Violeta by Mango in Nederland

Violeta by Mango in Nederland

Er is slechts één flagship store van Violeta by Mango, in Eindhoven. Vorige week ging ik er heen. Waarom jij er ook heen moet?

Ondanks de vele Mango winkels in Nederland is er maar één winkel van Violeta by Mango, het plus size label. Het was een lange rit naar Eindhoven, maar ik ben er geweest speciaal voor jullie. Oké, misschien ook voor mezelf. Al sinds lange tijd wilde ik gewoon even de collectie bekijken, niet alleen online. Ik wilde de stoffen voelen en de prints in het echt zien, het was het waard. Een prachtige collectie, de mooiste kleuren, mooie stoffen en vooral veel aanbod. Eindelijk eens een winkel voor ons in de grote winkelstraat. De Mango winkel zit ernaast en is verbonden met de Violeta by Mango winkel, dus ideaal wanneer je gaat shoppen met je slanke(re) vriendinnen!


Violeta by Mango in Eindhoven

Violeta by Mango in Eindhoven
Violeta by Mango in Eindhoven

Violeta by Mango in Eindhoven


De collectie gaat tot maat 52. In Spanje. De maten zijn erg anders vergeleken met de andere merken die er te koop zijn in Europa. Ik kan me niet herinneren wanneer ik voor het last meer dan 20 stuks gepast heb, maar niks gekocht. Het was zo’n moment wat ik zelden heb: ik ben dik en lelijk. Ja, dit heb ik ook wel eens. Ik was zo enthousiast en ik heb alles (en meer) gepast van wat ik die vorige dag bijna online had besteld. Niks zat goed, soms te klein, soms te wijd, soms te strak. De snit past niet bij mijn lichaamstype. Zelfs al paste ik de grootste maat, wat zijn EU 52 noemen, dan nog zat het niet goed. De snit is echt smal op de heupen, maar wijd van boven.

“meiden met een recht figuur of vol van boven, zullen hier goed slagen”


Violeta by Mango in Eindhoven

Violeta by Mango in Eindhoven

Violeta by Mango in Eindhoven
Rechtestraat 42 – Eindhoven

Zo blij dat ik was dat ik eindelijk in deze winkel was, zo verdrietig kwam ik er uit. Als echt shopaholic en plus size fashionista verwachtte ik echt te moeten dubben wel of niet en dingen laten hangen die ik eigenlijk wel wilde hebben. Zonder tas ging ik weer naar buiten, want het enige wat er hing heb ik al in mijn kast hangen. Niet getreurd toch zijn er genoeg redenen om er heen te gaan:

♥ grote winkel met veel keuze van netjes, tot casual, ook erg geschikt voor kantoor
♥ maten tot 52 (werkelijkheid 48-50)
♥ prachtige accessories die matchen met je outfits

Dit is dus een goed voorbeeld dat je echt moet shoppen naar je lichaam shape en niet naar je maat. Draag je groter dan maat 50-52 of heb je echt een zandloper/peer figuur als ik, ga dan op een dag wanneer je je geweldig voelt en de hele wereld aan kunt. Waarom?

♦ de paskamers zijn 1×1 meter en daar staat dan ook nog eens een bankje in, daarnaast is het ongeveer 28 graden zelfs in de winter
♦ de maten komen niet overeen met wat je in Nederland gewend bent
♦ de pasvorm is erg recht en houd geen rekening met heupen

update: de winkel in Eindhoven zit er helaas niet meer. Shop online:

Josine
welkom op theBiggerBlog; een plussize fashion blog met een liefde voor eerlijke beauty producten. Een eeuwige lust naar reizen en recentelijk toegevoegd de perikelen als plussize mama

You May Also Like

Leave a Reply