manon Meijers, die het topic zou aankaarten. Leuk, dacht ik nog, heb ik toch een steentje bij kunnen dragen. Een uur later belde hij op, of ik dat op camera ook wilde vertellen. Goh, daar had ik nog geen seconde bij stilgestaan (klink ik nu naïef?). Natuurlijk zei ik “ja” want een positieve vibe rondom curvy girls kunnen we altijd goed gebruiken, niet waar?

stress

Ik denk dat ik -nadat ik ophing- een aantal jaar van mijn levensduur heb verminderd van de stress, want ik had dit toch nog nooit gedaan? Hoe werkt dat dan, zou ik er wel op tijd kunnen zijn, doe ik het wel goed? De allerbelangrijkste vraag kwam natuurlijk meteen in me op: wat moet ik aan? Ja echt, zoveel kleding en dan slaat toch een klein stukje onzekerheid toe gecombineerd met mijn perfectionisme. Ik ging voor kleur en niet zo’n beetje! Overigens heb ik deze outfit, net iets anders, onlangs gefotografeerd dus die heb je nog van me tegoed.

RTL Boulevard
terwijl de microfoon werd geïnstalleerd namen we de onderwerpen door

opnames

We spraken af en in het dorp, ik ging samen met Nicole van empoweringthecurvywoman, zodat zij wat behind the scene foto’s kon maken. Ontzettend bedankt Nicole, altijd mijn steun en toeverlaat. De cameraman en verslaggeefster waren ontzettend aardig en heel attent. Ze legden uit wat we gingen doen, deden een microfoontje om en daar gingen we. Zo, huppatee, voor de draad ermee. Ik besloot gewoon al mijn onzekerheden, gevoelens en angst uit te zetten en gewoon te zeggen waar ik achter sta. Want als je het meent, ga je ook niet stotteren, nadenken over wat je zegt. Zo gezegd zo gedaan.

RTL Boulevard
nog even alles rechttrekken

uitzending

Ik begreep al vrij snel dat ze het dezelfde avond gingen uitzenden. We waren dus direct verbonden met mensen in de studio die aangaven of het genoeg en goed was of niet. We waren dus eigenlijk zo klaar, naar mijn gevoel maar mede dankzij die lieve mensen die me hielpen. Toen we klaar waren zei Henriette “tja, er kijken gemiddeld zo’n 1 miljoen mensen elke avond”. Toen kikte de bibbers toch wel even in bij me, waarop ze zei “ja, dat vertel ik altijd pas achteraf.” Gelukkig maar!

RTL Boulevard
en… actie!

reacties

Mijn 5 seconds of fame hebben echt ontzettend veel leuke, lieve en motiverende reacties opgebracht. Ontzettend bedankt voor al jullie lieve berichtjes, belletjes en mailtjes. Er had natuurlijk ook een zwerm van negativiteit omheen kunnen komen, wat we helaas toch wel eens zien gebeuren. Ik ben erg blij met wat ze hebben laten zien, ook de reactie en de feedback van Manon kon ik erg waarderen. Er zijn toch eigenlijk geen mode guru’s of stylisten op dagelijkse televisie die in de bres springen voor curvy girls.

RTL Boulevard

RTL boulevard

Mocht je het nog eens terug willen zien dan kun je op deze link klikken, dan kun je het deel van de uitzending nog eens zien. Hopelijk volgen er meer topics als deze, want het is zo’n belangrijk onderwerp. Jammer dat het actueel moet worden na alle trammelant rondom Linda Lijnt, maar hopelijk kunnen we het omslaan naar iets positiefs! Ik zit te denken om er nog een blog aan te wijden, om inhoudelijk op dit onderwerp in te gaan en je mijn kant van het verhaal te vertellen. Wat denken jullie daarvan?

wat vinden jullie van mijn standpunt(en) en mijn 5 seconds of fame?

Josine
welkom op theBiggerBlog; een plussize fashion blog met een liefde voor eerlijke beauty producten. Een eeuwige lust naar reizen en recentelijk toegevoegd de perikelen als plussize mama

You May Also Like

27 Comments

 • Josine Wille 31 March 2017 14:43

  haha wat leuk! En ja Tom, dat klopt! (nog steeds heerlijke balsamico, gauw weer eens naar Haarlem). Liefs, Josine

 • Simone 31 March 2017 13:08

  Superleuk gedaan! Zag er goed uit! Wij waren toevallig RTL boulevard aan het kijken toen Tom riep ‘He die is bij mij aan de kraam geweest..’ 🙂
  En nu hoop ik dat merken eens een keer normale maten gaan maken voor normale mensen!

 • Josine Wille 29 March 2017 09:14

  Dank je, ondanks dat ik het eng vond ben ik er maar gewoon voor gegaan! Haha grappig, ik vind het juist vreselijk om mezelf terug te horen 🙂 Liefs, Josine

 • Sheila 28 March 2017 20:34

  Oh jaaaah, leuk!!! Ik heb net natuurlijk meteen gekeken. Shop your shape vind ik al een hele mooie uitdrukking. Je doet het geweldig en je komt ook heel natuurlijk over. Leuk om je stem ook te horen zo. Super interview!

 • Josine Wille 27 March 2017 23:01

  Oh ja dat scheelt best wat! Das lastig shoppen lijkt me.

 • Tamara TS 27 March 2017 15:57

  Ik ben maar 1.57m.

 • Josine Wille 27 March 2017 11:00

  Hi Nancy, dank je. En ja, stiekem ben ik best trots! Liefs, Josine

 • Josine Wille 27 March 2017 10:59

  Hi Sylvia, bedankt voor je reactie. Ja, ik denk dat wanneer ik er tijd voor heb ik er even goed voor ga zitten. Het is zo’n breed onderwerp. Liefs, Josine

 • Josine Wille 27 March 2017 10:58

  Hihi, dank je wel Hennie! xx

 • Josine Wille 27 March 2017 10:55

  Bedankt voor je reactie Sharon! Liefs, Josine

 • Josine Wille 27 March 2017 10:55

  Ja, dat kan ik me helemaal voorstellen. Hoe lang (klein) ben je dan? Ik ben 1.70 m liefs, Josine

 • Josine Wille 27 March 2017 10:54

  Ja, daar was ik ook zo bij mee, eindelijk iemand die het meeneemt in modeland! xx

 • Josine Wille 27 March 2017 10:54

  Ja, toen ik er eenmaal stond ging ik er maar gewoon voor. Thanxx Sammie!

 • Josine Wille 27 March 2017 10:53

  Hi Kim, dank je! Het was kort maar krachtig, van wat er werd uitgezonden. Liefs, Josine

 • Josine Wille 27 March 2017 10:53

  Dank je Marijke! Ja het was even wennen, haha op z’n zachts gezegd! Liefs, Josine

 • Marijke 27 March 2017 08:08

  Wat ontzettend stoer zeg dat je gewoon ja hebt gezegd ondanks de zenuwen. Erg leuk!

 • Kim 27 March 2017 06:42

  Zooo wat een leuk interview!! Heb net even gekeken:)

 • sammie 26 March 2017 20:42

  Ik heb even terug gekeken via je link. Vind dat je het heel goed gedaan hebt, je merkt helemaal niks van de zenuwen en ze hebben je mooi in beeld gebracht!

 • Lesley van de Langkruis 26 March 2017 19:13

  Super gedaan! Helemaal met je eens en Manon ondersteund je gelukkig helemaal!

 • Tamara TS 26 March 2017 14:42

  Hoe cool is dat dan! Een mooie representatieve volle vrouw op tv die ook nog iets zinnigs zegt. Dat heb je goed gedaan!
  Van mij mogen maten zelfs nog meer aangepast worden. Omdat ik maar heel klein ben en wel curvy is mij altijd alles net te strak of veel te lang. De plussize winkels zijn te groot en de “gewone” collectie net weer iets te klein. Ik moet altijd alles aanpassen achter de naaimachine.

 • Sharon 26 March 2017 13:16

  Ik vond het heel leuk te zien en je deed het super goed!

 • The Fashion Mom 26 March 2017 12:27

  Wauw super zeg!

 • Hennie 26 March 2017 10:39

  Jezus Josine, wat gaaf! En wat ben je mooi!

 • Anouk 26 March 2017 10:12

  Super tof dat je gevraagd werd! Je ziet er geweldig uit en vind het heel knap van je ondanks de zenuwen.

 • Sylvia Vorspaget 26 March 2017 10:03

  Wat is het een mooi stuk geworden bij boulevard! Als jij je goed voelt bij het schrijven van een inhoudelijk verdiepend stuk dan zou ik dat zeker doen. Je hebt je mening tenslotte niet voor niets! Keep up the good work! Iedereen is mooi zoals hij/zij is! Lief Sylvia

 • yvonne 26 March 2017 09:36

  Superleuk om te zien. En ik ben het met je eens. Shop your shape en laat er meer keuze komen.

 • Nancy Baten 26 March 2017 08:34

  Geweldig zeg! Gefeliciteerd ✨ wat zulmje trots zijn!

Leave a Reply