Ken je dat, je bent helemaal verliefd op een jurk en je vertelt jezelf dat je het echt nodig hebt. Vervolgens hangt het als een pronkstuk op het hangertje en wacht je met dragen tot het juiste moment. Hoezo? Elke dag is toch een feest(je)?

Ik ben hier dus hartstikke schuldig aan. Hoe dat zo gekomen is, dat weet ik niet. Het gebeurde me ook met deze jurk. Na mijn bevalling en de daaropvolgende hernia was ik steeds niet in staat om eens even goed te gaan winkelen. Het werd dus online bestellen en daarvan weten we allemaal, dat is trial & error. Soms zitten er leuke items tussen, soms niet. In die periode heb ik wel voor duizend euro -denk ik- spullen besteld wat voor 90% of meer retour is gegaan. Het zat me niet, het stond me niet, de maat was niet goed. Zo gek is dat niet, met een veranderend lichaam, een passie voor mode en een voorliefde voor comfort. Dat is dan even een weg zoeken, want zomaar shoppen wat ik voorheen kocht werkt niet (meer) voor mij.

Deze jurk zat in één van de allerlaatste pakketten van die ronde. Ik kon mijn ogen bijna niet geloven, een jurk waar ik op slag verliefd op was zat ook nog eens goed. En lekker, en leuk en helemaal in mijn style. Eigenlijk moest ik mijn geld wijs besteden maar ik overtuigde mezelf dat ik dit pareltje verdiend had. Slechts 1x heb ik de jurk gedragen, want elke keer wilde ik het bewaren voor een mooi moment. Waarom toch, want iets waar je blij van wordt moet je toch gewoon dragen? Op deze dag was het wel speciaal, want het was zaterdag 30 november 2019. Dennis, Charlotte en ik gingen uit ontbijten (wat met ons tempo brunch werd) omdat we zestien jaar samen zijn. Een hele mijlpaal en die moet je vieren. Mijn mooie jurk kon uit het stof en eigenlijk weer eens aan.

Goed nieuws, de jurk is ook geslaagd voor de comfort test. De lengte is lang genoeg om te moeten bukken met baby, het zit absoluut niet te strak dus bewegen kan ook prima. Je begrijpt, ik heb mezelf dan ook beloofd deze vaker te dragen. Dus het hoeft geen speciale dag te zijn voor een speciale outfit, niet meer uitstellen, gewoon dragen!

wat heb ik aan?

De jurk, waar het allemaal om draait, is gemaakt van een stevige stof met een geweven pied de poule ruit. Het is maat 48 en valt goed op maat. Het bovendeel is, zoals altijd bij mij, iets te ruim maar dat vind ik niet storend. Jij wel? Ik had het eerst wat gecorrigeerd met een veiligheidsspeldje maar dat was niet praktisch, dus zo gelaten. De bijpassende ceintuur vind ik heel stijlvol, zo met de gestoffeerde gesp en gestikte nestels. De rok vind ik helemaal geweldig, zo met die plissé. Echt helemaal naar mijn smaak, lekker preppy. Eronder draag ik een shirtje met een col, van heerlijk zachte tricot in maat XL. Het heeft stipjes, wat ik een leuk contrast vind bij het tuttige ruitje. Ik heb de jurk ook al eens gedragen met een witte blouse met kant eronder, wat ik ook heel stijlvol vind (en nog ietsje meer kakkineus).

De laarzen die heb ik al een paar jaar en zitten zo fijn. De hak is wel iets hoger voor nowadays maar ze lopen wel heel lekker. Ze zijn verkrijgbaar in speciale kuitmaten; mijn kuitomvang is ongeveer 46 cm. Je merkt echt dat dit echt lederen laarzen zijn, ze zitten degelijk en blijven mooi. Onder de jurk draag ik overigens een dunne panty van 20 denier, deze is van zeeman in aan 48/50 en pas ik. Wel draag ik ze achterstevoren, zodat de dubbele naar voor zit en niet achter want dan snijd het. Lekker zitten ze wel, maar achterstevoren is wel wat minder fijn. De jas die ik erover draag (en altijd aan heb zo ongeveer) is van navabi en heb ik al een paar jaar. Zo zie je maar, een jas kan een goede investering zijn en echt tijdloos.

top H&M
jurk C&A
laarzen c/o Jilsen via delaarzenwinkel
panty zeeman 20 denier
jas c/o navabi

2 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You cannot copy content of this page

%d bloggers like this: