de leukste & handigste apps tijdens en na je zwangerschap

de leukste & handigste apps tijdens en na je zwangerschap

Hoe groeit je kindje, wat zit er op en er aan of welke fase gaat het door? Deze apps zijn leuk om de fases van je baby bij te houden, in de buik en er buiten

De één leest alle boeken, gaat op zwangerschapsgym en leest alles online wat er te vinden is over zwanger zijn en baby’s. De ander laat alles op z’n beloop en ziet wel wat er komen gaat. Persoonlijk hang ik daar een beetje tussen in. Zowel tijdens mijn zwangerschap als na de geboorte van onze dochter, ben ik een selectieve lezer. Alleen dat waar ik nieuwsgierig naar ben, dat pak ik op. Pas wanneer ik iets wilde weten, of nieuwsgierig naar was, speurde ik het web af.

lees ook: van groot geheim naar delen met de wereld, wij zijn zwanger!

Op een gegeven moment, vrij vroeg in mijn zwangerschap, kwam ik erachter dat er allerlei handige apps zijn. Deze vertellen te precies wat er gaande is met je kindje, als het gaat om groei, ontwikkeling en zelfs gedrag, Zo heb ik verschillende apps geprobeerd en bekeken. De één werkt nu eenmaal fijner dan de ander. Ook zit een verschil in tussen gebruiksvriendelijkheid, maar ook inhoudelijk is het van belang. Het belangrijkste aan een app is dat het bied wat je nodig hebt: informatie, ondersteuning of tips bijvoorbeeld. Deze apps heb ik zelf gebruikt en vind ik heel fijn in gebruik.

APPS TIJDENS DE ZWANGERSCHAP

Wanneer je zwanger bent gebeurd er van alles met je lichaam. Ondanks dat de kleine nog maar piepklein is, soms lijkt het al enorm te voelen. Of andersom, je voelt er weinig van maar het zit er toch echt! Er zijn verschillende apps die je vertellen hoe je baby groeit en ontwikkeld. Ook zijn er handige apps om je te helpen met de voorbereidingen. Ik vertel je welke apps ik gebruikte tijdens mijn zwangerschap en wat ik er fijn aan vond.

App: Zwitsal Babynamen

apps tijdens en na je zwangerschapover de app | Mocht je nog geen naam hebben gekozen voor je kindje dan is het handig om er wel mee bezig te zijn. Deze app is de Tinder van de Babynamen en werkt heel simpel. Zowel jij als je partner downloaden de app en je koppelt ze aan elkaar. Vervolgens stel je het in op jongen en/of meisje en ga je aan de slag. De namen die je niks vind keur je af, de namen die je leuk vind keur je goed. Hetzelfde doet je partner. Alle matches worden opgeslagen en zo krijg je een overzicht van de leukste namen.

 • de app is gratis en makkelijk in gebruik
 • je kunt instellen op je eigen voorkeuren, jongen of meisje  en taal / land

mijn ervaring | het was leuk om te zien welke namen Dennis en ik beide leuk vonden. We zijn niet met deze naam op de naam van onze dochter Charlotte gekomen. Wel kwamen we er achter van wat voor soort nemen we beiden hielden. Maar ook waarvan niet, door af te kunnen strepen kom je weer een heel eind! Wanneer je lang bezig bent, komen de ‘raarste’ namen voorbij.

download de app hier

apps tijdens en na je zwangerschap

App: zwangerschap +

de handigste apps tijdens en na je zwangerschapover de app | deze app houdt bij hoe lang je zwanger bent en hoe je baby zich ontwikkelt. Je kunt interactieve beelden zien, die elke week veranderen naar gelang de leeftijd van je ongeboren kindje. Je kunt de app ook personaliseren zodat de vader, grootouders of anderen de app kunnen lezen en bijhouden. In de app zie je in 3D de ontwikkeling van je kindje, lees je elke week een update over wat er groeit. Ook lees je blogs en krijg je tips.

 • de app is gratis
 • dagelijkse zwangerschapsinformatie met linkjes naar informatieve blogs
 • je kunt een persoonlijk dagboek bijhouden, maar ook een agenda voor doktersafspraken en echo’s
 • je kunt je gewicht bijhouden, foto’s van je groeiende buik toevoegen
 • er zit een schopjesteller in, en een weeën timer voor tijdens de bevalling

mijn ervaring | Deze app vond ik zo ontzettend leuk! Ik keek er regelmatig op. Sowieso elke week, om de ontwikkeling te zien. Staren naar die onzijdige baby vond ik heerlijk en tegelijkertijd lezen wat er deze week ontwikkelt werd daar in mijn buik. Ik vond het zo leuk om te lezen dat het kindje een bepaalde grootte had, een avocado of een stuk taart! Er wordt ook beschreven wat ze kunnen waarnemen, wanneer haartjes beginnen te groeien en al dat soort leuke details. De app is zeer uitgebreid maar de interactieve features heb ik nooit gebruikt.

de handigste apps tijdens en na je zwangerschap

download de app hier

APPS NA DE GEBOORTE

Er komt zo ontzettend veel op je af rondom de bevalling en na de geboorte. Je hebt misschien al tientallen apps op je telefoon, maar deze zijn er om je leven makkelijker te maken. Ken je de term pregnancy brain? Die blijft nog wel even na de bevalling! Ik kan weinig onthouden en besef van tijd heb ik nog niet echt. Er is wel ritme in gekomen, maar tussen het voeden en verzorgen door vliegt de tijd! Ook zijn er fases waarvan het handig is om te weten dat ze komen gaan, of voorbij zijn. Dit geeft inzicht in waarom je kindje reageert zoals zij doet.

App: Baby Tracker

de handigste apps tijdens en na je zwangerschap

over de app | een handige app waarin je alle stappen bij kunt houden van je kindje. Luiers, inclusief inhoud en zelfs ruimte voor notities. Ook kun je het type voeding bijhouden, van borstvoeding inclusief timer tot aan gekolfde voeding of kunstvoeding. Ook is er een optie om je gekolfde ml in te vullen en het tijdstip. Voor het slapen is ook een fijne timer, die doortelt wanneer de app uit staat. Er zitten verschillende opties op om met Siri de app te besturen. Ook is er overal de mogelijkheid notities toe te voegen. Er is een overzicht van de 24 urige dag en ook een grafiek om met voorgaande dagen te vergelijken.

 • de app is gratis (als je de app met anderen tegelijk wilt gebruiken zal één persoon de betaalde versie moeten kopen eenmalig)
 • makkelijk in gebruik en heel compleet
 • hou voedingen bij: borstvoeding, flesvoeding of vaste voeding; luierwissels en slaapschema
 • noteer belangrijke gebeurtenissen en groei curve
 • exporteer gegevens als PDF of maak back-ups

mijn ervaring | in mijn kraamweek moest ik alles opschrijven, wat ze dronk, hoeveel, hoe lang. Alle luiers, welke inhoud. D’r slaapjes, echt alles. Toen de kraamweek voorbij was en wij nog steeds ‘maar wat deden’ besloot ik ermee door gaan, met een schriftje. Ik schreef de belangrijkste zaken op, maar ook de leuke dingen. Als eerste keer dit of dat, of bezoek van mensen, enzovoorts. Dat schriftje werd na een dag of tien eigenlijk irritant en ik merkte dat ik niet altijd alles opschreef en achteraf een beetje ging gokken. Ik zocht in de app store en vond deze app. Ge-wel-dig! Ik kan er alles in kwijt, die telefoon heb ik altijd bij me en de app werkt simpel. Inmiddels heb ik deze gepaired met Dennis en kunnen we beide altijd zien wat haar laatste voeding, luier of slaapje was. Hiervoor heeft één persoon de betaalde versie nodig.

de handigste apps tijdens en na je zwangerschap

download de app hier

App: Oei ik groei

de beste baby appsover de app | naast het boek is er ook een app. Jarenlang onderzoek is gedaan met baby’s en er schijnt een bepaald ritme te zijn, die ze sprongetjes noemen. Door dit in de gaten te houden kun je zien waarom je kindje reageert en doet in bepaalde periodes. In de app  vul je in hoe je kindje heet, of het een meisje of jongen is en welke datum je uitgerekend bent/was. Dit is namelijk de leidraad voor de sprongen die je kindje maakt. Ze gaan er van uit dat de uitgerekende datum voor elk kindje hetzelfde meet-moment heeft.

 • de app kost € 3,49
 • het heeft een kalender met overzicht van sprongetje die je baby maakt in de mentale ontwikkeling
 • het leert je wat je baby kan begrijpen en leren na deze mentale sprong. Wat je baby kan doen na deze sprong en wat je kunt doen om je baby te helpen
 • je kunt de app jarenlang gebruiken

mijn ervaring | het boek kreeg ik tijdens mijn zwangerschap. Erg leuk, maar ik vergeet het steeds te lezen of heb het gewoon te druk. Inmiddels heb ik de app aangeschaft, zodat ik bijvoorbeeld tijdens het voeden of een ander rust momentje even snel bij kant lezen. Dit gaat toch sneller dan het boek! Ik ben nog in dubio wat ik er van vind. Aan de ene kant heeft het me enorm geholpen, waarom Charlotte reageert of doet zoals ze doet (we zijn inmiddels bij het derde sprongetje). Toch wil ik ook graag alles een beetje z’n natuurlijke gang laten gaan. Een beetje van beide dus voor mij.

oei ik groei

download de app hier

 

Al deze apps heb ik gebruikt! Misschien heb jij andere apps gebruikt, of vond je het juist helemaal niks? Ik ben benieuwd!

 

Josine
welkom op theBiggerBlog; een plussize fashion blog met een liefde voor eerlijke beauty producten. Een eeuwige lust naar reizen en recentelijk toegevoegd de perikelen als plussize mama

You May Also Like

2 Comments

 • Eindelijk zwanger 9 January 2020 08:02

  Kan niet wachten tot de kleine er is. In de tussentijd mezelf vast voorpret geven met alle leuke berichten die er te lezen zijn op internet!

Leave a Reply