Totaal ongepland besloten wij spontaan een gender reveal party te geven! Het werd een BaBy-Q waarbij we het geslacht van ons kindje vertelden

Veel ouders in spé kunnen niet wachten om te weten wat het geslacht is en plannen al een echo in lang voor de 20 weken echo. Ook hebben ze al soms al helemaal bedacht hoe ze het gaan vertellen aan vrienden en familie, inclusief toeters en bellen. In ons geval was dat niet zo en het verbaast me nog steeds dat we zo geduldig zijn gebleven!

Het was maandag 30 juli, de verjaardag van mijn vader dat we een afspraak in het ziekenhuis hadden voor de 20 weken echo. Aangezien ik tot week 13 flink ziek was van de zwangerschap, kwam alles wat later op gang. Ook hebben we gewacht op de uitslag van de nipt test en die kwam in diezelfde week. We vertelden het vervolgens de volgende week aan onze familie en vrienden. De weken erop waren we zo druk met mensen zien en vertellen, een heerlijke tijd die voorbij vloog. We hadden mede daarom ook geen tijd genomen voor een speciale echo voor de geslachtsbepaling.

Eenmaal in het ziekenhuis voor de medische echo bij 20 weken vroegen ze ons of we het geslacht wilden weten. Natuurlijk! We werden erop geattendeerd dat het ging om een medische echo en dat de geslachtsbepaling geen medische noodzaak was. Dit hield in dat wanneer het niet duidelijk te zien zo zijn, we zelf alsnog een pret echo zouden moeten inplannen bij een verloskundige. Alles verliep voorspoedig en het geslacht was overduidelijk in beeld!

gender reveal party

wel of geen geslachtsbepaling?

Dat roep ik wel zo hard, natuurlijk willen we het weten, maar dat is lang niet altijd zo logisch. Er zijn genoeg mensen die dat niet leuk vinden, of zelfs vinden dat de charme eraf gaat. In sommige culturen is het zelfs verboden. Vroeger zei ik altijd dat ik het niet zou willen weten, maar toen ik negen jaar geleden tante zou worden heb ik die mening bijgesteld. Ik vond al die onzijdige spullen zo saai, grijs en grauw toen. Destijds zei Dennis me dat hij het wel zou willen weten als we ooit kinderen zouden krijgen. En dus al die jaren later, hoefden we niet te overleggen, zeiden wij volmondig ja!

lees ook: van groot geheim naar delen met de wereld! 

De echo verliep goed, de kleine wurm bewoog als een gek en verschillende maten moesten opnieuw gemeten worden. Ook lag de baby scheef, op de verkeerde zijkant, maar uiteindelijk is alles gemeten. We vonden het reuze spannend, ondanks we al twee echo’s gehad hadden. Eentje in week 6 om de zwangerschap te bevestigen en één in week 12 om de zwangerschapsduur te bepalen voor de nipt test. De baby was nu zoveel completer dan de laatste keer met 12 weken! Het was prachtig om te zien.

BaBy-Q

Niemand wist precies wanneer we de echo zouden hebben, dat hebben we geheim gehouden. Al was dat aardig lastig, want we werden continue ondervraagd met de hoop dat we ons zouden verspreken. Na de echo, onderweg naar mijn ouders vanwege de verjaardag, besloten we spontaan om toch een feestje te houden om het geslacht bekend te maken. Ik bezocht Pinterest en zag een leuke tekst; dat was de basis voor de gender reveal party voor vrijdag 3 augustus 2018!

“bun in the oven
burgers are on the grill
welcome to the BaByQ!”

We nodigden onze beide ouders uit en ook mijn broer en zus met aanhang zouden van de partij zijn. Ik ging langs de Action en Zeeman en kocht alles wat wit, roze en blauw was om de boel mee te versieren. Ook bij de Hema kocht ik leuke items, waaronder dé ballon! Deze is zwart en heeft gekleurde confetti erin. Niet heel erg gender neutraal, blauwe of roze confetti maar wel de makkelijkste manier om het te vertellen. Het was allemaal vrij spontaan en achteraf had ik het heel anders willen aankleden, maar zo last minute vind ik het achteraf hartstikke leuk gelukt!

Iedereen mocht een glas pakken in de kleur van wat zij dachten dat het zou worden. Zo ongeveer iedereen hield een blauw glaasjes in hun hand. Behalve mijn oma, want die hield steevast een blauwe én een roze glaasje in d’r hand, want het geslacht maakte haar niks uit! Ik grapte dat ze gewoon twee keer champagne wilde! De aanstaande oma’s van de baby kregen een scherp schaartje in handen en mochten samen de ballon kapot prikken. Ook dat bedachten we allemaal spontaan op dat moment, improvisatie van minuut tot minuut.

confetti in de kleur..

Daar vloog het in het rond, de roze confetti was overal en de tranen begonnen te vloeien en we werden kapot geknuffeld. Iedereen was verbaasd over het geslacht, behalve wij. We hadden geen sterk voorgevoel, maar wel het idee dat het een meisje zou zijn. Als mensen ons vragen of we er blij mee zijn dan grap ik altijd “ja, want dat had ik besteld“. Het lijkt me geweldig om een dochter te hebben! Of ze nou helemaal van jurkjes, make up en glitters houdt als ik, of als ze liever op stap gaat skateboarden met d’r vader in een tuinbroek, dat maakt me niet uit.

Wat was het een gezellige avond en we hebben zo genoten! We kregen namens hun allemaal een prachtige luiertaart die mijn zus heeft gemaakt en mijn broer maakte de kaart. Een prachtig cadeau met allemaal leuke cadeautjes erin en erop. Tijd om te eten! De BBQ ging aan en de familie begon meteen te speculeren over namen. Het was een heerlijke zomeravond waar we met een glimlach aan terug denken.

wat had jij verwacht, een jongen of meisje?

11 Responses

 1. Mariska

  Leu, had ik toch goed geraden, wat leuk gedaan zo super leuk.
  Geniet van de laatste loodjes.

  Reply
 2. Jeanet

  Ik had ook een meisje gegokt! Toen ik zwanger was van mijn dochter was ik regelmatig zo misselijk en van mijn zoon niet, daar heb ik mijn gok op gebaseerd al had dat natuurlijk zomaar anders kunnen zijn. Gefeliciteerd een dochter hartstikke leuk.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.