hoe het allemaal begon

Het is alweer twee jaar geleden dat theBiggerBlog online kwam, hoe het allemaal begon

Het is inmiddels twee jaar geleden dat ik mijn website online zette en begon met bloggen. Aan de ene kant voelt het als gisteren, aan de andere kant sta ik er nu zo anders in dan toen ik begon.

het begin 

Eigenlijk heb ik nooit een blog geschreven over waarom ik ben begonnen met bloggen. Zoals jullie weten ben ik werkzaam in de mode industrie. Destijds werkte ik voor een ontzettend leuk merk wat helaas failliet ging. Ik belandde in de werkeloosheidswet, de ww. Wat nu? Destijds woonde ik in Dordrecht waar weinig te vinden was binnen mijn vakgebied. Na veel solliciteren vond ik binnen drie maanden weer een baan, maar in Amsterdam dus 120 km enkele reis. Dat was heel heftig.

hoe het allemaal begon

alweer een oudje, dit cv

Na een half jaar voor een ander merk te hebben gewerkt verliep mijn contract en belandde ik weer in de ww. Mijn huis stond al een paar jaar te koop en er zat weinig schot in de zaak.  Geen probleem, ik zocht gewoon door. Het UWV raadde me aan mijn eigen bedrijf te beginnen. Leuk, maar wat dan? Wat wil ik, wat kan ik, wat doe ik? Mode, maar dan van/voor mij. Waar te shoppen, want iedereen vraagt me altijd waar ik dat toch vandaan haal. Een webshop of winkel? Nee te grote investering. Laat ik beginnen met een website waar ik mijn tips & tricks deel. Ik bouw de site zelf beetje van mezelf en beetje van Maggi en ga aan de slag. Kost me bijna niks en wie weet wordt het wat.

the Bigger Blog

Her en der laat je eens wat vallen en probeer je te peilen of het idee aanslaat. Mijn broer, grafisch ontwerper, hielp me met het opstarten. Hij zal het wel concept branding noemen. Een naam, maar wat dan? Ik wil niet mijn eigen naam gebruiken, ik zie dit als een bedrijf en ik moet -later als ik groot en bekend ben- wel nog kunnen leven. haha, groots denken is stap 1. Mijn instructies voor mijn broer waren duidelijk: de naam mag slaan op een maatje meer, maar ik ben zoveel meer dan dat. Ondanks dat ik maar vol bleef houden dat het een online magazine zou worden, riep mijn broer al dat het een blog zou worden. Euh oke, maar wat is dat dan? Bloggen! Als het om creativiteit gaat ben ik soms wat onzeker en ik besloot daarom dus geen blogs te lezen, van niemand. Dit werd mijn project, het moest eerst ‘staan’ zoals ik het wil en dan ging ik wel inspiratie opdoen bij anderen. Heb je nou al iets bedacht? Binnen een uur wilde ik resultaat, en dat kreeg ik: the Bigger Blog met in het logo een koekje met een hapje eruit. Het klopte helemaal!

de eerste opzet van mijn logo

de kick

Helemaal vol spanning zette ik mijn eerste berichten online. Oh hoe moet dit, hoe moet dat? Ziet het er wel goed uit? Enzovoorts. Tot mijn broer me weer even met beide benen op de grond zette Josine, wat denk je nou? Er is geen kip die je site leest hoor dus je kunt nog alle fouten maken die je wilt. Doe je ding, zorg dat het er goed uit ziet en dan volgt de rest vanzelf. Oke, dus ik moet geduld hebben? Goede grap! Ijverig als ik ben zat ik nachten lang achter de computer, helemaal vol van adrenaline en tussen de sollicitaties door begon ik met bloggen. Misschien ben je niet met blogs bekend, maar wij kunnen dus zien hoeveel mensen op onze website komen en onze berichten lezen. Die eerste keer dat dat grafiekje de lucht inspringt is zo’n fijn gevoel. Het gaf me een kick!

tweestrijd

Vinden mensen wel leuk wat ik schrijf? Wat nou als men mijn informatie niet interessant vind? Ja het is een bedrijf, ik wil dat het slaagt. Maar mijn hart en ziel zit er ook in en die willen zich gewaardeerd voelen. Een vreemde tweestrijd waar ik overigens nog steeds wel eens last van heb. Juist daarom vind ik jullie reacties altijd zo fijn, het zorgt er echt voor dat ik mijn volgende post met plezier schrijf. Voor jullie, maar ook voor mezelf. Mijn blog in de loop der tijd ontwikkeld en zal door blijven ontwikkelen, net als ik zelf. Wat zou je nog meer willen lezen, of willen weten over mij?

hoe het allemaal begon

bedankt

Tot slot wil ik jullie bedanken voor het lezen van mijn blogs, voor de reacties en voor de input. Ik sta altijd open voor vragen en suggesties, dat weet je inmiddels wel. Ik heb nog een heleboel plannen voor de toekomst en hopelijk zie ik je daar! Natuurlijk is het geen feest zonder cadeautjes.

Hou theBiggerBlog in de gaten, maar ook op social media zoals op instagram en Facebook; er komen een paar leuke winacties aan en wie weet win jij ze!

 

 

6 Responses

 1. Debbie

  Super leuk om te lezen, jouw ‘genesis’-verhaal. Is je blog nu wel te combineren met je nieuwe baan bij Didi? Ik vind het zo knap als ik zie hoeveel artikelen jij in een week online zet!

  Reply
  • theBiggerBlog - Josine

   Hi Debbie, ja ik dacht laat ik het eens opschrijven. Het wordt me zo vaak gevraagd.. Stap 1 naar meer persoonlijke blogs 🙂

   Reply
 2. Mirjam

  Wat leuk!! Ik ken je blog pas sinds kort, maar heb al heel veel teruggelezen inmiddels! Wat ik leuk vind ik dat je outfits plaatst die betaalbaar zijn. Op veel blogs zie je soms idioot dure spullen (tassen van 2000 euro, high end make up etc) en persoonlijk heb ik daar helemaal niks mee en ik denk ook dat de meerderheid van het internet publiek het geld daar ook niet voor (over) heeft. Af en toe een review van iets duurders is best leuk maar ik vind dat het vooral lekker down to earth moet zijn. Bereikbaar voor iedereen zegmaar.
  Door jou loop ik de laatste tijd veel vaker de MS mode in bijvoorbeeld haha!
  Wat ik leuk zou vinden om te lezen zijn iets meer persoonlijke dingen, weekvlogs of een foto diary oid. Maar dat is natuurlijk voor iedereen een persoonlijke keuze wat wel en niet te delen. Ik blijf je in ieder geval lekker volgen 🙂 en begin al wat meer zelfvertrouwen te krijgen over mijn maatje 44 😛

  Reply
  • theBiggerBlog - Josine

   Hi Mirjam, wat een leuke reactie. Dankjewel! Dat persoonlijke is wel een moeilijk dingetje voor mij, working on it! Ben zeker van plan meer te gaan vloggen en ploggen nu ik iets meer tijd heb! xx

   Reply
 3. Merin

  Wat gaat de tijd hard dan! Ik heb je blog ontdekt sinds ik in febr. 2015 op zoek was naar skikleding voor een maatje meer. Daar heb je me echt enorm mee geholpen. En ik woon ook in Dordrecht, dus stiekem ben ik dan toch trots op mede Dordtenaren :p. Ik vind je blog ontzettend leuk en handig! Stop er alsjeblieft nooit mee ;)! Op naar de volgende 2(0) jaar.

  Reply
  • theBiggerBlog - Josine

   Hi Merin, de tijd vliegt he! Wat leuk dat je reageert <3 Enne, hou het in de gaten want ik ga met cadeautjes strooien hihi xx

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.