galspuwen

Oeh, we hebben een nieuwe topsport: galspuwen

Iets waar ik me ontzettend aan kan ergeren is het lezen van de commentaren van Nederlanders op social media. Zijn wij echt zo’n lomp volk?

spelling

Het gaat eigenlijk al mis bij de spelling. Ik zie dat er geen hoofdletters meer gebruikt worden, of alleen maar. Punten en komma’s zijn ook ver te zoeken, maar spelling is toch wel wat het allermoeilijkste lijkt. Wat voor mensen zijn dat dan, die maar continue galspuwen op elk social media bericht? Van alle onzinnige onderzoeken die er worden gedaan in de wereld, kan iemand zich hierop storten? Waarom is galspuwen toch populairder dan gewoon normaal reageren?

respect

Het woord respect is denk ik het belangrijke woord in deze discussie. Wanneer mensen een reactie plaatsen onder een bericht vergeten ze dat het over een persoon gaat of over een merk die hard heeft gewerkt aan een nieuw product. Ik plaats iets omdat ik er achter sta, omdat ik er in geloof of zelfs trots op ben! Ik doe er moeite voor en mijn best. Een net antwoord mag ik dan toch wel verwachten? Ik geloof nooit dat alle mensen zo negatief zijn, dat alle mensen alleen maar rotopmerkingen maken, maar toch is het zo dat alleen deze doom-denkers een reactie plaatsen. Waar blijven al die positievelingen?

 

met je kop op het internet

Als het een BN-er is of een internationale ster dan vind men dat ze alles mogen en schrijven want tenslotte kiest die persoon er zelf voor om in de media te verschijnen. Oh ja? Zo ook voor bloggers “jij zet je kop toch op het internet?”. Ja dat klopt, een blogger plaatst foto’s van onder andere zichzelf en deelt dat op social media.  Dat is een keuze, vaak omdat diegene graag zijn of haar passie deelt met de wereld. Niet altijd zijn de reacties positief, dat mag. Ieder z’n smaak en mening. Maar net zoals in het echte leven “dat kun je toch ook normaal zeggen?. Sommige reacties zijn ronduit respectloos en dan vraag ik me toch echt af wie er achter dat bericht zit. Ik kan je vertellen dat ik er eigelijk weinig tot geen tijd aan besteed om te lezen, laat staan reageren. Dit geldt niet alleen voor mij, maar ook voor alle andere bloggers. Ik weet namelijk zeker dat 98% van de mensen die zo respectloos reageren het namelijk nooit recht in het gezicht zou zeggen. Lekker makkelijk van achter dat beeldschermpje he?

 

 

mijn volgers

Gelukkig is er altijd een uitzondering op de regel! Ik ben zo blij met jullie, mijn volgers. Een ongezouten mening is altijd welkom en jullie kritiek vind ik zelfs goed om te lezen. Natuurlijk is het altijd het leukste als jullie net zo enthousiast zijn over mijn blogs als ik, maar daarvoor zijn er meningen. Blijf vooral reageren, ook als je iets niet leuk vind, of als je het anders had willen zien. Mocht je het wel leuk vinden maar zelf niet durven op die manier, reageer dan ook. Misschien heb ik nog een goede tip of alternatief voor je. Of misschien heb jij een tip voor mij.

 

7 Responses

 1. Jeanet

  Een goed artikel, je slaat echt wat mij betreft de spijker op de kop! Ik erger mij ook al een hele poos aan die mensen die veilig achter hun toetsenbord mensen onderuit willen halen. Kleding en mensen afkraken, ik zie dat regelmatig bij MS Mode gebeuren, leuke kleding, die aan veel reacties te zien, niet bij iedereen in de smaak valt. Dat hoeft natuurlijk ook niet maar respect zou gepast zijn. Niet iedereen weet wat het woord respect daadwerkelijk inhoud dat mag duidelijk zijn. Het galspuwen lijkt wel een sport te worden!

  Reply
  • theBiggerBlog - Josine

   Dankje Jeanet! Op naar de positieve reacties toch? xx Josine

   Reply
 2. Froukje

  Hoi Josine, ik hoop dat je t niet hebt over mijn opmerking laatst over wil/wilt op FB? Ik had het idee dat je dat negatief opvatte… Anyway, je hebt gelijk, er wordt heel veel negatied gedaan op internet. Gelukkig kan het ook anders! Ik probeer vooral de fijne dingen te onthouden: mensen die je succes wensen, helpen of steunen, dinoplaatjes opsturen, etc.

  Reply
  • theBiggerBlog - Josine

   Hi Froukje, nee hoor! Absoluut niet.. ik vond het alleen een beetje lullig voor Eileen, ik had het ook gezien maar het was d’r lancering van haar boek dus tja, dan vond ik zoiets benoemen een beetje lullig voor haar ‘momentje’. Maar corrigeren is niet erg (mijn NL is ook niet altijd top hihi). Ik bedoel meer de echte azijnpissers die onbeleefd reageren. Liefs Josine

   Reply
 3. Hanneke

  Wat n goed artikel Josine‼️En idd… Beetje meer positiviteit zou wonderen verrichten én er moet meer geknuffeld worden‼️ Respect‼️….

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.