steun onderzoek naar borstkanker | pink ribbon armband

steun onderzoek naar borstkanker | pink ribbon armband

Elk jaar is er een nieuwe editie van de Pink Ribbon Armband. Hiermee steun je het onderzoek naar borstkanker, maar je steunt ook de survivors van deze rotziekte! De armband van 2019 is prachtig

Oktober is de internationale maand van borstkanker. Pink Ribbon verkoopt in deze maand al jaren een armband, waarvan een deel van de opbrengst gaat naar borstkankeronderzoek. De armband kost € 9,99 en per verkochte armband gaat er € 4,26 naar borstkankeronderzoek. Geld wat nog steeds hard nodig is. Zeker wanneer je je bedenkt dat 1 op de 7 vrouwen de diagnose borstkanker krijgt in Nederland! Dat aantal moet omlaag en daar is onderzoek voor nodig.

koop hier je eigen Pink Ribbon armband

Je kunt de armband online kopen, dan betaal je wel verzendkosten want je begrijpt, elke euro gaat naar het onderzoek. Natuurlijk kun je het ook gewoon in de winkel kopen. Ze liggen onder andere bij Bruna, C&A, Jumbo en Hunkemoller. Je steunt niet alleen het onderzoek met deze armband, je biedt indirect ook emotionele steun aan de vrouwen die deze rotziekte hebben overwonnen, maar ook aan de nabestaanden die helaas iemand zijn verloren hier aan.

door de armband te kopen steun je niet alleen het borstkankeronderzoek, maar je laat survivors ook weten dat je ze steunt

de armband van 2019

Dit jaar is de armband ontworpen door de sierradenontwerper Otazu. Het is een fijn armbandje met 11 rozekwarts kralen, die aan een rose kleurig armbandje zit. Het is afgewerkt met twee balletjes. Door de schakel te verschuiven is de armband te verstellen in maat. Heel fijn, want ik heb geen poezelige polsjes en heb nog zelfs ruimte over. De armband krijg je makkelijk aan door de schuifsluiting, geen gepriegel dus.

Het is een prachtige armband en ook heel tijdloos, iets wat je veel langer zult dragen dan alleen in Oktober. Ontwerpster Helena Vreeburg van Otazu: “De energie van de rozekwarts is enorm positief. Rozekwarts wordt geassocieerd met het hartgebied. De combinatie van eigenschappen van het kwarts – liefde, comfort en kracht – zijn een uitdrukking van het gevoel waarmee de armband is ontworpen.”

nóg meer steun, dat kan!

Wat ik zelf niet wist, er zijn nog meer producten te koop op de website van Pink Ribbon. Zou kun je ook een paar prachtige oorbellen kopen, die ook ontworpen zijn door Otazu. Er zijn ook andere sierradjes te koop, een mooie bandana en zelfs wensbandjes. Of kies voor een agenda, super handig en praktisch. Het klassieke speldje is ook te koop, waarmee je je steun betuigd door dit te dragen. Daarnaast doen er nog meer bedrijven mee, zo kun je een boeket kopen bij Albert Heijn of Deen, die € 2,50 doneren voor elk verkocht boeket. Ook kun je je statiegeld doneren, hier doet Dirk van den Broek aan mee.

ik heb een online collectebus aangemaakt, steun je ook?
Elke euro is er eentje, klik hier om te doneren

jaarlijks nog steeds zo’n 3000 mensen overlijden aan borstkanker, wat omgerekend zo’n 9 mensen per dag zijn

feitjes over borstkanker

Eigenlijk kennen we allemaal wel iemand die borstkanker heeft gehad of er van dichtbij mee te maken heeft gehad. Het treft jaarlijks meer dan 17.000 vrouwen en mannen. Ja je leest het goed, het kan ook bij mannen voorkomen, al is dat aanzienlijk minder dan bij vrouwen. Ruim 26% van alle kankerdiagnoses bij vrouwen is borstkanker. Naar verwachting zal het aantal diagnoses snel stijgen, naar 20.000 in 2020. een forse steiging als je bedenkt dat de overlevingskans van borstkanker de afgelopen jaren maar is gestegen met 1% per jaar! Dit houdt in dat er jaarlijks nog steeds zo’n 3000 mensen overlijden aan borstkanker, wat omgerekend zo’n 9 mensen per dag zijn in Nederland. Negen te veel.

* Deze cijfers gelden voor Nederland
Bron: Nederlandse Kankerregistratie, beheerd door IKNL

Josine
welkom op theBiggerBlog; een plussize fashion blog met een liefde voor eerlijke beauty producten. Een eeuwige lust naar reizen en recentelijk toegevoegd de perikelen als plussize mama

You May Also Like

Leave a Reply