De prints & kleur trends voor zomer 2017

De winkels stromen vol met de nieuwste zomercollecties, maar welke prints en dessins zijn helemaal on trend in 2017? Ik laat je komende tijd de trends van 2017 zien en hoe je dit vertaald. Ieder seizoen zijn er nieuwe trends en ik word zo blij van het komende modebeeld. Er zijn meerdere stromingen, dus heb ik het opgedeeld. In dit blog vertel ik je over de trends van 2017 op het gebied van prints & dessins. Welke kleuren kun je verwachten, wat voor prints en hoe combineer je deze?

dierenprint

Na al die jaren niet zo fan te zijn (lees: anti), kan ik toch wel zeggen dat ik helemaal om ben als het gaat om dierenprints. De luipaard heb ik inmiddels omarmd, dus tijd voor een nieuw diertje. Het wordt de zebra! Van blouses tot aan accessoires zoals ceintuurtjes, shawltjes of tasjes, zebra it is! De zwart-wit print is natuurlijk ideaal in iedere kledingkast, want het past overal bij. Het staat prachtig in combinatie met een felle kleur, als rood, knalroze, geel of groen. Prints van andere dieren zijn overigens ook nog steeds done. 

trend 2017zebra trendzebra printtrends 2017

benieuwd waar je dit vind? klik op de afbeelding voor meer informatie

flower power

“Weet je wat ik wel zou willen zijn.. Een bloemetjesgordijn, een bloemetjesgordijn”. Oh ja, we gaan ervoor, de bloemenprints en borduursels zijn de trend en vind je terug in verschillende stylen. Eerder liet ik je al de verschillende bloementrends zien. In prints, maar ook als borduur op kleding, schoenen en tassen. Als klein detail of als allover print, geborduurd, geprint, grote bloemen of fijne minimal-prints. Romantisch is het zeker te noemen. Bloemen met een terugblik naar de jaren ’70, grote, waterverf bloemen en kleurrijk. Of juist heel Oosters, op satijnen of jacquard geweven stoffen met een glans. Barok, zelfs een beetje Ibiza-style te noemen met grove handborduursels in bonte kleuren.

trend 2017trends 2017trend 2017trend 2017

benieuwd waar je dit vind? klik op de afbeelding voor meer informatie

geel

Niet echt een print natuurlijk, ook geen dessin maar wel echt een trend die je in beide terug zult vinden. Dit seizoen dragen we alles in geel, van pastel tot aan knalgeel. Het leuke aan deze kleur is dat je het op zoveel manieren kunt dragen en stylen. Van stoer tot aan kakkineus, van opgetut tot aan casual. Shop tot je de juiste tint hebt gevonden, er is er eentje voor (bijna) iedereen.

trend 2017trend 2017trend 2017trend 2017

benieuwd waar je dit vind? klik op de afbeelding voor meer informatie

ruiten en strepen

De klassiekers als het BB ruitje, vernoemd naar Brigitte Bardot of de fijne streep, veelal in lichtblauw met wit zie je ook veel. Het is vaak een romantische look, met volant, roezels of zelfs borduursels.

trend 2017trend 2017trend 2017trend 2017

trends

Ben je een echte trendsetter, dan heb je dit natuurlijk allemaal al gespot en misschien zelfs al in je kast hangen. Of misschien vind je het wel helemaal niks, dat kan natuurlijk! Ik vind deze trends erg leuk en ook heel draagbaar. Bloemenprints in de zomer vind ik altijd al heel leuk en dus ben ik erg blij om te zien dat de winkels er vol mee hangen. Het zebraprintje vind ik nog even wennen, althans als het gaat om een volledig kledingstuk. Toevallig shopte ik laatst al een smal ceintuurtje voor een prikkie in dit dierenprintje, inclusief aaibaarheid (nep). Zelfs aan geel ben ik al een tijdje verknocht en draag ik steeds vaker.

pinterest

De beste plek om de nieuwste trends te spotten en inspiratie op te doen, Pinterest. Volg je me daar al, je kunt mijn bord met Trends 2017 volgen en zo blijf je zelf ook op de hoogte.

wat vind jij van deze trends?

 

 

3 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published.

%d bloggers like this: