online shop tips

Het kan een echte sport zijn, online shoppen. Het frustreert mij zelfs nog regelmatig. Met deze online shop tips vermijd je deze frustraties (een beetje).

Er zijn een paar basis regels die je kunt volgen om makkelijk online te shoppen. Wanneer je deze vijf tips gebruikt bij het shoppen, vermijd je een boel frustraties.

[showad block=1]

online shopping tipsZorg dat je shopt met een budget. Het is heel makkelijk, steeds op dat knopje in winkelmandje te klikken, maar op een gegeven moment moet je er ook voor betalen. Zorg dat je realistisch shopt, of achteraf gaat verwijderen waar je over twijfelt. Zo voorkom je een (te) hoge rekening.

online shopping tipsVaak is de juiste maat vinden bij online shoppen toch wel het grootste probleem. Ik raad je af om jezelf op te meten en de standaard maattabel te volgen op een webshop. Vetrouw op jezelf, welke maat draag je normaal? Lees de informatie over het artikel, zit er stretch in, heeft het een ruime pasvorm, vaak staat er mee bij dan je denkt. Soms is er ook een foto van een model die het draagt, bekijk haar body shape en lees welke maat zij draagt. Logisch nadenken werkt altijd het beste. En bij twijfel, bestel je 2 maten.

online shopping tipsShop overal! Ga niet direct naar dezelfde merken die je ook al in je eigen stad vind, shop een beetje rond. Op multi brand webshops vind je alles en kun je filteren op je eigen maat. Soms is er een speciale plus afdeling, maar vergeet ook niet even te shoppen bij de reguliere maten.

online shopping tipsEen van de belangrijkste tips is toch wel het retourbeleid. Check dit altijd voordat je ergens gaat shoppen, met name internationale webshops. Het overkomt me regelmatig dat het bestellen en bezorgen gratis is, maar retour gaat via de post. Deze is in Nederland ontzettend duur, dus je bent zo voor een volle zak of doosje 20 euro aan retour kosten kwijt! Sommige internationale merken hebben wel retourkosten, maar je mag het ook retourneren in de winkel in Nederland.

online shopping tipsWanneer je kunt kiezen in betalingswijze, kies dan voor betaling achteraf. Zeker wanneer je iets besteld wat je niet kent, of wanneer je meerdere maten besteld. Dit is veel makkelijker want na het passen betaal je alleen wat je houd. Sommige webshops accepteren alleen een credit card. Let op de datum van bestellen in verband met het afschrijven. Wanneer je iets verrekend op je credit card dan is dit geen probleem, maar terugbetaalde bedragen duren soms weken voor je het terug gestort krijgt van een credit card maatschappij.

Online shoppen is geweldig! Zeker als je weinig tijd hebt, maar doe het wel op de juiste manier.

[showad block=2]

4 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published.