trend alert: herfst 2017

trend alert: herfst 2017

Dit zijn de trend kleuren van de herfst van 2017

Misschien staat je hoofd er nog helemaal niet naar, de herfst. Toch ben ik altijd blij dat ik in Nederland woon en elk seizoen zo haar eigen beeld heeft. Dit zie je ook terug in de mode en trends, wat dus betekent een nieuw seizoen vol met nieuwe kleuren. Het voelt een beetje als een schone lei. Wat kun je verwachten dit najaar?

“There is a commonality between the colors we are seeing on the runway in New York and London.” says Leatrice Eiseman, Executive Director of the Pantone Color Institute. “However, individuality is evident and we are seeing a distinct difference between the shows in the two cities in the way these same colors are being combined.”

twee werelden

De shows in Londen en New York laten verschillende kleurencombinaties zijn. Het onderzoek van Pantone wijst uit dat er wel een lijn in zit, maar dat het anders wordt gecombineerd. Dus in plaats van een duidelijk beeld, hebben ze twee kleuren paletten opgemaakt. Een voor Londen en een voor New York. Toch kun je over het algemeen wel bepaalde focus punten vinden.

Zodra de bladeren beginnen te vallen veranderen wij mee als een kameleon dit jaar. De trendkleuren die we zien zijn vele tonen geel, van groengeel tot okergeel en goud. Bruin is een belangrijke basiskleur, denk hierbij aan taupe in zowel donker als lichter variatie en camel bruin. Dit loopt door in warmere tinten, als licht roze tot aan een zalmkleurige of leverkleurige roze toon.

Deze kleuren combineren bijzonder mooi met licht blauw, wit en donkerblauw als basis. Ook rood is een een opvallende kleur dit najaar, een diepe kleur rood. Een accentkleur is goud, dit zie je terug in sierstiksels, knopen, ritsen en bandjes op de kleding. Een andere belangrijke kleuren combinatie die wel al het hele jaar terug zien is zwart-wit.

Je kunt dit op een heel klassieke wijze dragen maar ook heel stoer. Stofgebruik is ook altijd belangrijk, want deze kleuren lenen zich goed voor ribstoffen wat een outfit meer casual maakt. Ook zie je veel lichte, soepele stoffen met een streepje erin of een werkje erin, zoals een dobby of seersucker.

kleuren palet van de shows in New York

“Led by a vivid Flame Scarlet, the color palette for Autumn/Winter 2017/2018 is comprised of strong classics colors complemented by a few unpredictable shades for the autumn and winter seasons,” noted Eiseman. “Unexpected combinations such as Royal Lilac and Otter Brown or Lemon Curry with Bluebell are eye-arresting and create an unusual color dichotomy.

kleuren palet van de shows in Londen

transitie

De seizoenen lopen steeds meer door elkaar. Vroeger was het nog zo dat je een zomer en een wintercollectie hebt binnen modemerken. Tegenwoordig is dat niet meer zo, de meeste merken werken met herfst, winter, zomer en lente. Daarnaast zijn er ook nog eens de zogenaamde transitie collecties. Dit is iets wat je nu in de winkels vind. Een nieuwe collectie die wel al direct draagbaar is, denk aan korte mouwen, blote benen, dunne stoffen. Toch is het al gemaakt in de kleuren van het nieuwe seizoen, in dit geval de herfst van 2017.

Persoonlijk vind ik dit een fijne beweging in mode land. Op deze manier kun je namelijk heel slim shoppen, want zelfs deze items en kleuren vind je soms al in de sale. En kijk je  best uit naar een nieuwe ronde qua kledingstijl en kleuren, net als ik, dan kun je dus nu al leuke items shoppen en ze ook daadwerkelijk dragen.

De kleur van het jaar 2017 is Greenery maar deze kleur zie je niet direct terug. Wel verwerkt in prints, maar niet veel als basis kleur. Het is eerder een basis voor een kleurtoon, in zowel lichtere als donkere variaties.

https://www.thebiggerblog.com/mode/trends-nl/greenery/

geen zin in herfst

Mocht je modehart sneller gaan kloppen van de nieuwe collecties. maar je nog helemaal zin hebt in de herfst? Dat kan ik me helemaal voorstellen, want dat geldt ook voor mij. Daarom zijn die transitie collecties dus zo fijn. Nu draag je de leuke jurkjes met blote benen en sneakers of sandalen. Wanneer het kouder wordt, trek je hier gewoon een panty bij aan, (enkel)laarsjes en een vestje of jasje en klaar.

Ik zou liegen als ik niet al stiekem heb rondgekeken naar de nieuwe collecties. Eerder dit jaar was ik op de beurs en zag ik al een boel collecties voor komend najaar en dus wist ik al een beetje wat er komen zou. Alleen niets is zo veranderlijk als het weer én de mode, dus ik ben altijd benieuwd welke extraatjes we erbij krijgen. Ik zie op dit moment veel rood en ik ben er helemaal dol op. Een kleur die het hele jaar kan, Ook goud draag ik steeds meer, in sierraden of knoopjes op kleding, mijn riem, details dus.

 

source: pantone
Josine
welkom op theBiggerBlog; een plussize fashion blog met een liefde voor eerlijke beauty producten. Een eeuwige lust naar reizen en recentelijk toegevoegd de perikelen als plussize mama

You May Also Like

1 Comment

  • jonna@burgertrutjes 4 September 2017 21:33

    Groen is niet helemaal mijn kleur maar er zijn zat andere kleuren die mij erg aanspreken! De geeltinten en het rood daar word ik onwijs blij van!

Leave a Reply