SEARCH

Chanel voor beginners 2.0 [outfit]

Chanel voor beginners 2.0 [outfit]

Dit seizoen kan mijn geluk niet op; tweed blazers in korte snit. Of zoals ik het altijd noem, Chanel voor beginners. Een trend die op mijn lijf is geschreven en eindelijk volop verkrijgbaar, ook in mijn maat!

Altijd al heb ik de Jackie Kennedy style geweldig gevonden van de jaren 1960’s. Ze droeg Chanel pakjes, met bouclé jasjes en kokerrokjes. Een geweldige style! Door de jaren heen vond ik zo nu en dan een blazer van bouclé of tweed in mijn maat en droeg ze tot het echt niet meer kon. Je begrijpt, toen ik deze trend spotte ging ik direct op zoek naar de leukste jasje in mijn maat. Gevonden! Wat was ik blij; dit jasje is verkrijgbaar tot maat 42-56 trouwens en je vindt alle details onderaan dit artikel.

Nu ben ik niet het type om dagelijks in mijn kokerrokje rond te hobbelen, maar ik hou wel van de preppy style. Daarom combineer ik het jasje met een flare broek; een broek die aangesloten zit en onderaan wijde pijpen heeft. Ik mix de ’60s gewoon met de 70’s style, waarom niet.

happy size chanel plussize blog fashion 2020 trends boucle jacket thebiggerblog josine
happy size chanel plussize blog fashion 2020 trends boucle jacket thebiggerblog josine
happy size chanel plussize blog fashion 2020 trends boucle jacket thebiggerblog josine
happy size chanel plussize blog fashion 2020 trends boucle jacket thebiggerblog josine

wat draag ik?

De blazer is waar het natuurlijk allemaal om draait. Dit is een jasje met een wat rechtere pasvorm; dus niet getailleerd. De stof is een boucle pied-de-poule in zwart met beige en je draagt het jasje open. Hier draag ik maat 48 en zit me erg goed, het valt wel iets langer dan ik gewend ben. Onder het jasje draag ik een blouse met een prachtige pasvorm. Het sluit echt perfect aan, iets wat ik zelden meemaak! Mooi aangesloten op de armen, ik heb flinke bovenarmen dus vaak is dit te wijd omdat ik dan een maat groter moet nemen.

De blouse is van satijn, een glanzende stof. De mouwen en de onderkant van de blouse zijn van chiffon, een licht transparante stof. Het is echt een heel elegante blouse die ik op meerdere manieren kan stylen. Ik ben er helemaal verliefd op! Omdat deze items klassiek zijn, besloot ik het wat stoerder te combineren met deze flared broek. Het is een tricot broek van ribfluweel en zit ontzettend comfortabel.

De broek is me iets te wijd van boven, dus draag ik het met deze elastieken ceintuur met strik. Dat breekt het leuk en houdt mijn broek op z’n plek. De broek is een XL en valt ruim (en lang, want ik heb de tailleband omgerold). Onder zulke broeken draag ik altijd laarzen met een spitse neus, dat vind ik altijd tof bij een flare. Dit zijn lakleren enkellaarsjes die ik vorig jaar al kocht, met een klein hakje.

blazer c/o Happy Size, Sara Lindholm
blouse c/o Happy Size, Sara Lindholm
broek MS mode
laarzen Anna Field via Zalando
ceintuur Primark
baret Bonprix

Josine
welkom op theBiggerBlog; een plussize fashion blog met een liefde voor eerlijke beauty producten. Een eeuwige lust naar reizen en recentelijk toegevoegd de perikelen als plussize mama

You May Also Like

Leave a Reply

17 + four =