ONLY CARMAKOMA

ONLY CARMAKOMA

Een bestaand plus size merk in een nieuw jasje, Besteller kondigt aan: ONLY CARMAKOMA, it’s a curvy world!

Het Deense plus size label Carmakoma kennen we allemaal. Het was de laatste tijd stil rondom het merk, nu weten we waarom. Vanaf januari 2018 wordt het merk als het ware samengevoegd met Only en heet het ONLY CARMAKOMA. Ik vroeg de oprichtster Heidie Lykke hoe de nieuwe collectie er uit komt te zien, waar het op geïnspireerd is en wat haar muse is. ONLY CARMAKOMA

Carmakoma is opgericht in 2008 door Heidie Lykke en is (was) een plus size kledingmerk voor dames in maat 42 tot en met 54. Het merk kenmerkt zich door het gebruik van mooie stoffen, goede kwaliteit en een mooie pasvorm. De kleding staat voor de modebewuste curvy vrouw, maar tegelijkertijd ook stoer en tijdloos. Het bedrijf is overgenomen door het overkoepelende bedrijf Bestseller, waar ook andere labels onder vallen als Only, Jack & Jones en plus size label Junarose.

De directeur van Only, Finn Poulsen vertelt dat ze een grote potentie zien in dit segment. Er is grote vraag naar de nieuwste trends en mode in de plus size industrie, met goede kwaliteit en een schappelijke prijs. Dit sluit goed aan bij het merk Only.

We ontwerpen kleding waarin het vrouwelijke, curvy silhouet de waardering krijgt die het verdient. Zo zorgen wij ervoor dat jij er elke dag stralend uitziet.

Bestseller new label

Na het lezen van het bericht nam ik contact op met de ontwerpster én eigenaresse van Carmakoma, Heidie Lykke. Ik was zo brutaal om haar een paar vragen te stellen met betrekking op de verhuizing en de nieuwe collecties. De antwoorden heb ik vrij vertaald.

What was your inspiration for the new collection?

Heidie Lykke: “De eerste collectie verschijnt in Januari en is geïnspireerd op het overkoepelende merk ONLY, gecombineerd met mijn ‘baby’ Carmakoma, wat samengevoegd is tot ONLY CARMAKOMA. Deze collectie zal sterk zijn in denim, gezien de jarenlange ervaring die ONLY daarmee heeft. Ruim 25 jaar ervaring zorgt ervoor dat de laatste technieken en stoffen gebruikt worden, wat zichtbaar is tot in de details. De insteek van de collectie is te omschrijven als Rebel versus Feminine sweetness” wat te vertalen is naar stoer, maar vrouwelijk.

Who is your muse for this collection?

Heidie Lykke: “Voor de eerste lancering is onze muse Dua Lipa. Wij zijn erg geïnspireerd door muziek en films. Het is met name de sfeer die haar muziek brengt wanneer je naar bepaalde liedjes luistert. De muse verandert per collectie, want inspiratie komt overal vandaan. Toch zal het DNA van het merk niet veranderen.”

Can you describe your ‘master piece’ in this collection, the one item that you fought for and makes you proud?

Heidie Lykke: “Ik ben zo trots dat het ons gelukt is om in 4 maanden de eerste collectie te lanceren. Het is geweldig geworden en het laat echt zien wat een goed team we zijn bij ONLY CARMAKOMA, we hebben heel nauw samengewerkt. Met dit label ligt de wereld aan onze voeten. Ik geloof echt dat als we zo doorgaan dat het alleen nog beter kan worden en ik ben zo blij om dit mee te mogen maken. Doordat we nu grotere collecties kunnen maken, in alle kleuren die we maar willen, kunnen we het compleet aanbieden. Wat voorheen nog maar een droom was, kan nu dus wel. Ook kunnen we nu betere prijzen bieden, waardoor ook (jongere) meiden & studenten zich dit kunnen veroorloven. Ik weet zeker dat de curvy girls van ons gaan houden, net als wij van hun.”

How will ONLY CARMAKOMA be different and new/refreshing?

Heidie Lykke: “Door de samenwerking kunnen we een volledige collectie maken, met betere prijzen en een volledig beeld neerzetten. De signature blijft ‘Rock Chick Rebel’ zoals je kent van Carmakoma, maar we focussen ons nu ook op de jongere generatie. Dit zie je terug in t-shirts, kleurige prints en veel jeans. Het is een mix van kleurrijke jonge items en de tijdloze, klassieke items.”

What are the color shades used in the collection?

Heidie Lykke: “De komende collecties zijn erg kleurrijk, waarin we veel gebruik hebben gemaakt van rood, dierenprints, blauw en een perzikachtige kleur. Maar natuurlijk zit er ook genoeg zwart in, zoals je gewend bent :-).”

ONLY CARMAKOMA

Waar ik nog het meest enthousiast over ben is dat Carmakoma altijd een mooi merk is geweest. Het ademt mode en ook durft het zoveel meer, het gebruik van de stoffen en de kwaliteit is ook altijd goed geweest. Zou dit dan nu bij een grote keten behoren en (nog) beter beschikbaar zijn?

Tijdens de lancering zal het merk alleen nog online te koop zijn. Je vindt het bij Wehkamp en Zalando en via hun eigen website onlycarmakoma. Het doel is om binnen een jaar ook in verschillende winkels wereldwijd te liggen. Ook is de collectie al aangeboden aan enkele grote retailers in Nederland, maar ook in de rest van Europa, Canada en Amerika. Het is een kwestie van tijd.

Het merk zal de maatvoering 42 tot en met 54 gaan voeren. Het merk staat voor stijlvolle modellen, de mooiste trends en een persoonlijke touch. Het allerbelangrijkste vinden ze het ontwerpen van de perfecte pasvorm! Want, zo schrijven ze, fashion moet zich aanpassen aan het lichaam – en niet andersom.

ONLY CARMAKOMA

Josine
welkom op theBiggerBlog; een plussize fashion blog met een liefde voor eerlijke beauty producten. Een eeuwige lust naar reizen en recentelijk toegevoegd de perikelen als plussize mama

You May Also Like

1 Comment

  • Malou | Blonde Blossom 13 January 2018 15:48

    Wauw, deze kleding vind ik echt prachtig! Ik vind het zo leuk om te zien dat er de laatste jaren steeds meer kleren komen voor vrouwen met een maatje meer. Deze kleding is echt superstoer en mooi Mmaar ook erg elegant!

Leave a Reply