Heb jij er al eentje, de plissé rok?

Tot niet zo lang geleden was ik nog niet helemaal om, de plisse rok. Niet omdat ik het niet geweldig vind, in tegendeel, maar helaas is zo’n model niet voor iedereen weggelegd. Zo ook niet voor mij.. dacht ik! Als modeliefhebber en trendvolger hield ik de rokjes in de gaten. Door ging ik met de zoektocht naar het leuke rokje, de skaterrokjes die ik zo graag draag zijn bijna nergens te vinden. De trend is plisse en met de gedachte “zal wel niet” paste ik zo af en toe een plisse rok en wat denk je, ik had er eentje gevonden.

plisse

 

Je zou denken dat de plisse rok erg klassiek is, zelfs tuttig maar dat hoeft dus helemaal niet. Mits je het juist styled kan dit een onwijs gave rok zijn, voor iedereen. De casual trend komt goed uit, onder zo’n rok draag je gewoon je gympjes. Een top in de tailleband zorgt voor wat silhouet. Natuurlijk moet je dan wel eerst even de perfecte rok vinden. Deze rokken vind ik het allerleukst, klik op de foto voor meer informatie over de rok.

plisse rok

plissé rok

 

plisse

shape

De plisse rok is niet zo maar een rokje, nee. Het heeft een vrij rechte pasvorm, maar door het harmonica effect van de stof kan het dus snel open (en dicht) gaan staan. Waarschijnlijk zal de rok heel raar gaan zitten en is het dus echt heel belangrijk om de juiste rok te vinden. Dit geldt overigens in elke maat! Persoonlijk draag ik de rok in de taille zodat het niet aangesloten zit op mijn heupen, maar er gewoon losjes overheen valt. Het zal dan niet open gaan staan en lijk ik er niet onnodig breder door. Je kunt er eventueel ook een topje op de dragen, deze in de tailleband doen zodat je een mooie silhouet creëert. Draag er dan een lang vest of blazer overheen, als je de zijkanten te breed vind staan. Tja, het is een beetje passen en meten met zo’n rok.

fijne plisse

Naast de reguliere plisse rokken die je hierboven ziet, is er ook een fijne plisse. Het ziet er meer uit als kleine krinkeltjes, het wordt dan dus ook crinkle plisse genoemd. Deze is net iets fijner dan de standaard en valt heel mooi, dit is dan ook echt een aanrader qua materiaal. Ook hiervoor geldt, zorg dat het niet te strak zit zodat het ook niet zal gaan tekenen.

plisse

plisse rok

plisse

plisse rok

mode meisje

Tijdens mijn stage, heel heel lang geleden, was een van de opdrachten en plisse rok. Niet zo maar eentje, nee eentje van chiffon (een transparante stof), met print en plisse. Het was nogal een uitdaging bleek, maar wanneer zo’n project eenmaal lukt dan ben je heel blij! De stof wordt geprint (of niet, bij een unie kleurige rok) en gaat vervolgens op mal waar de plisse er in wordt geperst met hitte, hierdoor wordt het gefixeerd. Wanneer er een coating op komt, gebeurd dit soms na het plisseren, waardoor je een craquelé effect krijgt.

grappig feitje: plisse rokken worden vaak in elkaar gestikt en vervolgens op een pop gezet om de onderkant recht te knippen en om te zomen. De stof schuift namelijk alle kanten op tijdens het snijden, waardoor dit de meeste precieze methode is.

metallic

De 2.0 in deze trend is de plisse rok met metallic look. Hoe zit dat nu eigenlijk? Over het algemeen is het een finish van de stof, oftewel een coating, waardoor de stof een metallic look krijgt. Dit is vaak in een lichte kleur, je ziet ze veel in zilver en pasteltinten, soms ook goud. Ook zie je ze met een zwarte finish, dan is het weer wat subtieler.

plisse

plisse

plisse

plisse rok

 

 

Dit is slechts een grip uit de vele opties plisse rokken die ik online kon vinden, er zijn er nog zoveel meer. Het ligt er helemaal aan wat je zoekt, lang of juist kort. Met een felle kleur of metallic zoals hierboven, of juist wat meer ingetogen. Ik heb expres de meer uitgesproken rokken laten zien, de zwarte rokken vind je overal wel. Ik ben heel benieuwd welke rok jij het leukste vind, en zou je deze ook dragen?

welke rok vind jij het leukste?

mijn plisse rok:

metallic roze

 

 

9 Responses

 1. Gaucho

  Zelfs ik als man vind een maxi Plisseerok super om te zien, maar ook heerlijk om te dragen!

  Reply
 2. Aileen

  De zwarte met de doorzichtige stof er overheen, die vind ik het mooiste. Lekker chique en tijdloos.

  Reply
 3. Babs

  De crinkle plisse rokken vind ik het leukst. Vooral de zwarte en zalmrose, die zijn prachtig om te zien!

  Reply
 4. Hanneke

  Wow‼️ Deze rok staat leuk joh‼️En dat kleurtje… gaaf… ik moet nog om, maar ze zijn ( bijna) allemaal leuk…

  Reply
 5. Philine

  Hij staat je heel erg leuk! Zelf moet ik wennen! Helemaal
  Met gymp!!!! Ik vind die zwarte het leukst doordat deze wat korter lijkt en speels met doorzichtige onderkant! Xx

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.