boekjes voor de dreumes met diversiteit in huidskleur

boekjes voor de dreumes met diversiteit in huidskleur

Boekjes met diversiteit in huidskleur is een speelse manier om kids mee te geven dat er mensen zijn die er anders uitzien dan zij, maar toch eigenlijk hetzelfde zijn

Al jaren strijd ik voor diversiteit, op elk gebied. Sinds mijn zwangerschap ben ik ook bezig om dit toe te voegen aan onze opvoeding. Het is belangrijk dat Charlotte meekrijgt dat er veel verschillende mensen zijn in de wereld. Dat ze zich realiseert dat niet iedereen er hetzelfde uitziet als zij en dat die mensen allemaal gelijk zijn.

In ons huishouden krijgt Charlotte mee dat er dikke en dunne mensen bestaan. Binnen onze familie krijgt ze ook mee dat haarkleur kan verschillen, de kleur van ogen en dat er ook mensen zijn met een andere huidskleur. Ook op de crèche zitten kindjes met verschillende huidskleuren. Toch is het minimaal vertegenwoordigd in onze directe omgeving. Om er voor te zorgen dat zij op een speelse wijze diversiteit meekrijgt, wil ik boekjes aanschaffen voor onze boekenwurm.

De boeken die we hebben gaan eigenlijk allemaal over dieren, niet bewust. We missen wat echte voorleesboekjes, maar ook boekjes over wat er nu speelt. Woordjes, alledaagse dingen, maar ook lichaamsdelen benoemen bijvoorbeeld. Op instagram vroeg ik tips en daar zaten zulke leuke boeken bij, dat ik ze graag met je deel. Tijdens mijn speurtocht kwam ik nog zoveel meer leuke boeken tegen voor kindjes die ouder zijn dan 2 jaar! Er zijn zoveel leuke boeken.

IK BEN IK EN JIJ BENT JIJ Karl Newson (vertaald door Bette Westera)

KOOP IK BEN IK EN JIJ BENT JIJ HIER

Het boekje Ik ben ik en jij bent jij is een vrolijk prentenboek en gaat over de thema’s acceptatie en tolerantie. Het is met humor geschreven in dichtvorm. . “Jij bent zus en ik ben zo, en dat is prima. En in sommige dingen zijn we juist hetzelfde, dat is grappig!”. Het boek is geselecteerd voor de Prentenboek TopTien 2020.

BILLEN, BUIKJE, BENEN Betty Sluyzer

KOOP BILLEN, BUIKJE, BENEN HIER

Dit boek vertelt op een speelde manier dat alle lichamen hetzelfde zijn, alleen kunnen verschillen in kleur. Een boekje met rijmpjes over lichaamsdelen. Waar zit jouw buikje, billen of benen? En is die van jou wit of bruin?

MIJN SCHUIFBOEKJE, MIJN LICHAAM Nathalie Choux

KOOP MIJN SCHUIFBOEKJE, HET LICHAAM HIER

Een interactief boekje met zowel draai- als schuif elementen. Het vertelt over het lichaam, wat je er mee kunt doen maar ook over naar de dokter gaan en hygiene.

NIJNTJE AANWIJSBOEK Dick Bruna

KOOP NIJNTJE AANWIJSBOEK HIER

Alledaagse onderwerpen komen aan bod in de vorm van plaatjes. Bij elke afbeelding staat het omschreven wat het is. Ook worden de lidwoorden vernoemd, zodat voorlezers met Nederlands als tweede taal geholpen worden.

ZAZA SPEELT DOKTERTJE Mylo Freeman

KOOP ZAZA SPEELT DOKTERTJE HIER

Zaza speelt doktertje en zorgt goed voor haar knuffels. Ze controleert of ze ziekjes zijn en helpt ze waar nodig. Dit boekje is eigenlijk vanaf twee jaar, maar lijkt me nu al leuk om uit voor te lezen.

NAAR BUITEN Ingela P Arrhenius

KOOP NAAR BUITEN HIER

Het boekje omschrijft alles wat er buiten te doen is, zoals naar de speeltuin gaan, bootje varen of dieren aaien.. Naast de kleurrijke afbeeldingen is het ook een pop-up boekje, wat het nog leuker maakt.

ZELF DOEN Willemijn de Weerd

KOOP ZELF DOEN HIER

De titel is vast herkenbaar voor ouders en opvoeders van een dreumes! Het sprak mij direct aan. Het gaat over een kindje die denkt alles zelf te kunnen doen, een tekening in een envelop of een postzegel plakken, maar blijkt toch soms nog hulp nodig te hebben.

de meeste links zijn affiliate links: dit betekent dat wanneer je shopt via deze links ik een kleine commissie ontvang. Jij betaalt er niets extra voor. Zo steun je mij en mijn blog. Of ga naar je lokale boekhandel en vraag of ze het boekje kunnen bestellen.

Josine
welkom op theBiggerBlog; een plussize fashion blog met een liefde voor eerlijke beauty producten. Een eeuwige lust naar reizen en recentelijk toegevoegd de perikelen als plussize mama

You May Also Like

Leave a Reply