SEARCH

de eerste plus-size collectie met polygiene: nooit meer zweetlucht in je kleding

de eerste plus-size collectie met polygiene: nooit meer zweetlucht in je kleding

MS mode brengt The Fresh Collection, behandeld met polygiene tegen ongewenste (zweet)luchtjes. Voortaan alleen nog focus op wat echt belangrijk is!

MS mode is de eerste die een plussize collectie op de markt brengt, die een behandeling heeft ondergaan waardoor (zweet)luchtjes geen kans meer krijgen. Hoe dat precies werkt leg ik onderaan het artikel uit. De collectie begint met een pak; die veelzijdig te stylen is. Het is verkrijgbaar in zwart en rood; de blazer heeft twee verschillende lengtes namelijk cropped en lang. De pantalon is verkrijgbaar in flare, die draag ik, en in cropped slim.

De blazers zijn behandeld met polygiene, waardoor zweetlucht geen kans meer maakt en dus altijd fris blijft. Erg fijn, want een goede blazer kun je niet wassen en die zweetgeur wil je er toch echt niet in hebben zitten. Daarnaast is er nog een blouse met leuke print en een jurkje. Er volgen nog meer items in deze collectie.

ms mode, thebiggerblog, polygiene, stof tegen zweetgeur, Nooit meer last van zweetgeur, middel tegen zweetgeur, 2020, mode blog, fashion blog, plussize fashion, plussize blog, josine, black suit, red suit, suit with flare pants, blazer with belt, trend, blazer met ceintuur, blazer met riem, pak met wijde pijpen, zakelijk pak grote maten, plussize, grote maten, mode, maat 48, maat 50, business wear, business outfit, zakelijke outfit

wat is polygiene?

Stoffen waar kleding van wordt gemaakt kunnen heel veelzijdig zijn. Zo kun je de stof voor- of na behandelen waardoor ze andere eigenschappen krijgen. Kleding met Polygiene hebben een behandeling, ook wel finish genoemd waardoor bacteriën geen kans hebben om in de stof te trekken.

Want kleding gaat pas naar zweet ruiken wanneer de bacteriën in aanraking komen met stof en zich daar nestelen. Soms zelfs zo erg dat je de geur er met wassen ook niet meer uit krijgt. De groei van bacteriën wordt belemmerd door de Polygiene behandeling waardoor nare luchtjes worden ontweken.

bekijk de polygiene collectie hier

hoe werkt dat nou precies?

Het is een vrij technisch verhaal, want de stof wordt behandelend en daardoor vormt er een barrière op de stof. Zilver chloride (AgCl) houdt microben buiten, dat zijn bacteriën en schimmels. De stof behoudt de eigenschappen alleen kunnen de bacteriën zich er niet in nestelen. Onderzoek heeft uitgewezen dat dit geen schadelijke invloed heeft op de huid en kan ook geen allergische reacties geven.

waarom is het duurzaam?

Wist je dat het wassen van kleding voor meer slijtage aan kleding zorgt dan het dragen? Door Polygiene hoeft de kleding minder vaak gewassen te worden, hierdoor gaat kleding langer mee. Zo wordt er aanzienlijk minder water verbruikt als gevolg. Deze finish op de stof blijft altijd actief en kan er niet afgewassen worden. Het middel wordt in Europa geproduceerd en er is geen water voor nodig.

ms mode, thebiggerblog, polygiene, stof tegen zweetgeur, Nooit meer last van zweetgeur, middel tegen zweetgeur, 2020, mode blog, fashion blog, plussize fashion, plussize blog, josine, black suit, red suit, suit with flare pants, blazer with belt, trend, blazer met ceintuur, blazer met riem, pak met wijde pijpen, zakelijk pak grote maten, plussize, grote maten, mode, maat 48, maat 50, business wear, business outfit, zakelijke outfit, red suit, rood pak, rode flare

wat draag ik?

In deze collectie zitten twee verschillende blazers; een wat langer model en deze, het kortere model. Het is verkrijgbaar in zowel rood als zwart en is gemaakt van een soepel stretchbare stof waardoor het heel comfortabel draagt. Hier draag ik de blazer in maat 48. De top draag ik in maat XXL zodat het wat losser valt. Deze laatste is overigens niet met polygiene behandeld.

De bijbehorende pantalon heeft een vouw middenvoor en flare pijp. Ik koos voor maat 50 ondanks dat een maatje kleiner ook paste. Deze maat valt net iets ruimer en valt daardoor net iets beter. Het zit heel fijn, ondanks de lichte stof tekent deze niet erg. De broek valt voor mij wel wat lang, hier draag ik het in beide kleuren met een flinke haak. Voor alledaags ga ik de pantalon toch iets inkorten. Ik ben 1,70 m.

blazer c/o MS mode
pantalon
c/o MS mode
top c/o MS mode
schoenen primark & zara
ceintuur h&m

Benieuwd naar meer fabric facts?
Lees hier meer over viscose of tencel & lyocell

Josine
welkom op theBiggerBlog; een plussize fashion blog met een liefde voor eerlijke beauty producten. Een eeuwige lust naar reizen en recentelijk toegevoegd de perikelen als plussize mama

You May Also Like

Leave a Reply

3 × 1 =