hé, het is oké

hé, het is oké

Het overkomt me regelmatig, in mezelf gniffelen en denken
“hé, het is oké”

Ken je die column uit het tijdschrift Glamour? Als ik dat lees herken ik het vaak allemaal, nou ja bijna allemaal. Een paar dagen gelegen maakte ik iets mee en terwijl ik zat te gniffelen in mijzelf bedacht ik me , het is oké! Ik zette mijn idiote acties op een rijtje met deze gedachte.


hé, het is oké

..als je eigenlijk vrij bent maar toch de wekker zet omdat je anders bang bent in een verkeerd ritme te komen

..om nog een keer op je instagram app te klikken terwijl je ‘m net weg drukt

..wanneer je op straat geattendeerd wordt op het prijskaartje wat uit je nek hangt aan de achterkant. Je niet schamen totdat je ziet dat er een grote uitverkoop sticker op zit!

hé, het is oké

..om te roepen dat je alles in huis hebt als je vriendinnetje langs komt en dan toch nog even snel langs de Appie gaat

..die ene tas kopen ondanks je genoeg tassen hebt met de gedachte “ik kan deze toch terugbrengen” en de tas vervolgens houden

..de ene dag stikjaloers zijn op de prestaties van een ander en de volgende dagen met frisse moed het volgende doel proberen te bereiken

..om in de spiegel te kijken en denken “ziet er goed uit vandaag” 

..dat chocolaatje stiekem opeten, terwijl jijzelf de enige bent die het veroordeelt

..een nieuw avontuur te beginnen, zonder te weten wat het is of hoe het eindigt


Misschien herken je jezelf in sommige van mijn gedachtes, misschien ook niet. Wanneer ik terugkijk op deze acties of gebeurtenissen en ik kan denken he, het is oké dan vind ik dat een goed teken. Soms zijn je eigen issues toch echt heel wat groter in je hoofd dan in werkelijkheid. Laten we eerlijk zijn, we denken niet bij alles er zijn wel ergere dingen in het leven. Soms is jouw ding gewoon even het allerbelangrijkste, juist als het niet leuk is. Even flink mopperen of zielig zijn kan dan heel verfrissend zijn.

Dat laatste puntje, daar lees je binnenkort meer over! Deze maand bestaat theBiggerBlog twee jaar. Toen ik mijn blog schreef over hoe het allemaal begonnen is, kreeg ik zulke leuke reacties van jullie. Wat vaker terug kwam is dat jullie meer over mij willen lezen, meer persoonlijke blogs. Het begin is er!

Josine
welkom op theBiggerBlog; een plussize fashion blog met een liefde voor eerlijke beauty producten. Een eeuwige lust naar reizen en recentelijk toegevoegd de perikelen als plussize mama

You May Also Like

3 Comments

  • Aletta 27 July 2016 08:49

    *veroordeelt.

  • Claire 21 July 2016 21:13

    Haha zo herkenbaar! Vooral met dat snacken: alsof iemand ooit boos op je zou worden of je een chocolaatje eet haha.

  • Vanessa 20 July 2016 14:01

    Leuk om te lezen! Het is inderdaad fijn om in de spiegel te kijken en blij te zijn met hoe je er uit ziet. Ik ben alvast benieuwd naar je nieuwe avontuur!

Leave a Reply