veilig zwemmen met je peuter: de puddle jumper

veilig zwemmen met je peuter: de puddle jumper

Met de puddle jumper kan je kindje dobberen met het gevoel alles zelf te doen. Precies zoals ze het graag willen, maar wel veilig.

Heerlijk zwemmen met je kleintje als baby, lekker dobberen in het water. Je houdt je kleintje vast of ze vertoeven in zo’n flinke band (die ik meestal UFO noem haha). Maar zodra ze groter worden en denken alles zelf te kunnen, kan het nog knap lastig zijn met zo’n kleintje in het water. In plaats van lekker zwemmen waren wij eigenlijk alleen nog aan het stoeien. Charlotte wilt zelf zwemmen, duwt zich steeds af, terwijl ik haar probeer boven water te houden. Zie je het voor je? Veiligheid voorop, zeker in het water, dus het werd tijd voor een nieuw zwembandje.

Wij vertoeven veel in het water en vaak genoeg zwem ik alleen met Charlotte. Het is echt heel belangrijk dat het zwembandje goed genoeg is zodat ze ook zelf kan dobberen, onder mijn toezicht. We begonnen met vleugeltjes en een band, maar dat is niet veilig genoeg. Ze kon makkelijk omkieperen, maar haar vasthouden mocht absoluut niet (en nee, ook niet met alle pedagogische (on)verantwoorde beloftes en dreigementen). Dus ik ging op zoek en vond het ideale zwembandje: de puddle jumper.

koop de Puddle Jumper hier

er zijn allerlei dessins, je shopt ze hier

Puddle Jumper

De puddle jumper is een zwembandje die zowel de armen als de buik ondersteunen. Het is officieel te gebruiken van 15-30 kg maar Charlotte weegt zo’n 11 kilo en past het prima met 19 maanden. De bandjes om d’r armen zorgen dat ze blijft drijven en de band om haar buik zorgt ervoor dat ze boven water blijft.

  • vanaf 1,5 jaar of 15-30 kg
  • armen en buik worden ondersteund
  • in verschillende dessins verkrijgbaar
  • makkelijk te verstellen met bandje op de rug
  • niet zelf open te maken (sluiting op de rug)

Met dit zwembandje kan ze zelf rustig drijven -uiteraard met continue toezicht van een volwassene. Ze maakt ook al de eerste bewegingen van zwemmen, door iets voorover te liggen en met haar benen te bewegen. Maar ook op haar rug drijven kan hiermee. Natuurlijk is geen enkel zwembandje helemaal veilig, want je moet er altijd bij blijven en binnen handbereik.

veilig zwemmen met je peuter: de puddle jumper

nadelen
Dusver heb ik weinig nadelen ondervonden aan de Puddle Jumper, maar een minpunt:
– de bandjes kan Charlotte wel zelf afkrijgen. Dit doet ze wel eens wanneer ze uit het water gaat en bijvoorbeeld iets wilt pakken en er niet goed bij kan.

veilig zwemmen met je peuter: de puddle jumper
Josine
welkom op theBiggerBlog; een plussize fashion blog met een liefde voor eerlijke beauty producten. Een eeuwige lust naar reizen en recentelijk toegevoegd de perikelen als plussize mama

You May Also Like

Leave a Reply