Scuba stof trend

Scuba stof trend

Wat is scuba nou precies (en is het plus size proof)?

We zien deze stof steeds meer in het modebeeld, scuba. Wat is het nu precies en wat kun je er mee?

wat is scuba?

Ik zal je niet vervelen met teveel technische details. Scuba is een dubbel breisel, meestal gemaakt van polyester en elasthaan. Je kunt het het beste omschrijven als neopreen, wat we allemaal kennen van de surf wetsuits. Natuurlijk is scuba een stuk lichter maar heeft nog steeds body, de stof staat.

Het is niet langer alleen een surfpak, het is tegenwoordig ook een kledingstuk, scuba. Oorspronkelijk is het materiaal die je lichaam warm houdt wanneer je aan watersport doet. In dit geval is dat niet nodig en is het dus een dunnere variant.

mode

Het kreukelt totaal niet en valt ook niet soepel, maar staat eerder een beetje uit. Het heeft geen soepele valling, waardoor de stof wat stugger is en dus meer blijft staan als het ware. Hier kun je andere silhouetten mee maken en meer spelen met shapes.

De stof zie je terug in een effen, gladde stof maar ook in andere vormen. Bijvoorbeeld met een ingestanst relief waardoor het optisch net een jacquard stof lijkt. Ook zie je ze veelal geprint, van strepen tot aan digitale prints.

De scuba stof leent zich uitstekend voor de bekende skater jurk of rok. Door de valling van de stof creeer je een mooi klokkend effect, of leg je accent op plooien. Ook is de peplum top of jurk ook geschikt voor deze kwaliteit. Het schootje rimpelt mooi aan en houdt stand.

fashion is fun

Om terug te komen of het plus size proof is, dat is eigenlijk alles. Het ligt er maar net aan hoe je het combineert. Een stugge, dikke stof kan natuurlijk erg pompeus overkomen, maar is dat erg? Soms wil je gewoon iets dragen wat je mooi vind. Wil je het wat meer flatteren, dan kun je de focus leggen op andere delen. Houdt de taille small bij een uitlopende rok en draag je top in de tailleband. Bij een peplum gebeurd dit al automatisch en kan het juist erg mooi staan. Wees niet bang om het gewoon te proberen!

scuba scuba scuba

Wat vind jij van de scuba trend?

Josine
welkom op theBiggerBlog; een plussize fashion blog met een liefde voor eerlijke beauty producten. Een eeuwige lust naar reizen en recentelijk toegevoegd de perikelen als plussize mama

You May Also Like

Leave a Reply