Op mijn paasbest op zoek naar die lekkere Paas-eitjes! Waar komt dat eigenlijk vandaan, ‘paasbest’?

Wat zijn jouw plannen voor de Paasdagen? Tot voor kort schilderden we nog ieder jaar de paaseieren. Een traditie bij mijn familie thuis. Inmiddels laat ik het over aan mijn kleine neefje. Maar wél gaan we de verstopte paaseieren zoeken zondag! En daarna lekker brunchen, nu al zin in!


paasbest Paasbest Paasbest


Nu ben ik niet heel religieus dus met Pasen gaan we niet naar de kerk. Wel ben ik opgevoed met de kinderbijbel, zodat we wisten waar deze feestdag vandaan komt. Geen kerk, maar toch wil ik er wel op mijn paasbest uitzien! Mooie woordkeuze, waar komt dat eigenlijk vandaan? Ik heb het natuurlijk opgezocht. Vroeger, zo’n (9)tig jaar geleden was het normaal om voor Pasen nieuwe kleding aan te schaffen. Zodat je er piekfijn uit ziet; oftewel Paasbest. Best simpel, maar ik vind het een goed excuus voor een nieuwe lente look.

“life is like box of chocolates. You never know what you’re gonna get” – Forrest Gump

Met een grote boog loop ik al weken (of is het zelfs maanden?) om de paaseitjes heen in de supermarkt. O-ver-al liggen die dingen! Met trots kan ik zeggen dat ik er slechts 3 op heb. Wat ik waarschijnlijk wel verdrievoudigd komend weekend. Trots? Jazeker, als het om voeding gaat, is het momenteel niet zo best gesteld. Ik ben blij met mezelf maar ongezonde keuzes maken zorgen ervoor dat ik me niet fit voel. Het lukt me niet om dat om te zetten, dus heb het los gelaten en ook dat komt wel weer goed. Al zijn de goede momenten dus om trots op te zijn.


Paasbest

Paasbest


De blazer is gemaakt van een satijnen stof waardoor het een lichte glans heeft. Hier draag ik maat 48 wat prima past. Ondanks dat de blazer gevoerd is, blijft het een licht jasje. De gestreepte top is gemaakt van een jets stuggere tricot en valt daarom erg mooi. Vooraan heb ik de top iets in de tailleband gestopt, voor een rommelig effect. Dit verdoezeld die 3 paaseitjes, zullen we maar zeggen. De jeans heb ik al een tijdje en is voor mij een oude liefde, zo’n Levi’s jeans. De sandalen mét sokjes, want blote voeten is mij te koud.

blazer Sara Lindholm c/o Happy Size
top Janet & Joyce c/o Happy Size
jeans Levi’s 301 via c/o navabi
sokjes H&M
sandalen New look

 

banner

2 Responses

  1. Sammie

    Mooie lichte outfit en ja de blazer, wat een mooierd!
    Wij hebben zondag een paas lunch met de familie, verder doen we er niets aan.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.